Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moge dać wyceny(np.okna) paru"typówek"min.Muratora

Recommended Posts

Melanie moge dac we wtorek (jak bede w pracy)

M08 - nie wiem, musze sprawdzic (odpowiedz we w torek)

M02 - nie mam - przykro mi (ew. jak bys skombinowal (ła) rysunki (zwymiarowane ) rzutow i 1 przekroj _ takie jak w projekcie budowlanym (a nie to co widoczne na stronie internetowej) to moge sprobowac wycenic. Bez rysunkow nie dam rady a z Muratora ich nie wyciagne :wink:

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jak by wyglądała wycena APS75 z archi-projekt

Najlepiej z uwzględznieniem zmiany ścian na 3W ( ceramika np Lewkowo 24 +styropian 10 +ceramika 12

nie wiem jak by wygladala bo jej nie robiam :wink:

poaztym na poczatku wyraznie napisalam ze dysponuje wycena wiezby , pokrycia dachowego, okien (czasem ocieplenia)

nie wyceniam zadnych scian :wink:

Widzšc ilu chętnych do Ciebie się zwraca, tak niesmiało zapytuję, czy może posiadasz coœ na temat KASKADY z http://www.archtim.pl? Pliss... :lol:

Jesli uda Ci się coœ zdobyć z góry dziękuję!!!

przykro mi ale Kaskady nie wycenialam, oraz nie mam dostepu do rysunkow z projektu :-?

Uffff a teraz Antonella (przepraszam ze tak długo :oops: :oops: :oops: )

Wieba dachowa (prefabrykowana Mitek) - 24 182,00 zł

konstrukcja z montażem (drewno szorstkie imperg cisnieniowo, transport do Warszawy (z tartaku w Wieluńu) mat montazowe) 22 092,00 złmaterialy dodatkowe - łaty kontrlaty (do ew. wywalenia jak sa w pokryciu wiezby :wink: ) 2 090,00 zł

Pokrycie dachowe (cementowa Euronit, rynny , laty kontrlaty , montaz, mat montazowe POPRAWKA DO ANTONELLI ! - JUZ PELNA OFERTA POKRYCIA WRAZ Z OKNAMI POLACIOWYMI (VELUXY) wg projektu - (robocizna i wszystko inne tez) 34 705 zł - ew. do wywalenia koszt lat i kontrlat (jesli sa w wizebie) ok. 3 450 zł !!!

Okna - pieciokomorowe ,PCV, biale profil Plustec z cwiercwalkami i montazem - 14 000,00 zł (bez szprosow - cena za 1 pole szprosow(naklejanych) 30 zł )

Ew moze bydzie pomocne w wycenie scian:

Pow scian parteru (przy wysokosci scian (wg projektu) zew 3,37 i wew 3,21 - wg projektu - uwaga ! to wysokosc sciany "surowej" od fundamentu do stropu - po wylewkach i pokryciu podlogowym beda odpowiednio nizsze )

Sciany zewnetrzne (nosne) parteru - 151,77 m2

Sciany wewnetrzne parteru (nosne i dzialowe) - 105,26 m2

belki(nadproza:) = 22,61 mb

slupy (2 szt) 5,64 mb

Sciany poddasza

Sciany kolankowe (h= 1,17) - 44,45 m2

Sciany zew szczytowe (h= 2,60) - 30,06 m2

Sciany wew 55,20 m2

belki 1,6 mb

Uffff a teraz Antonella (przepraszam ze tak długo :oops: :oops: :oops: )

Wieba dachowa (prefabrykowana Mitek) - 24 182,00 zł

konstrukcja z montażem (drewno szorstkie imperg cisnieniowo, transport do Warszawy (z tartaku w Wieluńu) mat montazowe) 22 092,00 złmaterialy dodatkowe - łaty kontrlaty (do ew. wywalenia jak sa w pokryciu wiezby :wink: ) 2 090,00 zł

Pokrycie dachowe (cementowa Euronit, rynny , laty kontrlaty , montaz, mat montazowe (bez okien polaciowych!) - ok 31 000,00 zł

Okna - pieciokomorowe ,PCV, biale profil Plustec z cwiercwalkami i montazem - 14 000,00 zł (bez szprosow - cena za 1 pole szprosow(naklejanych) 30 zł )

Ew moze bydzie pomocne w wycenie scian:

Pow scian parteru (przy wysokosci scian (wg projektu) zew 3,37 i wew 3,21 - wg projektu - uwaga ! to wysokosc sciany "surowej" od fundamentu do stropu - po wylewkach i pokryciu podlogowym beda odpowiednio nizsze )

Sciany zewnetrzne (nosne) parteru - 151,77 m2

Sciany wewnetrzne parteru (nosne i dzialowe) - 105,26 m2

belki = 22,61 mb

slupy (2 szt) 5,64 mb

Sciany poddasza

Sciany kolankowe (h= 1,17) - 44,45 m2

Sciany zew szczytowe (h= 2,60) - 30,06 m2

Sciany wew 55,20 m2

belki 1,6 mb

BARDZO, BARDZO, BARDZO DZIEKUJE :D

Melania Archipelag

1. PŁYTOWY FUNDAMENT GRZEWCZY LEGALETT

Zakres robót obejmuje:

-przeniesienie osi budynku na fundament,

-usunięcie warstwy nienośnej gruntu o grubości 30 cm z odwozem do 20 m,

-wykonanie wykopu w podłożu i ułożenie kanalizacji,

-dostarczenie i rozścielenie warstwy piasku o grubości 20 cm w miejsce wybranego gruntu i zagęszczenie ubijarką mechaniczną,

-dostarczenie i rozścielenie warstwy pospółki o grubości 15 cm i zagęszczenie ubijarką mechaniczną,

-wykonanie kanału wprowadzającego wodę i elektrykę do budynku,

-wykonanie czerpni do kominka z rur spiro  100,

-ustawienie styropianowych elementów brzegowych,

-izolacja pozioma z dwóch warstw styropianu gr. po 8 cm,

-ułożenie rur spiro  100 i skrzyń agregatów grzewczych LEGALETT,

-ułożenie zbrojenia,

-dostarczenie i wypełnienie płyty grzewczej betonem B-20 grubości 20 cm,

-ykonanie drenażu opaskowego (bez studzienek zbiorczych i rewizyjnych).

Uwaga: montaż termostatów następuje na etapie wykonywania instalacji wewnętrznych.

Producent udziela 30 lat gwarancji na konstrukcję płyty fundamentowej oraz 2 lat na agregaty grzewcze.

Do kosztorysu przyjęto posadowienie fundamentu na gruntach zaliczanych do pierwszej kategorii geotechnicznej w związku z tym nie uwzględniono zabezpieczeń na szkody górnicze. Zakres robót ziemnych podano powyżej w przypadku warunków gruntowych wymagających grubszej podbudowy koszty etapu mogą wzrosnąć.

69 800,00 zł.

DACH - weźba, pokrycie , rynny i kominy

Na więźbie dachowej rozkładana jest folia paroprzepuszczalna. Dach pokryty dachówką cementową Braas typ Grecka kolor brązowy. Na tym etapie montowany jest wyłaz dachowy FAKRO; wykonywane są wszelkie obróbki blacharskie (kosze, pas nadrynnowy, kominy). Dach zostaje orynnowany rynnami PCV „Kanion” firmy WAVIN w kolorze brązowym.

Drewniana konstrukcja dachowa jest wykończona podbitką z wysokiej jakości drewna sosnowego. Jest ona dodatkowo impregnowana preparatami chroniącymi przed szkodliwym działaniem grzybów i owadów. Podbitki i deski czołowe są barwione na kolor harmonizujący z kolorystyką dachu, elewacji i stolarki otworowej.

Zakres robót obejmuje:

-montaż konstrukcji drewnianej, tradycyjnej dachu, impregnowanej,

-pokrycie połaci folią dachową, łacenie,

-pokrycie dachówką cementową Braas, typ Grecka lub Celtycka w jednym z trzech podstawowych kolorów oferowanych przez producenta,

-obróbki: wykonanie koszy, pasa nadrynnowego i opierzenia komina,

-montaż ławy kominiarskiej (88x25 cm),

-montaż wyłazu dachowego firmy FAKRO WSZ 86x86 cm,

-orynnowanie z PCV firmy BRAAS w kolorze brązowym oraz montaż rur spustowych pionowych, zakończonych na dole kolanem jednokielichowym.

-wykonanie podbitek z listew drewnianych, malowanych gr. 9 mm, wraz z deską czołową.

Kominy wykonywane są z kształtek firmy Schiedel. Powyżej połaci dachu kominy wykańczane są płytkami klinkierowymi. Jednocześnie dla odpowiedniej wentylacji domu wykonywana jest grawitacyjna instalacja wentylacyjna. Przygotowywany jest również przewód kominowy pod kominek.

Zakres robót obejmuje:

-wykonanie jednego komina spalinowego i wentylacyjnych według projektu z kształtek kominowych typu Schiedel,

-wykonanie czapek kominowych,

-wykończenie kominów płytkami klinkierowymi ponad połacią dachu,

82 600,00 zł.

sorry ze nie rozbite ale w takiej formie otrzymalam :wink:

STROP TYPU FILIGRAN

Zakres robót obejmuje:

- transport prefabrykatów na plac budowy,

- montaż prefabrykatów,

- zazbrojenie konstrukcji,

- wylanie warstwy nadbetonu (bez wylewek).

32 900,00 zł.

okna ok 20 tys (musze jeszcze to sprawdzic bo jakas dziwna ta wycena :-?

ups!!!! jestem pod wrażeniem i powiem ,że nie kadze.ale mniejsza o to.Piszą do Ciebie ludzie i proszą o tą wycene to przy okazji moze i ja skorzystam.Pozwole sobie na prośbe ,wiedząc ,że przy moim szczęściu w "nieszczęściu",tej wyceny nie zrobisz.Troche głupie to moje podejscie....najpierw prosze a z góry wiem ,że nie zrobisz.. sorki za to.Temat jest ,watek bardzo "brawo"......Za taką robote powinni Ci kwiatami podjazd wyściełać.

ach! moja prośba.

Zmieniłem w projekcie

1.pokrycie z ceramiki na blachodachówke

2.strop z porotermu na teriva

3.likwidacja balkonów

4.ściany po zmianie sa w MAX-sie 220 kl 20...3W

projekt to Magda gl312 studia atrium.

to projekt którego jeszcze nikt w polsce chyba nie zrealizował.

pozdrawiam gorąco z poważaniem Niktspecjalny. :D :D :D