Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt - w jakim braku wybrac ?

Danielek

Recommended Posts

oczywiście napisałm też że kredyt długoterminowy może w chf być korzystny, może powinnam dodać że jeśli rożnica w oprocentowaniu wyniesie 2% to w ogóle nie będę brała pod uwagę chf no i że kwota kredytu 200 tys, a nie 80 jak Rafal_G-ce wykorzystuje do swoich obliczeń. Pewne rzeczy są oczywiste więc o nich nie pisałam...

Przeczytaj pierwszy post w tym temacie. Autor rozważa zaciagniecie właśnie 80,0 tys. zł wiec po co mam Mu wyliczać 200,0???

ok :D każde z nas czyta jak mu się podoba :wink:

ale zgadzam się kredyt dla pytania z pierwszego postu- tylko pln

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

juz sie spoznilem :( nie zdazyli mi zrobic operatu i nie zlopzylem papierow do 30 czerwca :( do 30 byla promocja wtedy oprocentowanie mialbym 2,7% teraz 3,5% a moze nawet 3,9% maraz wzrosla o ~1,6-1,8%

Kolega z BPH radzi sie wstrzymac, po 15.07 maja wprowadzic dobre warunki kredytu w pln nizsze oprocentowanie

Ja sie zastanawiam czy nie czekac do 2007 roku ?

kredyt nie jest mi teraz potrzebny, bedzie mi potrzebny dopiero na wiosne 2007.

Co radzicie ? brac teraz i panikowac ? czy poczekac spokojnie do wiosny ?

Kredyty bedą takie jak teraz albo nawet tańsze, skoro nie musisz to po co już teraz decydować się na te kiepskie warunki. Ja też wybiore sie do banków dopiero pod koniec roku (jesli podpisanie umowy kredytowej byłoby równoznaczne z nabyciem ulgi odsetkowej), a jesli w ten sposób ulgi nie da sie nabyć to zaciągne kredyt na wiosnę, bliżej terminu rozpoczęcia budowy.

• 2 months później...
  • 2 months później...

witam

ja dopiero zaczynam sie rozgladac za kredytem i tak naprawde kasa bedzie mi dopiero potrzebna na wiosne ale chce sie zalapac na ulge odsetkowa

z tego co wyczytalem dopoki nie wyciagne wszystkich transz - bede placil tylko odsetki (w momi przypadku nie male ok 800 -900zl ) ale to nie odejmuje mi sie od kapitalu

jak tak jest to chyba sie nie oplaca przez pare miesiecy dawac za free im tyle kasy ?

z tego wynika ze szybko musze sie wybudowac zeby juz odciagala od kapitalu???

prosze niech ktos mnie oswietli