Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

renowacja sosny

ponury63

Recommended Posts

Witam uczestników Forum !

Proszę o pomoc w następującej sprawie:

1. Mam łóżko sosnowe, które (po 6 latach użytkowania) jest brudne w tych najczęściej używanych miejscach (na brzegach). Czym domyć te brudne miejsca, nie uszkadzając przy tym samej sosny ? Sosna jest lakierowana.

2. Łóżko to ma stelaż (z desek połączonych taśmą - nie jestem pewien, czy sosnowych), który niemiłosiernie trzeszczy przy kładzeniu się. Czy jest jakiś sposób, by te dźwięki zlikwidować bądź chociażby wygłuszyć ?

Będę zobowiązany za pomoc w moich problemach.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich na Forum

ponury63

• 10 months później...
Witam uczestników Forum !

Proszę o pomoc w następującej sprawie:

1. Mam łóżko sosnowe, które (po 6 latach użytkowania) jest brudne w tych najczęściej używanych miejscach (na brzegach). Czym domyć te brudne miejsca, nie uszkadzając przy tym samej sosny ? Sosna jest lakierowana.

2. Łóżko to ma stelaż (z desek połączonych taśmą - nie jestem pewien, czy sosnowych), który niemiłosiernie trzeszczy przy kładzeniu się. Czy jest jakiś sposób, by te dźwięki zlikwidować bądź chociażby wygłuszyć ?

Będę zobowiązany za pomoc w moich problemach.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich na Forum

ponury63

Ponury, spróbuj płynem "ludwik" bo jest rewelacyjny naprawde i myj z dodatkiem ciepłej wody a te skrzypienia to tylko przy kładzeniu sie czy ogólnie ?

Moze oliwką taka jak do maszyny do szycia ,olejkiem "bambi" albo krem z tubki taki dziecinny zeby mu koncówka wchodzila w te miejsca skrzypiace.Bardzo serdecznie cie pozdrawiam i daj znac jak ci wyszło