fugo79 06.06.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 czy ktos z was wie kiedy ie wiesza wieche na dachu czy jak kłada pierwsze krokwie czy jak skoncza dach. kto z was wieszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happyluke 06.06.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 czy ktos z was wie kiedy ie wiesza wieche na dachu czy jak kłada pierwsze krokwie czy jak skoncza dach. kto z was wieszał. Przy pierwszej krokwi, to trochę za optymistyczne podejście. Wiecha zawisa po skończonej więźbie dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.06.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 A u mnie nie było wiechy To zły znak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 06.06.2006 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 nie wiem ,chyba nie to tylko taka tradycja chyba. ja chciałbym powiesic tak dla tradycji.z tego co wiem to wiesza sie ja przed dachem na konstrukcji wiezby. ale jeszcze ktos moze sie wypowie to bedziemy wiedziec wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.06.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 To chyba ekipa wiesza a Ty stawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 06.06.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Uwierz mi prawie nie zdarza się aby o tym zapomnieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.06.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Moja ekipa była pod tym względem bardzo sumienna - pierwsza wiecha pojawiła się po zalaniu płyty na gruncie, druga po zalaniu stropu. Oczywiście uznaliśmy je za sugestię, że należy takową wiechę należycie pielęgnować i podlewać, więc, cóż mieliśmy robić, podlaliśmy! Ciekawe, ile jeszcze wiech nas czeka . Cieśle to Górale, więc o wiesze nie zapomną na pewno, a potem wrócą murarze, żeby dokończyć ściany ... Ciekawe, czy elektryk, "wod-kaniarz", monterzy okien itd. też postawią wiechy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 06.06.2006 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 nie wiem ,chyba nie to tylko taka tradycja chyba. ja chciałbym powiesic tak dla tradycji.z tego co wiem to wiesza sie ja przed dachem na konstrukcji wiezby. ale jeszcze ktos moze sie wypowie to bedziemy wiedziec wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.06.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 u mnie ciesle wieche super zrobili....przyjechalam to juz wisiala...no i zadano zaraz sakramentalne pytanie.....to szefowa kiedy opijamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 06.06.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 U mojego sąsiada murarze zrobili wiechę ze ścietej brzozy.determinacja była duża bo zcieli ją szlifierką kątową.....Trudno było mu przeoczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.06.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Jeżeli fachowcy zapomną (czy to możliwe?) to ja widywałam zawsze wiechy na gotowej więźbie niczym nie przykrytej. Tym bardziej zaskoczyła mnie ta na zalanej płycie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 06.06.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 U mnie też nie było wiechy Buduje firma i cieśle zmyli się, zanim się spostrzegłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.06.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 czy chodzi wam i Wiesławę ........... jezeli tak to nie piszcie wiecha ..... Wiesia brzmi lepiejzresztą to jakaś makabryczna tradycja ......... Wiesie powinny byc pod ochrona w okresie wzmożonej aktywności budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 nie wiem ,chyba nie to tylko taka tradycja chyba. ja chciałbym powiesic tak dla tradycji... dlaczego "wiecha"? bo wieńczy dzieło ale tez to jest - wiązanka, wiązka, wiecha kwiatów ziół i gałęzi prawo do jej wywieszenia ma tylko majster, mistrz, brygadzista ... inwestor za wieche rewanżuje sie poczęstunkiem taka jest tradycja ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 07.06.2006 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 wreszcie konretna odpowiedz teraz wiem co ma robic majster a co inwestor. pozdrawiam. za godzinke pierwsze krokwie na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 07.06.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 A mnie nie wywiesili I oblewania tyż nie było Chyba się nie rozeschnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 wreszcie konretna odpowiedz teraz wiem co ma robic majster a co inwestor. pozdrawiam. za godzinke pierwsze krokwie na dach. pozdro - miłego wiechowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 07.06.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 A u mnie była sam Wieche zrobiłem, wywieśiłem i opiłem, bo więźbe równiez sam z teściem robiłem, ale była wiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 07.06.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 A u mnie nie było wiechy To zły znak? Czy to ty pisałeś o dziwnym zapachu w domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.06.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Czy to ty pisałeś o dziwnym zapachu w domu?? Nie to nie ja. Panowie dacharze nie powiesili wiechy i już. Ja mam lęk wysokości nie wejdę na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts