ROBERT-KOP2 13.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam wszystkich długo się nie odzywałem bo wykańczaliśmy LOLKA wewnątrz . Już mieszkamy i naprawdę jest OK Nawet salonik okazuje się dość spory mimo schodów, wkrótce zamieszczę zdjęcia. Pozdrowienia dla wszystkich którzy jeszcze budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maaarteczka 17.11.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Gratulacje Robercie!!! z zniecierpliwością czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jswiatek 01.12.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Jestem nową osobą na tym forum, właśnie zaczęłam budowę domu Lolek ale w technologii szkieletu drewnianego, zastanawiam się czy ktoś jeszcze buduje Lolka w tej technologii? Obecnie jestem na etapie zakończenia fundamentów. Bardzo ciekawią mnie wasze rozwiązania dotyczące wykończenia domu, oraz wnętrz, będę wdzięczna za przesłanie fotek Waszych Lolków na maila, zwłaszcza pokoi i łazienki, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 17.12.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witaj. Chyba to od Ciebie dostałam maila U nas zmian dużo - pisałam tu w tym wątku. Mnie też interesuje rozwiazanie wnętrz w Lolku, zwł salonu i łazienki. Moze jakies podpowiedzi od użytkujacych-mieszkających? Moze jakieś szkice rozmieszczeń chociaż? I w innym temacie - jakie macie/planujecie ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maaarteczka 17.12.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam serdecznie! DaKar my mamy ogrzewanie podłogowe w kuchni, wc, wiatrołapie i łazience na górze. Piec na groszek, bo nie ma gazu Sama jestem ciekawa rozwiązań we wnątrz czekam z niecierpliwością na zdjęcia. My obecnie jesteśmy na etapie regipsów na górze i niebawem bedzie stan developerski . Kafle już kupione do wszystkich pomieszczeń, podłogi wybrene, kuchnia też , nic tylko pozostaje realizowac plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerinaBA80 20.01.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jestem nową osobą na forum.Razem z mężem w pazdzierniku kupiliśmy projekt Lolka i jesteśmy w trakcie papierologii,na wiosnę chcielibyśmy wziąć się ostro za łopatologię-tj.fundamenty będziemy wdzięczni za fotki łazienki i schodów w salonie,podaje maila:[email protected] Bardzo liczę na Waszą pomoc,z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 26.01.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Łoj tyle czasu mnie tu nie bylo ze msylalem ze watek upad a tutaj dalej sie dzieje. Prawidlowo:D witam nowych Lolkowiczow bardzo serdecznie. Ja mieszkam w Lolku od ponad roku rewelacja... nic dodac nic ujac...ale poczekajmy na trzeciego czlonka rodziny czy przypadkiem tego Nam nie zmieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jswiatek 27.01.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam,dla zainteresowanych budową Lolka w wersji szkieletu drewnianego załączam link do galerii na stronie muratora, w dziale budowa i remont znajduje się galeria naszej budowy, nazwa galerii dom Lolek Asi i Tomka będziemy tam zamieszczali zdjęcia z postępów budowy naszego domku:http://www.muratordom.pl/galeria_budowa_i_remont.htm?akcja=pokaz_galerie&galeria=323 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-73 28.01.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam.Podobnie jak katerinaBA80 również z mężem kupiliśmy w październiku projekt domu "LOLEK" i obecnie załatwiamy papiery. Proszę o kontakt osoby, które rozpoczęły budowę oraz tych którzy już zakończyli realizację budowy. Będę wdzięczna za podzielenie się cennymi doświadczeniami, poszukuję informacji o kosztach budowy, a przede wszyskim zdjęcia z realizacji (szczególnie wnętrza). Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję. Nasz adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 29.01.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Hej ! My tez budujemy Lolka. Lokalizacja - okolice Poznania. Czy ktoś ma Lolka w tych rejonach??Mamy projekt, pozwolenie, wykonawce , tylko na działce błotko się zrobiło spore:(. Jeśli mozecie szczęśliwi Lolkowicze, ktorzy mieszkacie juz w swoich Lolkach przesłać fotki z aranzacji wnętrz, byłabym wdzięczna.mój maila: [email protected]Czy ktoś z Was ma też niski poziom wód i zalewało mu działkę?? Moze mogłby udzielic porad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aswywiadu 07.04.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam wielbicieli LOLKATrochę się powtórzę jak moi przedmówcy ale kieruję tą prośbę także do nich. Także mam zamiar budować LOLKA ale wersji bliźniaka. Proszę o jakiekolwiek materiały na jego temat najbardziej zależy mi na gotowym KOSZTORYSIE gdyż na stronie projektu go nie ma. Bardzo mi na nim zależy żeby zobaczyć ilości materiałów jakie są potrzebne. Za jakiekolwiek dodatkowe dane, uwagi lub zdjęcia będę bardzo ale to bardzo wdzięczny.[email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aswywiadu 19.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Trochę ostudził się mój zapał. Zero odzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 22.04.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wszyscy budują Ja tylko powtwierdzę słowa któregoś z "Lolkowiczów" - dom z zewnątrz wydaje się malutki - ostatnio panowie od tynków byli w szoku gdy wseszli do środka - myśleli, ze czeka ich mniej pracy aaa - kosztorysu nie mam, przykro mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrejas1 23.04.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam serdecznie wszystkich „LOLKÓW” dołączam do waszej grupy. Już za niedługo będę szczęśliwym posiadaczem projektu LOLKA dziś złożyłem zamówienie i z niecierpliwością czekam na projekt. Wiem że się po raz kolejny powtórzę ale proszę o rady od starszyzny dla młodego LOLKOWICZA. W trakcie realizacji będę dokonywał kilku zmian w projekcie ale o tym później jak już odbiorę projekt. Proszę o fotki z waszych LOLKÓW (głównie chodzi mi o wnętrza pokoi łazienki jakich zmian dokonaliście). Pozdrawiam serdecznie szczęśliwców zamieszkujących LOLKA oto mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maaarteczka 06.05.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 wrzucam zdjecia lolka bo poprzednie gdzieś zgineły http://gim1trzebnica.neostrada.pl/marta/d.jpg http://gim1trzebnica.neostrada.pl/marta/d5.jpg http://gim1trzebnica.neostrada.pl/marta/d1.jpg Kuchnia jeszcze w powijakach http://gim1trzebnica.neostrada.pl/marta/d2.jpg salon też w powijakach ale niebawem koniec http://gim1trzebnica.neostrada.pl/marta/d3.jpg i wyjscie z domu http://gim1trzebnica.neostrada.pl/marta/d4.jpg Niebawem następne zdjecia bo 12 maja przychodzi fachowiec od łazienki. Góra praktycznie zrobiona gotowa do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 10.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam wszystkich lolkowiczów właśnie rozpoczęliśmy budowę naszego "lola" wszelkie zdjęcia będę publikować tu: http://marendziakowo.blogspot.com/ zapraszam do odwiedzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 13.05.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam. Ja jestem z naszym Lolkiem na tym samym etapie co Wy. Tez mielismy problemyu z gruntem -straszna glina. A jaki mieliście grunt ze konieczna była jego wymiana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 13.05.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Memo jeszcze jedno pytanko do Ciebie- czym izolujecie ściany fundamentowe - tradycyjnie papa czy może folia fundemntowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 13.05.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam. Wymienialiśmy grunt, ponieważ okazało się, że mieliśmy glinę i zalegała nam woda, poza tym dosyć płytko mamy wody gruntowe więc sie ubezpieczamy na przyszłość. Fundament o szerokości 70cm wygląda więc solidnie i powinien nam trzymać całość na szczęście nie mamy piwnicy więc basenu nie będzie;);) Jeżeli chodzi o izolację to: -ściany fundamentowe poziomo - folia, -pionowo 2x papa na lepiku, -jeden listek styropianu twardego kładziony poziomo (50cm) o grubości 8cm i -folia kubełkowa Jeszcze oprócz tego dajemy drenaż opaskowy na dwóch studzienkach rewizyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 13.05.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Więc podsumowując wymieniliśmy grunt dla świętego spokoju i dobrego posadowienia budynku. Tak radzili fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts