Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani Lolkowicze! Od 3 dni i prawie całych nocy szukamy z mężem projektu. Wprawdzie kupiliśmy już jeden projekt, ale okazał się za duży i za drogi jak na nasz budżet, więc tym razem chcemy prosty, tani i funkcjonalny domek. Lolek wydaje się idealny. Chcemy go budować w technologii szkieletu drewnianego. Jeśli ktoś z Was wybudował już Lolka lub go buduje gdzieś w małopolsce (my jesteśmy z Krakowa) i mógłby nas zaprosić, żebyśmy go mogli zobaczyć "na żywo" to będziemy bardzo wdzięczni! Pozdrawiam! mail do nas to [email protected].

Witam, dziś zamówiliśmy projekt, także można powiedzieć, ze jesteśmy już pełnoprawnymi Lolkowiczami :wiggle: Bardzo się cieszymy i już nie możemy się doczekać rozpoczęcia budowy, ale jeszcze trochę papierologii przed nami. Na pewno zrezygnujemy z balkonu i podwyższymy ściankę kolankową. Zmienimy tez drzwi z wiatrołapu do garażu i wstawimy je w hallu. Pozdrawiam :)

Dussia witaj :) ja tez w malopolskim Lolka buduje tzn na razie fundamenty stoja bo pogoda nie pozwala ruszyc dalej ;) a o,5 tez powiekszylismy ale garaz akurat, z okna tez rezygnuje kuchennego, nad schodami tez daje okno dachowe tylko w pokojach nie ;)

agee2002 gdzie dokładnie macie wybudowanego Lolka w małopolsce, bo my jesteśmy z Krakowa...

Rafaello901, czy mógłbyś zamieścić więcej zdjęć salonu ze słupem.... W adaptacji mamy strop teriva w wersji ze słupem żelbetowym śr.24*24cm lub alternatywnie teriva bez tego słupa - ale za to wylewka betonowa w okolicy klatki schodowej. Chcemy wybrać odpowiedni wariant i ciekawi nas jak wygląda salon ze słupem i czym planujecie go wykończyć? Z góry dziękujemy.

Witam Was gorąco ;-)

Sylwia&&Tomek mam nadzieje że zamieszczone zdięcia pomogą Wam w podjęciu decyzji . Moim zdaniem słupek w salonie dobrze sie komponuje z miejscem na TV ...jeśli ktoś lubi filmy oglądać na większym ekranie , jest to idealne miejsce na zamontowanie dodatkowego ekranu do kina domowego ( pewnie jak tak sobie zrobie ;-) ) ...a tak poza tym kwestia gustu ;-)

pozdrowionka dla Was ;-)

20100714(002)..jpg

20100714..jpg

20100714(001)..jpg

powrócę do tematu ogrzewania. Czy ktoś wybrał ogrzewanie olejowe?? druga sprawa to pokrycie dachu. Czy rzeczywiście koszt pokrycia dachówką jest o wiele większy niż krycia blachą?

Cały czas zastanawiam się nad tymi rzeczami i nie wiem co wybrać. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam wszystkich lolkowiczów:)

Jestem nowy na forum i bardzo podoba mi się projekt lolka, jestem pełen podziwu dla osób które budują domy wg tego projektu, tempo budowy domu przez Rafaello901 jest imponujące, dlatego mam pytanie do Rafaello901 z jakiego materiału budowałeś ściany, jaki system stropu zastosowałeś, jakiej firmy użyłeś blachodachówkę pozdrawiam

Witam

Przyszedł czas by wgrać zdjęcia z zakończonej budowy Lolka. Mieszkam juz tu 2 tygodnie i jedno wam powiem, sypiamy na górze i makabra gorąco ale coz temp 40 stopni na dworzu. Budowa zaczęła się 15 lipca zeszłego roku..

Z ważniejszych zmian konstrrukcyjnych: przesunięcie ściany w łazience, okno na klatce schodowej, dostawione okno w łazience na dole, ściana bez klinkieru.

Edytowane przez lukas1261