Pawlo111 03.12.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 (edytowane) A można poprosić jakieś zdjecia? Jaki alarma macie i ile mniej wiecej kosztował?? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cfce031cd1b4d81f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/917ee0ea77712d09.html Satela Integrę 256 - sporo [same materiały] Alarm wraz z czujkami pożarowymi, czujkami tlenku węgla, zalania wodą, sterowaniem światłem, rolet, Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Pawlo111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki3333 04.12.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 hey zerknełam do projektu i u mnie jest wysokosc 2,60 pawlo nie wiem dlaczego ale mi sie te odniesienia ktore wkleiłeś nie otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 04.12.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Nie mam projektu ze sobą a po delegacjach się wlokę tylko tak mi się wydawało.U nas wyszło coś pewnie koło 260~270.Zresztą nie jest to takie ważne da się normalnie żyć i 250cm.Bardziej pilnowałem aby podwyższyć piętro bo tam każdy centymetr pomniejsza powierzchnie.Całe piętro podnieśliśmy chyba o pustak albo 1.5.Fotki były ze zdjęciem rozdzielki elektrycznej.My mamy dopiero etap tynków, jeszcze przed posadzkami i ogrzewaniem podłogowym.Było kiedyś ciekawe forum specjalnie dla Lolkowiczów ale od roku znikło z netu razem z naszymi fotkami.Na całe szczęście sporo ciekawych fotek różnych Lolków zdołałem przechwycić wcześniej. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Pawlo111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki3333 05.12.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 pawlo to sie chyba skupilismy na tym samy poniewaz dla nas tez wazne było podniesienie scian kolankowych a o wysokosci dołu nawet nie pomyślelismy. tamto forum było bardzo dobre duzo fotek i duzo aktywnych osob szkoda ze juz go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 10.12.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 no też ubolewam nad brakiem forum Lolka. Ja buduję Lolek N2G z podwójnym stanowiskiem na garaż. Co to podniesienia góry to mam naprawdę wysoko. Ściana kolankowa składa się z 5 kamieni i powiem szczerze że pokoje u góry wyjdą wysokie na ponad 3 metry. Dźwigając ścianę kolankowa trzeba wziąć pod uwagę że automatycznie i okna dachowe pójdą wyżej. Fotki były ze zdjęciem rozdzielki elektrycznej. Wstaw jeszcze raz linki z elektryką chętnie podpatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STIAB 04.01.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Pawlo111 A możesz przesłać na emaila te fotki ze starej stronki Lolkowiczów ?? A może założył byś tutaj jakiś folder ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza3 07.01.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza3 07.01.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mój Lolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza3 07.01.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 13.01.2015 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Lolek obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 13.01.2015 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 I kolejne ujęcie pewnego ładnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 13.01.2015 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Pawlo111 A możesz przesłać na emaila te fotki ze starej stronki Lolkowiczów ?? A może założył byś tutaj jakiś folder ?? Oto próbka. Nie mam zgody właścicieli fotek mam nadzieję że się nie obrażą a jest to zbieranina z muratora i tamtego forum i prywatnych zdobytych na żywo. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Pawlo111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 13.01.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 no też ubolewam nad brakiem forum Lolka. Ja buduję Lolek N2G z podwójnym stanowiskiem na garaż. Co to podniesienia góry to mam naprawdę wysoko. Ściana kolankowa składa się z 5 kamieni i powiem szczerze że pokoje u góry wyjdą wysokie na ponad 3 metry. Dźwigając ścianę kolankowa trzeba wziąć pod uwagę że automatycznie i okna dachowe pójdą wyżej. Wstaw jeszcze raz linki z elektryką chętnie podpatrzę. Wstawiłem same fotki rozdzielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STIAB 14.01.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Oto próbka. Nie mam zgody właścicieli fotek mam nadzieję że się nie obrażą a jest to zbieranina z muratora i tamtego forum i prywatnych zdobytych na żywo. Witaj. Dzięki za zdjęcia. Nie orientujesz się kto budował lub buduje Lolka na Śląsku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 19.01.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witaj. Dzięki za zdjęcia. Nie orientujesz się kto budował lub buduje Lolka na Śląsku ?? Sporo Lolków budowało się na śląsku... ale miejsca konkretne trudno pamiętać. My obejrzeliśmy na żywo lolka dzięki miłym forumowiczom z Gniewkowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 19.01.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 no też ubolewam nad brakiem forum Lolka. Ja buduję Lolek N2G z podwójnym stanowiskiem na garaż. Co to podniesienia góry to mam naprawdę wysoko. Ściana kolankowa składa się z 5 kamieni i powiem szczerze że pokoje u góry wyjdą wysokie na ponad 3 metry. Dźwigając ścianę kolankowa trzeba wziąć pod uwagę że automatycznie i okna dachowe pójdą wyżej. Wstaw jeszcze raz linki z elektryką chętnie podpatrzę. O oknach dachowych popieram ale rozważając za i przeciw zyskujemy dużo przestrzeni kosztem braku możliwości przyglądania się przez dwa okna w sypialni w której zresztą są drzwi balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STIAB 04.02.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam.Radk Możesz mi przesłac jakies fotki Twojego domku ?? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_a 23.03.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam wszystkich w końcu mamy papiery już prawie uprawomocnione Zwracam się z prośbą do Lolkowiczów o podanie kosztorysu budowy Lolka do wprowadzenia się. Przeszukałam forum, ale nie znalazłam aktualnych danych. Proszę podzielcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 26.03.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Jak ktoś się wykosztował na solidny kosztorys to raczej za darmo się nie podzieli.My nie posiadamy kosztorysu - budujemy za swoje to znaczy powoli i nie koniecznie najtańszymi materiałami.Zresztą myślę że kosztorys aby był dokładny musi być świeży i z rejonu zbliżonego do waszego bo ceny robocizny, transportu, betonu itd... różne w różnych rejonach.Kosztorys zależny od standardu i rodzaju materiałów [z czego ściany? Gazobeton, poroterm, silka, ściany trzywarstwowe czy dwu? Strop teriwa czy monolit? Dach pod blachą czy dachówka? Deskowanie pełne czy membrana? Dom ogrzewany pompą ciepła, ekogroszkiem, zasypowy czy gazem? Kominy dwa jeden czy wcale? Wentylacja grawitacyjna czy mechaniczna? Płaszczowe, ceramiczne systemowe czy budowane z cegły? Kominek lub brak kominka? Tynki ręczne czy maszynowe? Cementowo-wapienne czy gipsowe? Ocieplenie ścian i poddasza zgodne z projektem czy więcej? Jakie okna z PVC czy drewno? Dwu czy trzy szybowe? Na jakim profilu? Z roletami czy bez? Schody drewno jakie? A może betonowe okładane? Itd...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek508 04.04.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam jestem zainteresowany tym projektem chciałbym dowiedzieć się ile kosztował was SSO? Może ktoś buduje Lolka w mojej okolicy? (Lubawa woj.warmińsko-mazurskie)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts