juro13 06.06.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Czy potrzebuję zgody (jeśli tak to od kogo)na wpięcie deszczówki do studzienki burzowej która znajduje się na granicy działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ...domyślam się, że chodzi o studzienkę na kanale deszczowym ?Jeśli tak to lokalny operator wod.-kan. wskaże procedurę i sposób włączenia do kanalizacji deszczowej.pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juro13 06.06.2006 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 27.02.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Jeśli ktoś dysponuje wiedzą to mnie interesują koszty takiej instalacji i kto je ponosi i w jakim zakresie. Jest to istotne zwłaszcza gdy burzówkę trzeba pociągnąć kawałek poza granicą swojej działki. Jakie rozwiazania się stosuje, czy wszystko pokrywa inwestor ? Jeśli wykonuje taką instalacje na własny koszt inwestor to musi zapewniec odpowiednie przekroje rur a nawet studzienki po drodze, tak aby inni w przyszłości też mieli mozliwosc podłączenia a instalacja była wydajna, wiec są to niemałe koszty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugazi1719502289 07.03.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 ja zapłaciłem 1700 zł za mozliwość podłaczenia się do istniejącej instalacji burzowej, wraz z przyłączem (odgałężieniem) do granicy działki (około 2-3 metry) reszte musze wykonac we własnym zakresie (na terenie działki), czyli odprowadzenie wody z rynn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts