Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eliza, w kuchni i przedpokoju położony jest gres polerowany z Nowej Gali. Według projektu wnętrz rzeczywiście miał być kominek ale sklepie z kominkami zobaczyłem te wszystkie nowoczesne kozy i po długim namawianiu żony, zdecydowaliśmy się w końcu na coś takiego właśnie, czyli kozę z firmy Scan.

Jak podłoga będzie gotowa to wrzucę foty, na rynnie przy wejściu założony jest już łańcuch jednak na zdjęciach go nie widać.

• 2 weeks później...
Msz macie już podłogi? Jeśli tak to wrzuc kilka zdjęc, bardzo mnie interesuje jak Wam wyszło. Pewnie ślicznie i bardzo się cieszycie :) Też przez jakiś czas mysleliśmy o kozie, bo kominek jednak trochę miejca zamuje, ale zostaliśmy przy kominku. Gdzie kupowaliście łańcuszek do rynny? pozdrawiam :)

• 2 weeks później...

Witam wszystkich!

Też budujemy lola, nieco zmienionego bo z piwnicą (działka ze sporym spadkiem) i tarasem z tyłu. Jesteśmy na etapie kładzeniu dachu i bardzo się cieszymy, że lolek powoli nabiera kształtów.

Msz1, świetny Ci wyszedł domek, też rezygnujemy z garażu, robimy tam biuro-pracownię :) Podłogi wyszły Ci naprawdę piękne, pewnie jeszcze ładniej wyglądają w realu. Również marzy mi się podłoga drewniana, bo na panele mam chyba uczulenie. Gres w kuchni również elegans :) Ciekawi mnie bardzo ile kosztowały Cię podłogi w całości. Czekam z niecierpliwością na fotki z kuchni!

Elizakop, do Ciebie zaglądam regularnie i podziwiam, bo na pewno ciężko tak budować dom na odległość. Masz pięęękne płytki w łazience, no i schody genialne.

Wstawiam kilka zdjęć naszego lolka. Nie przeraźcie się tym tyłem domu, naszą ścianą płaczu :) Mam nadzieję, że jakoś uda nam się zagospodarować tę pustkę :). Pozdrawiam ciepło.

IMG_4876.jpgIMG_4882.jpgIMG_4911.jpg

Renata, nasza dachówka to roben monza plus matowy grafit. Okno tarasowe rzeczywiście zmniejszyliśmy, czego trochę żałujemy, ale będzie ono wychodzić na drewniany taras, więc może jakoś to przeżyjemy :) Widok rzeczywiście jest niezły, widać tam prawie całą panoramę Beskidu Małego. A Ty też chyba masz monzę?

msz1 masz świetne podłogi i w ogóle Twój lolek prezentuje się elegancko. Czekam na zdjęcia Twojej kuchni.

Elizakop bardzo fajna łazienka a szafką się nie przejmuj, jak się rozleci będzie pretekst by kupić coś nowego ;)

Renata i DoraMichał świetne te Wasze Lolki na pewno będą piękne. :)

Renata, my też jesteśmy dosyć blisko Was - koło Andrychowa. Odpowiadając na Twoje pytanie, domek jak na razie budujemy "na wyrywki", trybem gospodarczym, z własnych oszczędności, ale tracę już powoli cierpliwość i myślę coraz częściej o kredycie. Byłam już nawet w jednym banku się wypytać. Trochę przeraża to, że biorąc np. 150 tys. trzeba będzie spłacić ponad 300 tys. :bash::bash: Ale coś za coś. Kusi mnie ten kredyt, zwłaszcza gdy widzę jak sąsiadowi, który wziął kredyt dom się sam buduje :) a u nas w ślimaczym tempie, ale za to każdy nawet najmniejszy etap baaardzo cieszy.

Msz1, również zaglądam tu codziennie czekając na Twoje zdjęcia. Dobrze, że Elizakop zawsze coś wrzuci fajnego.

Pozdrawiam.