jbuszko 06.06.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam! Posiadam kosiarkę z silnikiem BRIGGS & STRATTON Classic. Niestety mam wrażenie, że silnik pracuje nierówno. Może jestem przewrażliwiony a może to jest normalne dla tego typu silnika. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.06.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 co znaczy nierówno? czy to "nierówno" jest związane z pracą /koszeniem/ czy przy odpalaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.06.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 jesteś rozbrajający/a/..... jedź do servisu..... warto bo to sa dobre silniki....kiedy zmieniałes olej swiece. czy filtr powietrza.......?????///a może znalałeś nozem kosiarki duzy kamień, wbity kołek.... lub kawał żelastwa.... to sa sposoby sasiadó na utrudnianie zycia.... heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuszko 06.06.2006 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Kosiarka jest nowa (4h pracy). Nierówna praca występuje w trakcie koszenia jak i na postoju. Chciałbym uzyskać parę informacji zanim pojadę do serwisu. Z tłumika wydobywają się czasami odgłosy strzelania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.06.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 a kosisz na max. obrotach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuszko 06.06.2006 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Kosiarka ma ustawione obroty na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.06.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 to może są za niskie?/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuszko 06.06.2006 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Być może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.06.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 co znaczy strzela? krztusi się? trzeba pewnie ustawic obroty.Jedź do serwisu, po to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 06.06.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Kosiarka jest nowa (4h pracy). Nierówna praca występuje w trakcie koszenia jak i na postoju. Chciałbym uzyskać parę informacji zanim pojadę do serwisu. Z tłumika wydobywają się czasami odgłosy strzelania. Jak jest nowa to uderz do serwisu niech wyreguluja. Albo naprawia w ramach gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 06.06.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam! Niestety mam wrażenie, że silnik pracuje nierówno. Może jestem przewrażliwiony a może to jest normalne dla tego typu silnika. Proszę o pomoc. Zaprowadź ją do serwisu niech wyregulują gaznik. Miłego koszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 06.06.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Miałem podobny problem ze swoją kosiarką Husqvarna z takim silnikiem dałem za nią sporo kasy przywiozłem do domu odpalam a tu kicha, silnik chodzi nierówno raz szybciej raz wolniej ale się nie dusi nie gaśnie. Dzwonie do serwisu gdzie kupowałem i tam dowiedziałem że po kilku godzinach pracy to przejdzie i tak się stało. Oczywiscie serwisant powiedział że jak nie przejdzie to trzeba będzie coś tam doregulować. Tłumaczył to tym że te silniki są tak ustawiane aby spełniły jakięs amerykańskie normy głośności. NAtomiast z drugą kosiarką miałem taki problem że zaliczyłem podczas pierwszego koszenia jakiś kamień czy kawał żelaza po budowie i stało się kosiarka zaczeła dziwnie chodzić. Pozostał serwis i tam dowiedziąłem się że jest to jakieś zabezpieczenia że jak się w coś przyłozy i zerwie klin na nożu to aby dalej nie uszkodzić kosiarki przestawia się zapłon ( nie wiem w jaki sposób) Serwisant poradził sobie z tym w 20 minut w tym połowa to tłumaczenie wymienił kliny przestawił zapłon skasował 30 zł i było OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.06.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam! Niestety mam wrażenie, że silnik pracuje nierówno. .............................. obibok ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 30.10.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Dwa posty i dwie nieudolne reklamy tego samego serwisu. Czytaj daty - odgrzałeś swoją reklamą temat z 2006 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts