gudziegodzi 22.10.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 witam wszystkim budujacych lolkachcialbym sie dowiedziec na jakim poziomie cenowym kreuje sie budowa tego projektu jedni pisza ze jest to koszt 38 tys za stan surowy zamkniety drudzy mowia ze troche wiecej mowa tu oczywiscie o robociznie. nurtuje mnie wlasnie pytanie jaki jest mniej wiecej faktuczny koszt budowy lolka za sama robocizna no i materialy wiem ze zalezy od materialów ale jak byście mogli pomoc i udzielic jakis odpowiedzi byl bym wdzieczny. kolejne pytaie moze ktos z forumowiczow buduje badz wybudowal lolka w woj warminsko mazurskim niedaleko Olsztyna, bym byl wdzieczny o kontakt chetnie bym porozmawial. w miedzy czasie pozdrawiam i zycze udanych budów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 22.10.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Mam okazje kupić stęple z odzysku.I mam w związku z tym pytanie do Lolkowiczów ze stropem monolitycznym [ lanym ]ile potrzeba stępli do Lolka? i ile płaciliście za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiu23 24.10.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 witam wszystkim budujacych lolkachcialbym sie dowiedziec na jakim poziomie cenowym kreuje sie budowa tego projektu jedni pisza ze jest to koszt 38 tys za stan surowy zamkniety drudzy mowia ze troche wiecej mowa tu oczywiscie o robociznie. nurtuje mnie wlasnie pytanie jaki jest mniej wiecej faktuczny koszt budowy lolka za sama robocizna no i materialy wiem ze zalezy od materialów ale jak byście mogli pomoc i udzielic jakis odpowiedzi byl bym wdzieczny. kolejne pytaie moze ktos z forumowiczow buduje badz wybudowal lolka w woj warminsko mazurskim niedaleko Olsztyna, bym byl wdzieczny o kontakt chetnie bym porozmawial. w miedzy czasie pozdrawiam i zycze udanych budów. Co do cen robocizny to jest to bardzo rożnie ja płace mojej ekipie 30 tys za stan surowy zamknięty z częściowym podpiwniczeniem, miałem tez innych budowlańców co krzyczeli 41 tys i 45 tys. Po prostu trzeba poszukać i się potargować, dużo osób natomiast myśli że jak drożej płacą to będzie lepiej, nie zawsze jest jednak tak, np u mnie majster ma małą firmę ale pracuje na równi ze swoimi pracownikami. Zawsze można wziąć tez inspektora który za nas będzie pilnował roboty. Co do cen materiałów to wydałem 60 tys( to częściowe podpiwniczenie trochę pochłonęło) +wspomniane 30 za robociznę= 90 tys, a tak z grubsza można powiedzieć że 100 tys powinno każdemu spokojnie wystarczyć. Pozdrawiam i życzę wybudowania Lolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 25.10.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Piękny Twój Lolek,kolory moje,napisz z czego robiłeś taras i schody wejściowe-je śli możesz?nie mogę doczekać się zdjęć ze środka Twojego domu-wstawisz mam nadzieję?pozdrawiam i gratuluję gustu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 29.10.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam Was bardzo się ciesze że mój Lolek podoba sie ....jestem strasznie zalatany , jedyny dzień w tygodniu to sobota . Jutro zrobie kilka zdięc i je opisze ....kotłownia i garaż jest już zrobiony .....a poza tym to gładzie gipsowanie i gipsowanie ...)))......we wtorek wchodzi do łazienki na poddaszu ...zobaczymy jak to wyjdzie ....podobno 2 tyg. i bedzie koniec podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 30.10.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Kilka fotek dla zainteresowanych ....pozdrawiam -R- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 30.10.2010 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 ....kotłownia , garaż i poddasze użytkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiu23 01.11.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Zapraszamy na naszego bloga jakby kogoś interesował Lolek z częściowym podpiwniczeniem na lekkim zboczu:yes: http://bukowydom.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 11.11.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 ...łazienka na poddaszu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 11.11.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Bardzo ładne zdjęcia. Podoba mi się kabina prysznicowa U nas właśnie skończyło się tynkowanie...śliczne kolorki http://img600.imageshack.us/g/400ug.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 12.11.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 elizakop Bardzo ładna elewacja ...super ...no i podbita razem łączy sie z dachem w pełną harmonie ))))))))))))))))))) U mnie dziś oglądałem już kolor na ścianach ....fajne uczucie )) pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAro 13.11.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ale wam zazdrościmy że już wasze Lolki prawie gotowe. Cieszymy się jednak że wreszcie u nas coś ruszyło. Wykopy i zbrojenie ław już gotowe. W poniedziałek zostanie wylana ława i po 4-5 dniach staną ściany fundamentowe z bloczka. Ława została zwężona z 70 na 60 cm bo u nas nie było sensu robić tak mocnych fundamentów jak przewidział projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanczes 14.11.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Okolo 150 sztuk przy deskach calówkach kupilem po 5 zl i sprzedalem po tyle samo za sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 14.11.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Aga&Aro ....zobaczysz jak szybko Ci czas zleci ))) Najważniejsze że już wystartowaliście )) Trzymam kciuki za waszego LOlaska )) Dla zainteresowanych zrobiłem fotki baterii w łazience pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 14.11.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Hej Rafał ! Wprowadzasz ciekawe rozwiązania i super Ci to wychodzi Nie mogę się doczekać efektu końcowego;) Pozdrawiam. Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 20.11.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam Was Przedstawiam moją obudowaną narożną wanne ...z góry przepraszam za słabą jakość zdięć ( kom. ) . Na ostatniej fotce jest miejsce na oświetlenie - listwa ledowa . jestem bardzo zadowolony z obecnego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 20.11.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Kabina przysznicowa ze szkalnymi drzwiami oraz deszczownią ...kibelek też do szyku )) - tak myślę Poddasze użytkowe prawie skończone jeszcze jeden pokoik został nie uzbrojony w panele podłogowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 20.11.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ...no i kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAro 21.11.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Rafaello901 super wyszła ta łazienka. Na początku nie podobał mi się pomysł z taka kabina prysznicowa ale teraz zmieniam zdanie. Temperaturę ustawiasz tylko na piecu czy masz coś na styl sterownika "pogodynka" który sprawdza tez temperaturę na zewnątrz? Znajomy założył coś takiego i pomimo kosztu (sam sterownik 3 tyś) to piec utrzymuje temperaturę 23 w domu i sam zmienia swoją temperaturę w zależności od pogody na zewnątrz. Oczywiście spadło zużycie w jego przypadku ekogroszku. Mam nadzieje że za bardzo nie zakręciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamio 21.11.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam! mam pytanie jak rozwiązaliście problem z oknem w łazience na piętrze! bo w projekcie okno wychodzi prosto na sciankę działową w pokoju mowie o projekcie w odbiciu lustrzanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts