April 13 30.04.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Często oglądam zdjęcia Twojego ogrodu, który jest naprawdę piękny i starannie zagospodarowany. Mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i wkleisz kilka nowych zdjęć. Ja korzystam z serwera http://www.flickr.comTam umieszczam swoje zdjęcia, które potem publikuję na forum. Flickr działa szybko i bez problemów. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.04.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dziękuję i ja za tego linka Gdybyś nie pisała z pamięci, a razem z http, link podświeliłby się od razu: http://www.flickr.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 02.05.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Dzięki za linka. Pewnie przeniosę zdjęcia do nowego albumu, ale to trochę potrwa. Po ostatnich nocnych przymrozkach oceniłam straty i ... - przemarzły 2 miliny i winorośl - przemarzły tawułki, ale te chyba się pozbierają ... - przemarzł klon czerwony - miniaturka - i ten chyba się nie pozbiera Ale ... dostałam trochę różnych roślinek od znajomych na ożywienie mojego niekolorowego ogrodu, np. floksy, smagliczki, skalnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 06.07.2007 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 http://picasaweb.google.pl/Zielona27/Ogrod?authkey=_TB0Afi_zJgto jest link do albumu z aktualnymi zdjęciami ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia 08.07.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Jestem pod ogromnym wrażeniem i dołączam do grona fanów Twojego ogrodu. Podoba mi się wszystko: rozkład ogrodu, kompozyjca roślin, drewno w ogrodzie, taras i jego sposób "obsadzenia".... Chciałabym mieć ogód w takim stylu, no może dodałabym trochę kwiatów w kępach (takich trochę dzikawych), ale boję się czy nie zrobi się to wtedy ogód dla "ogrodnika" a nie leniwego, zapracowanego zawodowo, świeżo osiedlonego na wsi mieszczucha. Podoba mi się również ogród prezentowany na tym wątku I. Miczurina - taki dziki i romantyczny, ale boję się, że utrzymanie tej dzikości, aby nie zarosła chwastami i niechcianym trawskiem przekracza moje zdolności, mozliwości czasowe i zapał. Oglądając Twoją historię zakładania pierwszej rabatki trochę uwierzyłam, że dam radę przynajmnie w części osiągnąć coś takiego. Choć boję się że to tylko jak się czyta i ogląda wygląda tak prosto. Ja już nawet myślałam o projektancie, ale też nie wiem ile to kosztuje i gdzie szukać. A przypadkowych się obawiam. Może macie jakiegoś godnego polecenia z północnych okolic Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 09.07.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Zielona, jestem wierną fanką Twojego ogrodu i w dodatku pod nieustającym wrażeniem. Jest pięknie. Dzięki za nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 10.07.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Zielona jaki masz sposób na skrapianie zielska randapem? Boję się zniszczyć inne roslinki Tam gdzie nie ma roślinek, np kostka czy pas przy ogrodzeniu, pryskam za pomocą opryskiwacza, a tam gdzie są roślinki staram się opryskać sam chwast. Tępię tak przede wszystkim mlecze i perz, inne drobne wyrywam. Kłopot jest gdy chwast jest mocno wrośnięty w roślinę. Raz spryskałam i hosta zrobiła się żółta, więc jednak nie polecam, może iglakom randap nic nie zrobi, ale boję się spróbować. Ja uzywam randapu z dodatkiem Ludwika i pędzelka . Troche chałupnicza robota bo trzeba smarować chwasta po lisciach ale dzieki temu mozna precyzyjnie dzialać. Ludwik jest do tego zeby lepiej sie smarowało bo po niektórych np perz scieka i nie przylega do liscia. Robia sie kuleczki i latwo je strzasnać a z Ludwikiem sie smaruje ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inula 11.07.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Zielona -piękny, dopracowany ogród. ja też mam piaski i staram się sadzić to co będzie "samo rosło", przy jak najmniejszym nakładzie pracy -jałowce, sosny, kwitnące i niewymagające krzewy. Nie sztuka mieć zachwaszczone rabatki kwiatowe na jednym ze zdjęć (chyba wśród truskawek?) widziałam ścieżkę z takich plastrów drewna. Cos takiego sobie wymarzyłam u siebie- w części mniej używanej w ogrodzie. Możesz napisać jak to robiliście? jak się sprawdza i z jakiego drewna? Będę bardzo wdzięczna bo chciałabym to zrobić jeszcze w tym sezonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.07.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witaj Zielona - tu Cię znalazłam pięknie Ci ogód się rozrósł pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 27.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witaj Zielona. Co nowego u Ciebie w ogrodzie? Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts