radk 23.01.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 a wchodzi tam lodówka i pod zabudowę i zwykła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 25.01.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Ja zmierzyłem naszą lodówkę i po dodaniu trochę luzu na tynk i dopływ powietrza uprzedziłem murarza że wnęka ma być tak i taka. Tynkarzy zresztą też poprosiłem o cieńsze odrobinę tynki we wnęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 05.02.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Ma ktoś może w lolku centralny odkurzacz?? Jakiej firmy i czy jesteście z niego zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 16.03.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Ja mam odkurzacz centralny tej firmy: http://www.beam.pl/Sprawdza się bardzo dobrze. Jak byś sobie prześledził moje zdjęcia które tu wklejałem to jest jedno takie z pomieszczenia gospodarczego na którym widać odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 28.05.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Pytanie do lolkowiczów ile wam wyszło stali na całego lolka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_a 19.06.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 u nas w projekcie wyliczyli 4 tony... a budujemy stropodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_a 19.06.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 (edytowane) do msz1: Bosko Wam zaprojektował wnętrze. Macie jeszcze jakieś zdjęcia projektów i chcecie się pochwalić? Pozdrawiam! Edytowane 19 Czerwca 2014 przez agusia_a brak adresata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 20.06.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 No to jeszcze kilka zdjęć z zewnątrz: http://i909.photobucket.com/albums/ac299/msz1/DSC04348_zps5207826a.jpg http://i909.photobucket.com/albums/ac299/msz1/DSC04352_zps22f0c53f.jpg http://i909.photobucket.com/albums/ac299/msz1/DSC04353_zps09850206.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_a 06.07.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 do msz1: Piękny domek:) Powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa z balkonem? Też macie wyżej balkon niż podłoga? Jak to wygląda jak jest śnieg lub deszcz - wpada do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msz1 16.07.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 do msz1: Piękny domek:) Powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa z balkonem? Też macie wyżej balkon niż podłoga? Jak to wygląda jak jest śnieg lub deszcz - wpada do środka? Cześć agusia_a. Strop i balkon wylewane były jednocześnie i są na tym samym poziomie, jednak podczas betonowania źle zrobili spadek na balkonie (do wewnątrz zamiast na zewnątrz) i jak był jeszcze stan surowy to woda wlewała się do sypialni przez drzwi balkonowe. Natomiast przed zrobieniem wylewek zrobili mi izolację płyty balkonowej i izolacja ta została wywinięta na ścianę i na drzwi balkonowe. Później robiąc wylewkę na balkonie zrobili prawidłowy spadek na zewnątrz. Tak, że teraz jak napada na balkon to woda spływa sobie z niego na trawę i na taras. Generalnie nie ma już problemu z tym, że woda dostaje się do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 05.08.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 do msz1: Piękny domek:) Powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa z balkonem? Też macie wyżej balkon niż podłoga? Jak to wygląda jak jest śnieg lub deszcz - wpada do środka? Z balkonem jest problem taki że jeśli ktoś chce zrobić na piętrze posadzkę zgodnie z projektem to balkon prawie nie ma ocieplenia. My podnieśliśmy już na fazie projektu wysokość posadzki piętro do 15 cm na gotowo [5cm ocieplenie+7~8cm wylewka+1,5~2cm okładzina] Balkon mamy od1~3cm wylewka ze spadkiem+8cm styrodur + 6cm wylewka zbrojona siatką fi4 + 1cm okładzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_a 03.09.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Z balkonem jest problem taki że jeśli ktoś chce zrobić na piętrze posadzkę zgodnie z projektem to balkon prawie nie ma ocieplenia. My podnieśliśmy już na fazie projektu wysokość posadzki piętro do 15 cm na gotowo [5cm ocieplenie+7~8cm wylewka+1,5~2cm okładzina] Balkon mamy od1~3cm wylewka ze spadkiem+8cm styrodur + 6cm wylewka zbrojona siatką fi4 + 1cm okładzina. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 04.09.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witam ma ktoś może zdjęcia z rozdzielni elektrycznej w czasie robienia instalacji?? Jaką macie wielką i ile modułów wam wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 15.09.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam ma ktoś może zdjęcia z rozdzielni elektrycznej w czasie robienia instalacji?? Jaką macie wielką i ile modułów wam wyszło? U nas rozdzielnica 144 moduły + kilka skrzyneczek innych [alarm, sterowniki itd] Ale u nas jest trochę automatyki. 60 modułów dla tradycyjnej rozdzielni - wyłączniki różnicowoprądowe, odgromiki, bezpieczniki, wył. główny, kontroki faz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 24.09.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 U nas rozdzielnica 144 moduły + kilka skrzyneczek innych [alarm, sterowniki itd] Ale u nas jest trochę automatyki. 60 modułów dla tradycyjnej rozdzielni - wyłączniki różnicowoprądowe, odgromiki, bezpieczniki, wył. główny, kontroki faz. A można poprosić jakieś zdjecia? Jaki alarma macie i ile mniej wiecej kosztował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nbserver 04.10.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Hej, witam wszystkich budujących Lolka...My z żoną zastanawiamy się nad kosztami tej inwestycji, przyznam, że przeraża nas ilość pracy i czas trwania budowy.Czy ktoś z budujących byłby w stanie udostępnić nam kosztorys tego projektu ?Czy ktoś buduje go systemem gospodarczym i jak się mają oszczędności w stosunku do kosztorysu ? Bardzo dziękuję za pomoc,Pozdrawiam,Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniabielsko 09.11.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Witam wszystkich Lolkowiczów. Jesteśmy w trakcie budowy i bardzo bym prosiła o fotki Waszych lolków, szczególnie łazienki na górze, kuchni i salonu. Mój mail to [email protected] z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki3333 13.11.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 witam wszystkich. Również jestesmy w trakcje budowy Lolka i chetnie bym zobaczyla fotki z aranżacji środka domu pozdrawiam wszystkich martwi mnie troche wysokosc dolnych pomieszzcen u nas wyszlo 2,57 czy u was jest podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki3333 27.11.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 pierwszy dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 03.12.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 witam wszystkich. Również jestesmy w trakcje budowy Lolka i chetnie bym zobaczyla fotki z aranżacji środka domu pozdrawiam wszystkich martwi mnie troche wysokosc dolnych pomieszzcen u nas wyszlo 2,57 czy u was jest podobnie? Murarz musiał wymurować za mało warstw pustaków w ścianach parteru. W projekcie jest chyba 2,7m na gotowo. Podnosząc posadkę parteru do 20cm kazałem dorzucić pół pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts