Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich"lolkowiczow"

:lol: , z niektórymi z was rozmwaialm juz nieraz na gg

Loelk spodobał nam sie juz jakis dobry miesiac temu i szybko sie na niego zdecydowalismy( teraz posuzkuje sukni slubnej i mam juz dosyc, bo nie moge sie na nic zdecydowac).

:roll:

w tym tygodniu mamy wreszcie dostacv mapki od geodety i pojdziemy do architekta robic adaptacje

Hej:) Co niektórzy z "Lolkowiczów " juz mnie znaja. z narzeczonym pod koniec lutego kupilismy działke, no i ciagna się wszytkie formalnosci , geodeta nam cos dlugo mapke robil( wczoraj po ponad miesiacu dopiero odebralismy- 350 zl za 10 szt. wiec raczej nie przeplacilismy porownujac ceny w roznych zrodlach) opinie z gazowni juz mamy, jeszcze enea i aquanet. Cały czas myslimy o Lolku baardzo nam sie podoba - tylko nie moge sobie wyoborazic sciany miedzy oknami w lazience i pokoju obok. Jeszcze tez sie wahamy czy zmieniac konstrukcjie stropu - ale to muismy obgadac z wykonawca. pozdraiwma i milego weekendu(ja niestety dzis w pracy:()

tylko nie moge sobie wyoborazic sciany miedzy oknami w lazience i pokoju

Jeśli to pomoże to zrobię zdjęcie i wkleję. Ściana jest z uskokiem pokoik trochę traci ale zyskuje łazienka we wnęce można postawić np.pralkę

Podpowiadam aby zmienić wymiary zewnętrzne o dop. 5% my nie zwiększyliśmy a teraz żałujemy bo wszystkie pomieszczenia zyskały by nieco na przstrzeni.np po przeliczeniu metrów salon z 27,7m wzrasta do 30m

Witajcie.

Jesteśmy pomiędzy jedną płytą a poddaszem. Wiec budowa Lolka ruszyła.

Zmiany są. Jedna - najistotniejsza do zamurowany garaż (jednak), w miejscu drzwi garażowych jest okno.

No i kuchnia jest zamknięta.

I mam pytanie: Czy macie słup ozdobny w salonie? Jak to u Was - jest rozwiązane? Jakie macie pomysły?

POzdrawiam.

I prosze o wątku nie zapominać :)))

Witam, nie wiem czy ktos jeszcze sledzi ten watek,jestem w trakcie wykanczania domu wg projektu LOLEK.Planowany termin wprowadzaki poczatek sierpnia.W projekcie jest kilka "kaczek", ktore koniecznie trzeba wziac pod uwage przy budowie,np. okno trojkatne,ktore wg projektu przedzielone jest na pol sciana.Duzy problem jest rowniez z otworami na drzwi wewnetrzne-warto wczeniej dowiedziec sie o futryny, my sie zgapilismy i musielismy wszytko kuc a futryny zamawaic regulowane-zdecydowanie drozsze od zwyklych.Jesli ktos jest zainteresowany blizszymi informacjami-zapraszam.

otwory na drzwi główne zewnętrzne są jakieś nie wymiarowe?? Prosze podaj szczegóły tego problemu. My własnie zamowilismy projekt i jestesmy w trakcie adaptacji. Zmieniamy strop na gęstożebrowy i chyba zlikwidujemy wneke przy balkonie i ścianke w łazience przesuniemy ale to najwyzej juz w trakcie budowy, jesli stwierdzimy ze faktycznie lepiej nie robic sciany w polowie okna.

Ja jeszcze nie wklejalam zdjec wiec niestety Ci nie pomoge ale apeluje do innych Lolkowiczow!! Pomozcie !! Ja chetnie obejrze zdjecia:)

Oki, to pisze krok po kroku.

1. wchodzcie na album foto, np tu: http://foto.onet.pl/ można też tu http://www.fotosik.pl/

2. na onecie - po prawej str klikamy na "utwórz album" i tworzymy zgodnie z instrukcjami :wink:

3. wrzucamy zdjecia do albumu.

4. gdy juz zdjecie jest w albumie klikamy na nie prawym klawiszem myszki i wchodzimy we "Właściwości" po czym kopiujemy cały adres url

5. w pisanym poście ten skopiowany adres wklejamy pomiędzy tu skopiowany adres

6. I już Lolkowicze pozostali mogą podzwiać poczynania innych :D

Bardzo proste.

• 1 month później...