Rafaello901 21.11.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam Fajnie że z pozytywnym wynikiem wyszła łazienka ....to jeszcze nie koniec Teraz piec .....piec mam kompletny ze sterownikiem a także z tą pogodynką , której nie zakładałem ( mam jeszcze tą moliwość ) ...osoba która mi montowała piec - odradziła mi tą czynność . Sterownik jest bardzo zaawansowany i jednocześnie prosty w obsłudze ...na mnie wywarł pozytywne wrażenie . Po prawej stronie kotłowni mam miejsce na składowanie worków z groszkiem . Mój piec jeszcze nie pracuje na pełnych obrotach ....był to rozruch taki montażowy - dwudniowy . Reszta wyjdzie w praniu ...... Teraz do "mamio" .......z tym oknem wyszło tak że powiększyłem łazienke kosztem mniejszego pokoju ...będziesz zadowolony , nie wiem co miał na myśli projektant z tą wnęką w łazience he he he )) ...liczy się efekt końcowy . powodzenia Lolki paaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 27.11.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Hello Lolki Jeszcze tydzień .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 27.11.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Ale wam zazdrościmy że już wasze Lolki prawie gotowe. Cieszymy się jednak że wreszcie u nas coś ruszyło. Wykopy i zbrojenie ław już gotowe. W poniedziałek zostanie wylana ława i po 4-5 dniach staną ściany fundamentowe z bloczka. Ława została zwężona z 70 na 60 cm bo u nas nie było sensu robić tak mocnych fundamentów jak przewidział projektant. Ława ma taki wymiar ze względu na ścianę trójwarstwową, ja nawet jeśli zdecyduję się na 2 warstwową to nie zamierzam zmniejszać szerokości ławy fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawisza czarny 28.11.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Teraz moge Wam pokazać całą elewacje ...pozdrowienia dla Was Witam. Mam pytanie do Rafaello , gdzie BUDUJESZ swojego Lolka.Ja buduje w Czarnowie koło Bydgoszczy.Rok 2010 zakończyłem stanem zerowym.B.B.B.bym CIĘ PROSIŁ o większą ilośc zdjęc.Mój adres [email protected] Wszystkich serdecznie pozdrawiam, aby do wiosny.Zawisza Czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 28.11.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 zawisza czarny , dokładnie masz do mnie 39 km ....reszte napisałem na e-mailu ..pozdro;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAro 28.11.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Ława ma taki wymiar ze względu na ścianę trójwarstwową, ja nawet jeśli zdecyduję się na 2 warstwową to nie zamierzam zmniejszać szerokości ławy fundamentowej. Wiem ale teraz projekty celowo są przewymiarowane. Przy domu takich gabarytów ława 60 cm to wcale nie jest mało uwierz mi. Wiadomo jeżeli ktoś mieszka w okolicach kopalń nie zaleca się takich zmian. Wszystko zależy od tego jakie masz grunty i w jakim regionie mieszkasz no i w jakim systemie budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 05.12.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam,Rafaello mam pytanko odnośnie instalacji jak byś mógł coś więcej napisać na temat czy masz coś w miedzi czy plastik w czym masz podciągnięte do kaloryferów ,ile kW ma piec,i w ogóle z góry dzięki.Domek se szykujecie zaje fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 05.12.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam Was oraz Ciebie ogórb13 .....miedz jest tylko przy samym piecyku reszta w rurkach z tego spec. tworzywa jest ok ....ale wiecie co ? podgrzewana podłoga - bajka super )))) strzał w 10 ! jest cieplutko mmmmmmmmmmmmmmmmmm;-) Piec jest 17 KW ...moge palić miał ,śmieci no głłównie eko-groszek ...oj przeszedłem szkołe palenia ;-/ KUpiłem elegancki groszek z Liroja ...ładnie fajnie pakowany w woreczki foliowe szt. 5 .....no i pora uruchomić piec )) Groszek miał na imie "Tani Opał" kaloryczność i wszystkie tam takie rzeczy super - oczywiście tylko napisane tydzień walczyłem z piecem ...dzwoniłem do instalatorów itd ......z pytaniem o co chodzi z tym piecem , dlaczego mi po kilku godzinach gaśnie ... Co się okazao ?.......zmieniłem groszek kupiłem na próbe inne .....straszna różnica ....z tamtym to tak było jakbym kamienie chciał spalić . Teraz jest wszystko ok )) Mam super eko=groszek workowany za 795 / t. uuuufffffffff )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 05.12.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Moja dalsza kontynuacja wnętrza .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 06.12.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 (edytowane) Dawno nas nie było bo małe dziecko wykańczanie lolka i siebie ale wreszcie mieszkamy więc przesyłamy parę zdjęć i jesteśmy otwarci na ewentualne pytania. Jeżeli ktoś potrzebował by audyt energetyczny lolka to właśnie zrobiłam uprawnienia i mogę za nieduże pieniążki przerobić ten który zrobiłam dla siebie dla każdego z Was http://img585.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=obraz005f.jpg Edytowane 6 Grudnia 2010 przez Aaasika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 06.12.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam,Rafaello,a masz rozeznanie ile tego groszku trzeba na cały rok,bo ta cena za tonę to jakaś masakra,rozumiem że pieca latem nie będziesz wyłączał i będzie grzać na bojler.A może ktoś inny ma też już takie rozeznanie ile mniej więcej kosztuje sezon grzewczy a ile lato.Dzięki z góry za podjęcie tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru140 07.12.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Witam,Rafaello,a masz rozeznanie ile tego groszku trzeba na cały rok,bo ta cena za tonę to jakaś masakra,rozumiem że pieca latem nie będziesz wyłączał i będzie grzać na bojler.A może ktoś inny ma też już takie rozeznanie ile mniej więcej kosztuje sezon grzewczy a ile lato.Dzięki z góry za podjęcie tego tematu. Witam Średnie zużycie na rok groszku to około 5 ton. Taką informację posiadam od kumpla, który ma dom parterowy ok. 90 m2 wybudowany z max-a styropian 10 cm i pali groszkiem już kilka lat, średnia temperatura to 21 -22 stopnie. Oczywiście wszystko zależy od tego jak ciepło chcesz mieć w domku oraz od ocieplenia domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 09.12.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Aaaasika, śliczne zdjęcia. Napisz mi jak sprawa z kuchnią. Macie wystarczająco miejsca na wszystkie rzeczy w szafkach. Przez dwa okna w kuchni zdaje mi się, że nie ma gdzie wszyskiego pomieścic. Mam nadzieję, że świetnie Wam się mieszka, wszystkiego dobrego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 09.12.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 My mieszkamy od czerwca w Lolku. Mamy piec Klimosza - Ling Duo narazie palimy peletem. Próbowalismy róznych rodzajów tego paliwa i z różnych zródeł. Najlepszy ale tez najdroższy jest z Barlinka okolo 800 zł za tone, ostatnio probowaliśmy peletu z siana ( duzo tańszy - 450zł za tone) ale gorzej sie spala i duzo więcej sadzy pozostawia. Do tej pory spalilismy troche ponad tone peletu z siana i własnie domawiamy kolejna tone ale peletu z drewna tylko z jakiejś mniejszej pobliskiej firemki. Ekogroszek tez mozemy palic ale jeszcze nie probowalismy. W sumie sami nie wiemy co sie bardziej oplaca, pelet wydaje sie czystszy .A co do wielkości Lolka to jest idealny. Stresowałam sie w trakcie budowy, że za mały, że bez sensu jak juz dom budować i sie gnieść. Mieszkamy w czwórkę i naprawde miejsca nie brakuje, a jak chodzi o sprzatanie to nie wyobrazam sobie miec wiekszej powierzchni do umycia podłóg - potrzebna by była jaks pomoc zeby to ogarnac a jak narazie na to nie było by nas stac. Lolek jest przytulny. Jeśli chodzi o kuchnie to ja sie mieszczę bez problemów , mam jeszcze dodatkową szafkę nad lodówką - bardzo głeboka i wiele mieści. Zapraszam do skorzystania z naszej oferty na SWIADECTWA ENERGETYCZNE:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriss79 09.12.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Proszę o pomoc!!!Potrzebuje wszystkie wymiary standartowego LOLKA do wyceny dla firmy budowlanej.Chcę jak najdokładniej policzyć koszty budowy. Bo nie wiem czy po zakupie projektu będzie mnie stać na ten dom. Więc potrzebuje jak najdokładniejsze wymiary rzutów Lolka.Dzięki i pozdrawiam Wszystkich Lolkowiczów[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emde 20.12.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 WItamy ze względu na fakt iz przez okres zimowy mamy troche wiecej wytchnienia budowlanego i to ze na to forum zagladamy 2 razy dziennie uwazamy ze przyszedl czas na pochwalenie sie naszym LOLKIEM miejmy nadzieje ze nam sie uda dodac zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 27.12.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Emde, zrezygnowałeś z garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emde 30.12.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Zrezygnowaliśmy z garażu i to w trakcie budowy stwierdziliśmy że garaż jest wąski i mały a nie powiększyliśmy naszego lolka o dopuszczane 0,5m gdzieś nam umknęło i strasznie żałujemy, przerobienie garażu na pokój to najlepsza decyzja budowlana jaką podjęliśmy, kotłownia się powiększyła i jest jeszcze fajny gabinecik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emde 30.12.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 A tak apropo to życzymy wszystkim wytrwałości budowlanych w 2012 roku wszelkiej pomyślności jeszcze wiecej super fachowców, tanich materiałów budowlanych, udanych parapetówek Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emde 01.01.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Oczywiście miałem na myśli 2011 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts