Andrzej Wilhelmi 01.12.2006 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Podstawowe pytanie: Czy posiada referencje? Czy wykona w terminie, na którym mi zależy? Czy udziela gwarancji? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.12.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 jasny gwint napisał: Dzięki że się odezwałeś. Trochę źle interpretujesz moją wiadomość, ja pracę doceniam i staram się wykonywać jak najlepiej, a konkurencji się nie boję, pracuję na budowach już ponad 20 lat i widziałem bardzo dużo rozmaitych magików na budowach, nigdy mi pracy nie brakowało, choć systemy się zmieniały i nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć a co za tym idzie uważam, że nikomu nic nie muszę udowadniać, moje prace świadczą o mnie, a pytania i egzaminy skończyły się wraz ze szkołą. Mam inne zdanie o fachowcach ze wschodu, bo mieszkam przy samej granicy (Bieszczady) i sam ich kilka razy zatrudniałem do pomocy, ale szczerze nie polecam, bo ich błędy prędzej czy później wyjdą. Uważasz ze mam żale poukładane w głowie, niech Ci będzie, ale mimo to życzę ci powodzenia w budowie i doborze majstrów. Wiem, co znaczy budowa, bo sobie też stawiałem domek w jesieni minęło 10 lat jak się wprowadziłem. Pozdrawiam --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Witaj jasny gwint! Szacuneczek. 20 lat w fachu to sporo. Ze względu na twoje obycie w temacie jak byś wybudował domek taki jaki jest w moim linku? prosze o pomoc. Chce zacząć na wiosne 2007 i daję sobie 2 lata na zakończenie. chciałbym zmieścić się w 300tyś.bez mebli. Ogrzewanie będzie komunalne. Proszę o wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.12.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 My - co tak drogo ??????? Ekipa - no wie pan duży dom My - to my się zastanowimy Ekipa - ale cena jest oczywiście do negocjacji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 11.12.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Moje pytania na początek do murarza: -jaki materiał poleca na ściany zewnętrzne? (I tak sama dokonałam wyboru- Porotherm, choć wykonawca polecał Ytong) -Ilu ma ludzi w ekipie? -Czy ma swój sprzęt? -Jaki materiał i za ile jest w stanie sam załatwić? -ile policzy sobie za poszczególne etapy? Ytong jest lepszy... ...a co do pytań, to zapytam go na pewno , jak podchodzi do budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 11.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 jak ktoś chce, to dam namiary na świetnego specjaistę od instalacji, może on polecić wykonawców... ...uwaga KRAKÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 11.12.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 gość jest na prawdę niezły, sporo zrobił już budów i nigdy nie partaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 11.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ej , zasmiecasz forum .... nacpales sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.12.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ej , zasmiecasz forum .... nacpales sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 13.12.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 ...a co do pytań, to zapytam go na pewno , jak podchodzi do budowy... i czy już dzisiaj coś wypił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 pytamo cene i zakres prac jaki obejmuje, dogaduje rowniez termin realizacji zlecenia (etapu),ekipy jakie u mnie pracuja (lub tez beda pracowac) zawsze znam z poprzednich prac i i opinii innych inwestorow .... nigdy nie biore nikogo przypadkowego i niesprawdzonego. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 23.01.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja zadaję następujące pytanie:1. Czy może Pan do mnie przyjechać na omówienie swojej oferty? I czekam. Ja się gość spóźni bez powiadomienia mnie telefonicznie (każdy może utknąć w korku czy w kiblu z rozwolnieniem) to już mu dziękuję. Na razie to się sprawdza.2. W trakcie rozmowy staram się zbliżyć do pracowników aby wyczuć alkohol. Jesli poczuję to kończę rozmowę... współpracę też.3. Od nasepnej inwestycji będę jeszcze zadawał pytanie: czy zgadza się na takie finansowanie: 80% po skończonej robocie (lub raty w miarę postepu prac) a 20% za 2-3 miesiące. Jeśli nie to dziękuję. A jak nie znajdę nikogo to sam zakasam rękawy bo większość rzeczy które do tej pory postawiłem rękami fachowców jest do kosztownych poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 08.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wykonawcą inst. c.o, wod. i kan. był mój sąsiad. Niestety, budowałam sie w innym mieście odległym o ponad 250 km. Pytanie brzmiało: skoro nikt inny nie wchodzi w rachubę to po prostu nie masz wyjścia, zatem przyjedziesz? Był 3 razy. Do tego ściągnąl (z Lublina do Łodzi) oprócz materiałów instalacyjnych wyposażenie 2 łazienek i kocioł Vaillanta. Na śpiąco mogę go polecać. Rewelacja!!! jego motto brzmi: Wszystko można zrobić, tylko trzeba albo więcej pomysleć, albo wiecej zapłacić. Ekipa od wykończeniówki (całe poddasze z g-k, gładzie, parkiety, glazura, malowanie) wyprzedziła moje pytania (a byli polecani przez forumowicza) zadając je mnie: a może pani zobaczyłaby nasze prace? I zaprosili mnie do wykończonych domów (po uzgodnieniu z właścicielami). Byli świetni, poleciłam ich juz wielu osobom. Anna 99 mogę prosić namiary na ekipę od wykończeniówki ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts