Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...

Reanimacja wątku:

Co się sprawdziło i bym polecił:

- zmiękczacz wody, normalnie genialne urządzono do którego się dodaje soli w kostkach z castoramy :) Idzie mniej proszku do prania, kostki do zmywarki dzielę na pół, gdyby sie technicznie dało to bym podzielił na 3 ale sie rozpadają :), no i koniec z kamieniem :)

- Drzwi segmentowych do garażu. Zawsze miałem uchylne a teraz na reszcie mam święty spokój. I większe światło wjazdu :)

- czujnik ruchu podłączony do oświetlenia w piwnicy. Jak coś tacham to nie trzeba szukać włącznika. Na prawdę wygodne :)

To tak na szybko.

Autorus

https://forum.murator.pl/topic/55357-sprawdzi%C5%82o-si%C4%99-polecam/page/10/#findComment-4843145

Wiedziałem ze o czymś zapomniałem:

- lodówka side by side, w następnej lokalizacji musi być. Wygoda , wygoda i wygoda.

- młynek pod zlewem. Tu akurat ilość śmieci organicznych poważnie spadła. Moja żona się w tym zakochała.

- nakładka na kibelek , z bidetem podgrzewaniem deski i setką innych bajerów. Przy tym rozwiązaniu ja obstaję. Normalnie jak można było wcześniej siadać goła pupą na zimny plastik? brrr , szybciej bym się pozbył telewizora z sypialni niż tej deseczki :)

- siatek w oknach na komary, to już chyba jest standard. Ale ja nie mam reku wiec w ten sposób sobie schładzam dom, powiedzmy dokładniej wentyluję. Jak będę miał reku to rozwiązanie pójdzie do piwnicy :)

- suszarki przy pralce :) normalnie suszarka to genialne urządzenie, szczególnie gdy ma się kupkę bobasów.

https://forum.murator.pl/topic/55357-sprawdzi%C5%82o-si%C4%99-polecam/page/10/#findComment-4843544

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Moja lista sprawdzonych rzeczy:

centralny odkurzacz,

podlogi drewniane,

duzy prysznic kafelkowany w calosci (bez brodzika),

zaslona w prysznicu - ladna materialowa od zewnatrz a plastikowa wewnatrz - nie cierpie czyszczenia szyby,

kominek koza (super dogrzewa caly dom),

blaty granitowe w kuchni,

salon+kuchnia+jadalnia - otwarte (sprawdza sie najlepiej przy wizycie wiekszej ilosci osob)

duza garderoba (ciuchow nigdy za malo)

ciemne baterie umywalkowe

hmmm nic wiecej nie przychodzi mi do glowy (nie bede pisala o zmywarce, duzej lodowce czy suszarce na ubrania - bo to juz raczej standard)

natomiast nigdy juz wiecej nie zbuduje domu ze schodami

i byc moze w przyszlym domu nie bedzie tyle swiatel, wylacznikow, glosnikow w sufitach (rzadko uzywamy) - ale to wina meza bo jest elektrykiem i troszke przesadzil ;)

https://forum.murator.pl/topic/55357-sprawdzi%C5%82o-si%C4%99-polecam/page/10/#findComment-4980755