ponury63 09.03.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Witam uczestników Forum ! Proszę o pomoc w następującej sprawie:1. Mam łóżko sosnowe, które (po 6 latach użytkowania) jest brudne w tych najczęściej używanych miejscach (na brzegach). Czym domyć te brudne miejsca, nie uszkadzając przy tym samej sosny ? Sosna jest lakierowana.2. Łóżko to ma stelaż (z desek połączonych taśmą - nie jestem pewien, czy sosnowych), który niemiłosiernie trzeszczy przy kładzeniu się. Czy jest jakiś sposób, by te dźwięki zlikwidować bądź chociażby wygłuszyć ? Będę zobowiązany za pomoc w moich problemach.Pozdrawiam serdecznie wszystkich na Forum ponury63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 12.03.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Czy się to da wymyć, tego nie wiem, spróbowałby papierem... ściernym. A co do trzeszczenia to najprostszym rozwiązaniem są zatyczki do uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karin 24.01.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witam uczestników Forum ! Proszę o pomoc w następującej sprawie: 1. Mam łóżko sosnowe, które (po 6 latach użytkowania) jest brudne w tych najczęściej używanych miejscach (na brzegach). Czym domyć te brudne miejsca, nie uszkadzając przy tym samej sosny ? Sosna jest lakierowana. 2. Łóżko to ma stelaż (z desek połączonych taśmą - nie jestem pewien, czy sosnowych), który niemiłosiernie trzeszczy przy kładzeniu się. Czy jest jakiś sposób, by te dźwięki zlikwidować bądź chociażby wygłuszyć ? Będę zobowiązany za pomoc w moich problemach. Pozdrawiam serdecznie wszystkich na Forum ponury63 Ponury, spróbuj płynem "ludwik" bo jest rewelacyjny naprawde i myj z dodatkiem ciepłej wody a te skrzypienia to tylko przy kładzeniu sie czy ogólnie ? Moze oliwką taka jak do maszyny do szycia ,olejkiem "bambi" albo krem z tubki taki dziecinny zeby mu koncówka wchodzila w te miejsca skrzypiace.Bardzo serdecznie cie pozdrawiam i daj znac jak ci wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 25.01.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Skrzypienie następuje pomiędzy dwoma drewnianymi elementami, u Ciebie pewnie między tymi deseczkami połączonymi taśmą a ramą łóżka. Spróbuj je odizolować od siebie np. naklejając cienką uszczelkę do uszczelniania okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts