Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proszę o pomysł na przejście z wiatrołapu do garażu,schodki?jakieś propozycje?proszę o zdjęcia jak Wy rozwiązaliście ten problem?????

U nas jakoś tak zrobili, że wyszło na to, że nie trzeba robić żadnych schodków. Wiatrołap równy a garaż niżej tak jakby o jeden schodek na całości.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To nie brama garażowa :yes: z tyłu domu ale przeniesione wyjście na taras. Wg stron świata na parterze wejście do domu, okno od kuchni oraz brama garażowa od zachodu, od południa okno od salonu, od zachodu wyjście na taras. Północ to okienka od garażu. Tyle jeśli chodzi o dół. Góra powiekszona lukarna, pół w łazience, pół w pokoju. Reszta jak w projekcie + podwyższenie o jeden bloczek.

Wiem.:-). Elizakop mi to już wyjaśniła. Njśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że sam też mam tak właśnie zamiar zrobić.

Zgodnie z obietnicą dodaję zdjęcia pokoju na dole oraz kotłowni, oraz zdjęcie kuchni z wnęką jaka powstała zamiast przejścia przy wc

Emde, czy zlikwidowaałeś cały komin (z kominkiem)?? Ja tak planuję, tylko nie wiem, czy mogę bez nanoszenia zmian u projektanta, bo mam już zgodę na budowę bez takiego wariantu. A z wiatrołapu do kuchni chodzisz przez salon? hmm, można i tak :)

Beaha,

proszę Cię o foteczkę tego przejścia i jednego schodka-mnie to przeraża!!!jeśli możesz to wstaw na forum lub poślij mi na mail:[email protected],bardzo jestem wdzięczna Ci za odpowiedz,za zdjęcie będę jeszcze bardziej!!!dziękuję,pozdrawiam

Kasia

Fotki na razie niestety nie mogę zrobić bo domek mamy zabity dechami i nie mam jak wejść. Wygląda to tak, że cała płyta garażu jest podniesiona do góry o jeden poziom bo fundament został w garażu podniesiony o jeden bloczek. Przez co ta różnica poziomów między garażem a wiatrołapem i resztą nie jest taka znaczna i nie trzeba robić schodków.

przeszukiwałem forum i nie znalazłem konkretnego kosztorysu dla lolka a wiem ze gdzieś kiedyś widziałem takie wyliczenia ze wyszło właśnie wg projektu 108 tys a będę budował systemem gospodarczym i chciałbym oszacować ile zbije koszty jeżeli ktoś posiada taki gotowy kosztorys to będę wdzięczny

mój mail to [email protected]

Edytowane przez szuma2
dodanie mail

DoraMichal komin z kominkiem został na swoim miejscu a wnęka w kuchni powstala ze wzgledu na fakt iż obawialiśmy się że będzie mało miejsca na szafki a tam ładnie wciśnie się piekarnik mikrofale i lodówkę a wejście z wiatrołapu do kuchni przez salon nie przysporzy nam problemu ;) mam taką nadzieję ;) wyjdzie w praniu:)

Dzięki emde, przy tej powierzchni dobrze trochę pokombinować, by było wygodnie i wszystko się zmieściło, a jak widać, ilu budujących, tyle pomysłów :) U nas komina z kominkiem nie będzie, co pozwoli powiększyć kuchnię i wiatrołap przy zmianie lokalizacji wc kosztem powiększonego holu, a inna opcja to mała spiżarka w jego miejsce. Póki co jesteśmy na początku długiej drogi do własnego Lola, na razie kupuję materiały. Dobrze, że część nabyłem jesienią, bo ceny już poszybowały, co zauważyłem, zamawiąjąc teraz stal.

A teraz z innej beczki - czy ktoś wie, ile trzeba cegły pełnej na komin w kotłowni w opcji z kotłownią w piwnicy lub umiejscowioną jak w projekcie??

stronka z lokalizacją lolków super wreszcie zobaczyć jak silna i rozsiana po całej Polsce jest Lolkowa Kompania ;PP

co do promocji na świadectwa aby ją ocenić polecam allegro.pl, oferia.pl lub telefon do jakiegokolwiek certyfikatora. dla domu małego i typowego jakim jest lolek jeśli nie ma klimatyzacji i innych udziwnień to cena "po promocji" moim zdaniem mieści się zdecydowanie w górnych rejestrach cen. Niestety dla certyfikatorów rynek jest zepsuty strasznie ;( wiem, że brzmi to jak typowe gadanie konkurencji, ale fakty są niezaprzeczalne ;-) jakby ktoś miał pytania odnośnie certyfikatów zapraszam na priv

PS. ktoś ostatnio pytał o kuchnię, kiedyś wrzucaliśmy ale w natłoku lolkowych postów może być ciężko odszukać - zdjęcia 7-8

http://img585.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=obraz005f.jpg

drodzy Lolkowicze co sadzicie z tak przerobionym lolkiem na waskiej działce bo tylko niecałe 19 metrów z wejsciem od południa i w własnie z salonem od północy i jak to wyglada z nasłonecznieniem lolka czy nie bedzie za zimno i ciemno czy swiatło wpadajace od kuchni wystarczy , czy juz moze też ktos postawił lolka w ta strone i taras chciałbym zadaszany czyli przedłuzenie dachu tylko pod słabszym kontem zeby od razu była ala altanka

czekamy na cenne porady

lolek.JPG

Witam kolejny raz

mam abrdzo wielka prosbe a mianowncie mam okazje kupic grzejniki w bardzo ale to bardzo okazyjnej cenie i chciałem sie was spytac ile ich potrzeba i jakiej mocy bo do kupienia mam purmo, dopływy od dołu a rozmiarowo to 45x110 cm czy bede dobre do lolka bo jak je widziałem to kawał grzejnika jest!!

Czekam na szybka odpowiedz bo baardzo zalezy mi na czasie

pozdrawiam

Edytowane przez szuma2

Mam pytanie do mieszkających już w Lolku. Czy można wygospodarować miejsce na duży rodzinny stół? Patrząc na zdjęcia gotowych wnętrz, raczej nie wydaje mi się to możliwe, ale może moja wyobraźnia zawodzi;)

Proszę też o kontakt osoby z województwa pomorskiego lub kujawsko-pomorskiego (okolice Tucholi). Chciałabym zobaczyć Lolka "na żywo". Mój mail: [email protected]

Okno wstawione jest na 17 cm od chudziaka, 10cm styropianu 5 cm wylewki i 2 cm na docelową posadzkę (panele, kafle) dziś zrobili wylewki i przy oknie wyszło bardzo dobrze tylko że głupie buraki od okien wstawili mi żle drzwi wzlględem okna i wylewka nachodzi 1 cm na skrzydło drzwi a mówili że wstawili przy poziomicy laserowej żenada ciężko jest dziś o dobrych fachowców dodam tylko że wylewki wykonane idealnie w poziomie...Co fachowiec to problem... Wysokość od sufitu do wylewki wynosi 257 cm chyba nie najgorzej ;) bałem się że będzie mniej ;) Co do stołu to powiem tylko tyle to jest projekt Lolek praktyczny ale niekoniecznie duży więc duży stół raczej nie wchodzi w rachubę z resztą duży stół to pojęcie względne :) Pozdrawiam