msz1 03.01.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ja też zamierzam zrobić gabinet zamiast garażu. Ile +/- wyjdzie ci za stan surowy zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emde 05.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Stan surowy zamknięty w naszym wypadku to około 155 000 PLN w poniedziałek montaż okien i drzwi ściany porotherm 25 dach deskowany papowany, dachówka ceramiczna roben, okna vetrex dwustronny kolor, drzwi gerda to tak pokrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 08.01.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Dzięki za odpowiedź. Ja liczę jakieś 180tys, ile będziesz dawał styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 10.01.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 muminki Oczywiście że mogę tylko o co konkretnie chodzi .....o jakie fotki . Przypomniała mi sie jedna sytuacja z rozmowy ze swoim murarzem ...tz. pytałem go o rodzaj pustaka - gęstoś pęcherzyków ..inaczej przewodzenie ciepła ...mówiłem mu że martwie sie jakością tej ściany ......on się roześmiał ....spokojnie , bdziesz jeszcze miał na co wydawać kase ...poczekaj 24 pustak i do tego styropian i będzie ciepły jak ta lala ...Jest to sprawdzona praktyka ponieważ w okolicy z dwoma właścicielami rozmawaiłem u ktorych owy murarz stawiał domki ....Dziś mi powiedział ...uwaga że na początku Listopada mogę się wprowadzać ....;-/ ...))...nieźle co ? pozdrowionka dla całej reszty Ja też dość długo zastanawiałem się nad wyborem materiału. Dzisiaj policzyłem sobie współczynniki przenikania ciepła dla kilku konstrukcji ścian + 15cm styropianu tym kalkulatorem: http://www.termoorganika.com.pl/kalkulator/kalkterm.html. Chyba zdecyduję sią na suporex + styropian 15cm, ściana tej konstrukcji ma bardzo dobre właściwości cieplne a poza tym suporex to dość nie drogi materiał. Rafaello, czy budowałeś twój dom na klej czy też używałeś tradycyjnej zaprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal1980r 11.01.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Stan surowy zamknięty za 180tys. zł "Lolek"???? Z czego zamierzasz budować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 11.01.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam Was oraz Ciebie ogórb13 .....miedz jest tylko przy samym piecyku reszta w rurkach z tego spec. tworzywa jest ok ....ale wiecie co ? podgrzewana podłoga - bajka super )))) strzał w 10 ! jest cieplutko mmmmmmmmmmmmmmmmmm;-) Piec jest 17 KW ...moge palić miał ,śmieci no głłównie eko-groszek ...oj przeszedłem szkołe palenia ;-/ KUpiłem elegancki groszek z Liroja ...ładnie fajnie pakowany w woreczki foliowe szt. 5 .....no i pora uruchomić piec )) Groszek miał na imie "Tani Opał" kaloryczność i wszystkie tam takie rzeczy super - oczywiście tylko napisane tydzień walczyłem z piecem ...dzwoniłem do instalatorów itd ......z pytaniem o co chodzi z tym piecem , dlaczego mi po kilku godzinach gaśnie ... Co się okazao ?.......zmieniłem groszek kupiłem na próbe inne .....straszna różnica ....z tamtym to tak było jakbym kamienie chciał spalić . Teraz jest wszystko ok )) Mam super eko=groszek workowany za 795 / t. uuuufffffffff )))) Witam serdecznie, buduję dom podobny wielkościowo do Lolka i mam pytanie odnośnie kosztu instalacji hydraulicznej c.o. i wody. Czy mogłabym prosić o takie krótkie podsumowanie kosztów ... tzn. jakie materiały i za ile zużyłeś? Przymierzam się do tego, ale nie wiem, czy w obecnej chwili mnie na to stać . Pozdrawiam i gratuluję wybudowania świetnego domu. Betusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emde 11.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Styropianu będę dawał 15 cm , a tak apropo to wstawili nam okna i dziś zacząłem układać instalacje elektryczną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 12.01.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Stan surowy zamknięty za 180tys. zł "Lolek"???? Z czego zamierzasz budować??? Michal, nie stresuj się tyle zakładam na wszelki wypadek, jeżeli uda mi się zmieścić w 155tys jak Emde to tym lepiej, więcej kasy zostanie mi na wykończenie. Budował będę chyba z Siporexu (na 90%) lub z Porothermu gr 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewq 13.01.2011 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 msz1, wyliczyleś może ile Porothermu 30 potrzeba? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal1980r 13.01.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 msz1 czy liczysz z instalacjami? Mi ekipa wyliczyła stan surowy otwarty - fundament, mury, strop, dach bez drzwi i okien za 95tys. robocizna z materiałem. Budowa z suporexu na klej. No i tak się zastanawiam co zawiera ta cena którą przewidujesz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal1980r 13.01.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Dodam, że budowa na lubelszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 13.01.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 msz1 czy liczysz z instalacjami? Mi ekipa wyliczyła stan surowy otwarty - fundament, mury, strop, dach bez drzwi i okien za 95tys. robocizna z materiałem. Budowa z suporexu na klej. No i tak się zastanawiam co zawiera ta cena którą przewidujesz. Pozdrawiam. Ja mówię o stanie surowym zamkniętym, poza tym w cenę wliczam też dokumentację i wykonanie przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 13.01.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jeszcze, nie ale niedługo będę liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 14.01.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Rafaello901,mam zapytanie odnośnie kominów czy Ci nic nie cieknie ,ja mam zacieki i nie wiem co z tym zrobić,napisz proszę jakie masz wykończenie czy masz wcinke do klinkieru czy nie .pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figurka79 14.01.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam wszystkich.Na wiosnę zaczynam budowe lolka i mam pytanko-ile potrzebowaliście bloczków, porothermu25 i stali do zbrojenia???pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbo125 16.01.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 chcialbym wiedziec ile potrzeba pustakow na lolka powiekdzonego o 0.50 od strony garazu i kuchni ? zakupilem juz 28 palet jakies 180m2 jezeli dobrze pamietam, ale nie wiem czy to nie zamalo? a zdrugiej strony moze ktos wie ile potrzeba kabli elektrycznych (metrow )? dzieki za odpowiedzi , podaje tez moj e mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawo_reda 17.01.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam !Drodzy Lolkowicze możecie mi powiedzieć w jakim biurze projektowym zakupiliście projekt Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 18.01.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Biuro nazywa się Dominanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emde 19.01.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 figurka79 jeżeli chodzi o porotherm 25 to my zużyliśmy jakieś 1560 sztuk podnosząc ściankę kolankową o jeden pustak nie powiększaliśmy domu o dopuszczalne 0,5 m arbo125 jeżeli chodzi o przewody to na dzień dzisiejszy poszło jakieś 230 m 3x1,5mm2 i niecałe 200m 3x2,5mm2 do tego 40m 4x1,5mm2 i 20m 5x4mm2 ale zużycie zależy jak mocno rozbudujesz instalacje my nie oszczędzaliśmy za bardzo do tego mam kupione 200 m przewodu antenowego i 200m przewodu 8x0,5mm2 na instalacje alarmową. Korzystając z okazji wrzucam zdjęcia naszego domu z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 21.01.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witamproszę o zdjęcia schodów prowadzących z wiatrołapu do garażuz góry dzięki,pozdrawiam wszystkich Lolkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts