Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za instalację kominka z płaszczem,kotła gaz.,grzejników

markar99

Recommended Posts

Czy za podłączenie wszystkiego to dobra cena 3500 zł. Dom 140m2 ,zainstalować kominek z płaszcem wodnym oraz kocioł gazowy z zasobnikiem, ogrzewanie podłogowe( w 2 łazienkach i kuchni).Kominek ma grzać wodę uzytkową i ogrzewanie podłogowe i na grzejniki zamiennie z kotłem gazowym. W całym domu zaintalować 16 grzejników i wszystko to ze sobą połączyć. Czy to cena dobra?

• 2 weeks później...
Gość tomasz sulej

Witam.

Wszystko uzaleznione jest od ilosci punktów czyli ile grzejnkiów i oczek wodnych (zimna i ciepla woda oraz kanalizacja liczone osobno) Na tej podstawie mozna mozna wycenic robocizne. Nie tak dawno przerabiałem u klienta podłaczenie kominka wodnego. Miał małą awarię!!!!Instalator podpiał kominek wodny do układu zamknietego. Jako zabezpieczenie dał tylko zawór bezpieczenstwa 1/2cala. Zawór sie zawiesił gdy tem przekroczyła 100 stopni izolacja na rurach C.o potopiła sie. Cudem nikomu sie nic nie stało. Musiało jednak cos puscic................cały tył kominka rozczelnił sie. Był to francuski kominek. Wykonwca nie poczuwał sie do tego, aby naprawis zwój błąd. Zapomniałbym o najwaznieszym całosc chodziła bez wymiennika tzn miała chodzic. To co zobaczyłem było totalnym nieporozumieniem. Wykonawcą okazał sie zerwisant Vaillanta ponoic fachowiec. Proponowałbym sprawdzic wykonawce przed przystapieniem do jakichkolwiek prac. Pozdrawiam