Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prezent,ale jaki ?

aniac50

Recommended Posts

:oops: I znów coś skopałam,bo tekst mi uciekł i nie dokończyłam pisać-a więc kontynuacja-na rocznicę ślubu.Za nic w świecie nie powiem która to i ile mam lat.Na pewno zaliczamy się z moim ślubnym do dinozaurów.Może ktoś z Was dostał kiedyś coś fajnego i mi podpowie?/ ciuchy i zegaek już były/

Witam,

my mamy zwyczaj obchodzenia kolejnej rocznicy ślubu kolacją we dwoje w jakiejś uroczej knajpce, do tego dobre wino, taxi do domu...itp... dzieci są małe, więc je wtedy na ten wieczór "sprzedajemy" dziadkom...

może miym prezentem byłoby zarezerwowanie stolika w takiej knajpce/eleganckiej restauracji lub co tam oboje lubicie...?

pozdrawiam,

gaga2

Kolacja byłaby OK, tylko kto będzie płacił? Jeśli on - to prezent może go niezbyt ucieszyć, jeśli ty - to jakoś głupio płacić za faceta. Chyba że się wcześniej umówicie, ale wtedy nie ma niespodzianki. Jeżeli facet już wszystko ma to nie ma co się głowić, i tak nic nie wymyślisz...

Może jednak baryłeczka? Lub jakiś inny dobry i szlachetny trunek?

ej...ale tak bez wiedzy co lubi co robi to trudno...

:-?

bo moze nienawidzi piwa i jedzenia w restauracjach

a na elektronike i perfumy ma uczulenie ;)

opisz go troche - jaki ma chrakter czym sie interesuje itp :wink:

O rany przez "chwilkę" mnie nie było a tu tyle postów-co za radość!!!! Więc na początek parę konkretów:Z wykształcenia inż.mechanik z konieczniści-budowlaniec (praca w terenie).Zainteresowania to kolarstwo szosowe (każda wolna chwila - na rowerek i w plenerek),historia Polski,marzenia o zwiedzaniu Europy (pod warunkiem,że wygramy w totka) i komputer,który mamy od niedawna.Alkohol: okazjonalnie-czerwone ciężkie wytrawne wina ,szklaneczka whisky raz na kwartał,zdecydowany brak zainteresowania piwem.Chyba zdecyduję się na jakiś elektroniczny drobiazg typu notes ,choć nie mam o tym żadnego pojęcia ,bo ja 100%-towa humanistka .Wielkie dzięki!!!!Jesteście na prawdę kochani!!!!! :lol:

No to ja bym strzelała w jakis bajer do roweru :wink: albo wlasnie do komputera ;) (takiego z wyzszej polki skoro to 50 ta rocznica)

jakby lubił muzyke to cos w rodzaju Ipod'a moze? ;)

Albo to co piszesz czyli elektr.notes.

Albo Palmtop (czyli cos w rodzaju bardzo rozwinietego elektronicznego notesu :wink: tylko ze to juz raczej droga zabawa )

Albo - bo nie wiem czy budujecie swoj dom- ale domyslam sie ze tak - to moze aparat cyfrowy?(jak jeszcze nie macie w posiadaniu :wink: ) coby proces budowy uwieczniac (i oczywiscie wklejac fotki na forum? :wink: )

jeśli lubi jazdę na rowerze ( mój 46-latek uwielbia i jeździ bardzo dużo )to może jednak strój na rower .....spodenki kolarskie z wkładką , specjalna koszulka , rękawiczki ......kupiłam w zeszłym roku mojemu mężowi taki zestaw .....był zachwycony i co naważniejsze zawsze zakłada :D :D

a jeśli co innego......to proponuję elegancką wodę ( Diora lub Chanel)....starczy na długo i będzie miłym wspomnieniem :D

No to ja bym strzelała w jakis bajer do roweru :wink: albo wlasnie do komputera ;) (takiego z wyzszej polki skoro to 50 ta rocznica)

Albo Palmtop (czyli cos w rodzaju bardzo rozwinietego elektronicznego notesu :wink: tylko ze to juz raczej droga zabawa )

Albo - bo nie wiem czy budujecie swoj dom- ale domyslam sie ze tak - to moze aparat cyfrowy?(jak jeszcze nie macie w posiadaniu :wink: ) coby proces budowy uwieczniac (i oczywiscie wklejac fotki na forum? :wink: )

Dzięki "zielonooka"-aparat cyfrowy to strzał w 10-tkę!!!!!Do roweru to nawet podejść nie zawsze można taka świętość a o bajerach nie ma mowy ,bo waga za duża a "to" się liczy prawie w gramach.Domu niestety nie budujemy,moja obecność tutaj to czysty przypadek,ale jak widać bardzo owocny .Jeszcze raz dziękuję za pomoc i dobrą radę.Wszystkim forumowiczom życzę wspaniałych,wyśnionych i wybudowanych domeczków.Pozdrawiam z królewskiego miasta Kraków !!!!!!

A ja swojemu na trochę mniejsze rocznice kupiłam pulsometr ( świetne na rower z różnymi bajerami, jakieś spalanie tłuszczu pomiar różnych rzeczy w organiźmie - dobre też na siłownię)

a na 13-ta rocznicę kupiłam 13-letnią whisky jakąś dobrą.. bardzo.. sądząc po cenie ( ja nie pijam tej nalewki na myszach)

I powiedziałąm, że na następną 13 lat musi poczekać i może dostanie ... w nagrodę :)

Dzięki "zielonooka"-aparat cyfrowy to strzał w 10-tkę!!!!!Do roweru to nawet podejść nie zawsze można taka świętość a o bajerach nie ma mowy ,bo waga za duża a "to" się liczy prawie w gramach.Domu niestety nie budujemy,moja obecność tutaj to czysty przypadek,ale jak widać bardzo owocny .Jeszcze raz dziękuję za pomoc i dobrą radę.Wszystkim forumowiczom życzę wspaniałych,wyśnionych i wybudowanych domeczków.Pozdrawiam z królewskiego miasta Kraków !!!!!!

:lol: Och i jeszcze coś....Od dziś będę tu u Was na forum częstym gościem-takim cichutkim i może i ja się kiedyś z dobrą radą komuś przydam.Buziaki !!!!!

Aniu , a czy Ty podzielasz pasję kolarską swojego męża ?

Jeździcie na wyprawy razem ? Jeśli nie to może sprawiłabyś sobie rowerek i towarzyszyła mężowi ( pod warunkiem oczywiście że on by tego chciał :roll: :) ) . Może to by mu sprawiło największą niespodziankę i radość :lol:

Aniu , a czy Ty podzielasz pasję kolarską swojego męża ?

Jeździcie na wyprawy razem ? Jeśli nie to może sprawiłabyś sobie rowerek i towarzyszyła mężowi ( pod warunkiem oczywiście że on by tego chciał :roll: :) ) . Może to by mu sprawiło największą niespodziankę i radość :lol:

:roll: Niestety,ja nie interesuję się rowerami zupełnie.Mój mąż to absolutny pasjonat.Całe nasze wspólne życie było jest i będzie podporządkowane jego hobby(choć to wg.mnie już uzależnienie).Wiem że ludzie mają gorsze "nałogi",ale ja nie potrafię przejechać codziennie (bez względu na pogodę ) 30-50 km.Próbowałam na początku naszej znajomości ,ale kondycja i serducho nie pozwalają.Tymbardziej teraz kiedy ........"życie zaczyna się po 50-ce"A Twój pomysł jest doskonały,może ktoż inny spróbuje dzielić pasję "ślubnej pamiątki" z okazji rocznicy ?