Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy stracę ulgę odstetkową?

AAgnieszk

Recommended Posts

Jest jeszcze sprawa kredytu na działkę: jeżeli brałaś jakiś konsumencki kredyt to "no problem", jednak jeżeli masz kredyt hipoteczny na działkę w Kredyt Banku, to w żadnym innym banku nie dadzą Tobie kredytu na budowę. Będziesz musiała go przenieść do tego banku, który sobie wybrałaś. A jak nie to dalej brać na budowę w Kredyt Banku.

Dokładnie tak! Mam kredyt hipoteczno-budowlany na działkę i jesli warunki będą atrakcyjne to pociągnę tam również budowę.. a jeśli nie to

konsolidacyjny i przeniesienie kredytu ale czy wówczas nie stracę tej ulgi?To mnie właśnie najbardziej zastanawia. Przy konsolidacyjnym na pewno się traci ulgę, ale nie wiem czy w przypadku takim jak mój??? :o

Dokładnie tak! Mam kredyt hipoteczno-budowlany na działkę i jesli warunki będą atrakcyjne to pociągnę tam również budowę.. a jeśli nie to

konsolidacyjny i przeniesienie kredytu ale czy wówczas nie stracę tej ulgi?To mnie właśnie najbardziej zastanawia. Przy konsolidacyjnym na pewno się traci ulgę, ale nie wiem czy w przypadku takim jak mój??? :o

jakto jest z tą zmianą banków i zachowaniem ulgi odsetkowej? Czy może ktoś to dokładnie wyjaśnić, czy może to tylko zrobić US?. Byłem ostatnio w BPH i chciałem do nich przenieść kredyt. Na zadane pytanie co z ulgą odsetkową miła Pani odpowiedziała mi że oto proszę pytać macierzysty US. Sam już nie wiem co mam robić - nadmieniam że z ulgi jeszcze nie korzystam bo nie mam zakończonej inwestycji.