Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moge dać wyceny(np.okna) paru"typówek"min.Muratora

Recommended Posts

Witam,

jako że ostatnio spadł mi na głowe kolejny (oprocz projektowania) "zawodowy" obowiazek :wink: - mianowicie od czasu do czasu wyceniam projekty typowe -

to - jesli sa zainteresowani- moge sie podzielic uzyskana wiedza :wink:

Ceny na Warszawe i okolice ale spokojnie moga posluzyc innym tez jako "zorientowanie sie" w przedziale cenowym...(takie normalne "dla Klienta" bez zadnych narzutów ale tez bez ewentualnych rabatów jakie moze uzyskac umiejacy negocjowac Klient :wink: )

Wyceny dotyczą :

- pokrycia dachowego (zwykle dachówka cementowa)

- stolarki okiennej (PCV pieciokomorowe U=1,0, profil Plustec) (tu -moim zdaniem - całkiem zacne ceny za b. dobrą jakośc okien :wink: )

- wiezby dachowej (technologia Mitek lub tradyc.) (nie do wszystkich takowe mam)

- czasami tez innych "drobiazgow" typu: brama garazowa , rolety anty., drzwi zew antywł. -

Ceny netto juz z robocizna (tzw. pelna oferta z "kazdym gwożdzikiem i srubka")

Jezeli jacys Forumowicze sa zainteresowani - służe.... :wink:

Na "składzie" obecnie mam:

Z Muratora:

- Własny D77

- Dom na 102 warI

- Smukły

- Mały v1

- Niewielki M05(wer 1 i2)

- Dom z naprzeciwka C109

- Wiera (Horyzont)

- Komfortowy

( i pare innych popularnych , ew. jak komus bedzie b zalezalo to moge wyslac do wyceny... )

- LMP 138 (lipinscy)

- Familijny B (pracownia Jota)

- Melania , Manuela, Eliza, Klementynka i Karmina, Mieszko (z Archipelagu)

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc :D

Tych Archipelagowskich - nie mam, ale to nie problem, bo ta pracownia chetnie sie ze mna dzieli rysunkami :wink: (z tym ze zanim mi wycenia panowie od wiezby pokrycia czy okien- pare dni moze minac)

na "teraz zaraz" mam te co wymienilam w 1wszym poscie :wink:

co do Diamentu - nie mam pojecia - bo tej pracowni nie znam , dadza mi rysunki - nie ma sprawy :wink:

Hej, ale to wspanialeze chcesz nam pomóc.Mnie interesuje Cieniste zacisze-wersja z dwustanowiskowym garażem. Stokrotne dzięki.

Co sadzisz o małym domku dla dwojga na wczesniejszej emeryturze?

Wracaj szybko do zdrowia. Pozdrowionka :wink:

cienistego nie mam, ale postaram sie skombinowac.;) (jw. moze to potrwac pare dni)

Co do domku na emeryturze- do emerytury mi daleko ale jak najbardziej popieram ten pomysl!!!! :D

dzieki za zyczenia zdrowia - wczoraj wyladowalam na stole chirurgicznym z lekko rozwalona noga :wink: (w sumie drobiazg ale poniewaz to konczyna dolna to jestem dzis unieruchomiona w domu :-? - w piatek zdejmuja szwy - zobacze jak bedzie ok to jestem w pracy jutro i to co dam rade powpisuje - jak nie bedzie ok to w poniedzialek)

Zieloonoka : po perypetiach zdrowotnych czas na uśmiech, myślę, ze dolegliwości po woli ustepują.A my tłuczemy tw sam temat w kółko.Ciagle bładzimy i nic z tego nie wychodzi ALE JESTEŚ tY I tWOJE SPOJRZENIE na to co chcemy budować.Rady cenne i spojrzenie Kogoś jak bardzo realistyczne.Myślę,że forumoicze powinni czerpać z Twojego doświadczenia i posiadanej wiedzy.Pooszę o privat mail bo na forum to nie bardzo.Jesteś projektantką a ja potrzebuję pomocy, może xoś dla mnie wymyślimy.

Pozdrawiam i myślę,że z nogą lepioej.

Wk :p :lol:

Ok, w miare wolnego czasu dopisuje kolejne:

Na poczatek

WŁASNY (Murator) D77

POKRYCIE DACHOWE

EURONIT (dachówka cementowa typ S, brązowa lub czerwona)

materiały (pełna oferta wraz z rynnami Siba i oknami dachowymi Velux) 22 389,00 zł

robocizna ( dachowki, rynny, veluxy) - 11 160,00 zł

EURONIT (dach głowny , papa termozgrzewalna nad garazem)

materiały (jw) 20 895,00

robocizna (jw) 10 950,00

BLACHODACHÓWKA PLANJA

materiały (jw) 21 000,00 (blacha BUDMAT była by 15% taniej)

robocizna (jw) 8 700,00

Ocieplenie (20 cm styropian bialy lub pastelowy na pióro i wpust)

materiały 11 786,00

robocizna 8 740,00

WIĘZBA

tradycyjna pelna oferta wraz z montazem transportem i robocizna , materialami montazowymi(tarcica suszona szorstka impreg) - 17 120,00

technologia Mitek - pełan oferta (jw) 17 600,00

oferta na ściany szczytowe w wiezbie dachowej - 11 100,00

OKNA

z PCV w kolorze białym, profil pięciokomorowy Plustec Performance, okna z mikrowentylacją, (szyba zespolona U=1,0W/m2K), okucia Roto NT, wykonWastwo i montaż Plastikon

okna wg wykazu stolarki - 8 220,00

montaz surowy (bez obrobek) 1254,60

parapety wew Botticno gr 3cm glbe 13 cm - 450,10+ roboc 190,00

parapety zew stalowe gleb 17 cm - 250,00+ roboc ok.70 zł

cwiercwalek 282,00

mala uwaga : zarówno w pokryciu dachowym jak i w wiezbie uwzgledniony jest koszt tarcicy - czyli łat i kontrłat (to jest cena ok. 1800- 2000 netto , czyli ew. ta kwota jest do wyjecia z jednej lub drugiej pozycji jakby ktoś chcial oszacowac caly koszt dachu)

NIEWIELKI M05

POKRYCIE DACHOWE (ok. 225m2) - Euronit (cementowa S, kolor braz , czerwony lub inny typowy)

materiał (pełna oferta - dachówka, rynny Siba, okna veluxy) - 23 549,00

robocizna (jw z montazem tez rynien okien polaciowych obrobkami blacharskimi itp.) - 11 680,00

WIEZBa - szcunkowo ok. 22-24 tys. ( wzal pod jakie pokrycie)

OKNA

z PCV w kolorze białym, profil pięciokomorowy Plustec Performance, okna z mikrowentylacją, (szyba zespolona U=1,0W/m2K), okucia Roto NT, wykonWastwo i montaż Plastikon

okna 8 870,00

robocizna 1140,00

ćwiercwalki ok 500,00

parapety zew. 480,00

SMUKŁY C04

WIEZBA DACHOWA - tech Mitek -

pelna oferta wraz z montazem transportem i robocizna , materialami montazowymi(tarcica suszona szorstka impreg) 17 366,00

robocizna 1 129,00

ew. oferta na ściany szczytowe w wiezbie dachowej - 4 840,00 +(700 robocizna)

POKRYCIE DACHOWE

EURONIT - ( pelna oferta - jak w poprzednich z rynnami i veluxami) 12 580,00

robocizna 8 326,00

GONT BITUMICZNY - 13 289,00

robocizna 4 254,00

FUNDAMENT GRZEWCZY LEGALETT

Cena pakietu - 23 179 (agregaty wodne - trasport , robocizna )

Niepoliczone w ofercie Legalettu - podsypka (ok1500) koparka (ok 800),

rury, beton b20, pompa - ok 4900,00- 5000,00

OKNA

PCV w kolorze białym, profil pięciokomorowy Plustec Performance, okna z mikrowentylacją, (szyba zespolona U=1,0W/m2K), okucia Roto NT, wykonWastwo i montaż Plastikon

okna - 6 636,00 zł

robocizna - 1466,00

parapety zew stalowe ok 7 -15 zł/mb (zal od slebokosci)