renata2005tychy 07.07.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 s Serdeczne dzięki Schodki to podstawa Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaipiotr 07.07.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Kochani Lolkowicze! Od 3 dni i prawie całych nocy szukamy z mężem projektu. Wprawdzie kupiliśmy już jeden projekt, ale okazał się za duży i za drogi jak na nasz budżet, więc tym razem chcemy prosty, tani i funkcjonalny domek. Lolek wydaje się idealny. Chcemy go budować w technologii szkieletu drewnianego. Jeśli ktoś z Was wybudował już Lolka lub go buduje gdzieś w małopolsce (my jesteśmy z Krakowa) i mógłby nas zaprosić, żebyśmy go mogli zobaczyć "na żywo" to będziemy bardzo wdzięczni! Pozdrawiam! mail do nas to [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 08.07.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam ....moje schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 08.07.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam Schodki super ! A jak u Was z kominkiem ? Odkryłam dziś posty "kominkowe " ale coś mi się wydaje że dla lolka musi być mały i zgrabny kominek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaipiotr 09.07.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam, dziś zamówiliśmy projekt, także można powiedzieć, ze jesteśmy już pełnoprawnymi Lolkowiczami Bardzo się cieszymy i już nie możemy się doczekać rozpoczęcia budowy, ale jeszcze trochę papierologii przed nami. Na pewno zrezygnujemy z balkonu i podwyższymy ściankę kolankową. Zmienimy tez drzwi z wiatrołapu do garażu i wstawimy je w hallu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaipiotr 09.07.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Dussia witaj ja tez w malopolskim Lolka buduje tzn na razie fundamenty stoja bo pogoda nie pozwala ruszyc dalej a o,5 tez powiekszylismy ale garaz akurat, z okna tez rezygnuje kuchennego, nad schodami tez daje okno dachowe tylko w pokojach nie agee2002 gdzie dokładnie macie wybudowanego Lolka w małopolsce, bo my jesteśmy z Krakowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muminki 11.07.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 budujemy się w Ciechanowie, a Ty gdzie: krzysiek-monia? Grayman My również będziemy budować się w Ciechanowie. Czy można obejrzeć Waszą budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaTomek1719506776 12.07.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Rafaello901, czy mógłbyś zamieścić więcej zdjęć salonu ze słupem.... W adaptacji mamy strop teriva w wersji ze słupem żelbetowym śr.24*24cm lub alternatywnie teriva bez tego słupa - ale za to wylewka betonowa w okolicy klatki schodowej. Chcemy wybrać odpowiedni wariant i ciekawi nas jak wygląda salon ze słupem i czym planujecie go wykończyć? Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grayman 14.07.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 do muminkico do budowy w Ciechanowie - napisz do mnie na maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 14.07.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam Was gorąco Sylwia&&Tomek mam nadzieje że zamieszczone zdięcia pomogą Wam w podjęciu decyzji . Moim zdaniem słupek w salonie dobrze sie komponuje z miejscem na TV ...jeśli ktoś lubi filmy oglądać na większym ekranie , jest to idealne miejsce na zamontowanie dodatkowego ekranu do kina domowego ( pewnie jak tak sobie zrobie ) ...a tak poza tym kwestia gustu pozdrowionka dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anianamen 14.07.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam wszystkich budujacych Lolka ja także mam zamiar go budować. Jeszcze kilka "papierów" i zaczynamy. Gratuluje wszyskim pomysłowości i postępu w budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdesia 16.07.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 powrócę do tematu ogrzewania. Czy ktoś wybrał ogrzewanie olejowe?? druga sprawa to pokrycie dachu. Czy rzeczywiście koszt pokrycia dachówką jest o wiele większy niż krycia blachą? Cały czas zastanawiam się nad tymi rzeczami i nie wiem co wybrać. Proszę o pomoc.Pozdrawiam wszystkich lolkowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edeksz33 16.07.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Jestem nowy na forum i bardzo podoba mi się projekt lolka, jestem pełen podziwu dla osób które budują domy wg tego projektu, tempo budowy domu przez Rafaello901 jest imponujące, dlatego mam pytanie do Rafaello901 z jakiego materiału budowałeś ściany, jaki system stropu zastosowałeś, jakiej firmy użyłeś blachodachówkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1261 16.07.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 (edytowane) Witam Przyszedł czas by wgrać zdjęcia z zakończonej budowy Lolka. Mieszkam juz tu 2 tygodnie i jedno wam powiem, sypiamy na górze i makabra gorąco ale coz temp 40 stopni na dworzu. Budowa zaczęła się 15 lipca zeszłego roku.. Z ważniejszych zmian konstrrukcyjnych: przesunięcie ściany w łazience, okno na klatce schodowej, dostawione okno w łazience na dole, ściana bez klinkieru. Edytowane 16 Lipca 2010 przez lukas1261 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1261 16.07.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Przesyłam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek-monia 17.07.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Witaj!! Szybko poszła budowa , można wiedzieć jaką kwotę przeznaczyłeś na wybudowanie Lolka+wykończenie do zamieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1261 17.07.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Na początek parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1261 17.07.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 (edytowane) Przepraszam za jakość zdjęć ale robiłem telefonem, te z aparatu za dużą mają pojemnosć. Wie może ktoś jak zmniejszyc pojemnośc zdjęć, żeby sie wgrały Edytowane 17 Lipca 2010 przez lukas1261 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1261 17.07.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1261 17.07.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts