Nonez 07.06.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam!Od kilku miesięcy poszukuje projektu domku spełniającego kilka kryteriów:- prosty w budowie,- bryła bez udziwnień,- podwójny garaż,- duża kotłownia (na opał do pieca węglowego),- o powierzchni użytkowej do 150 m2,- dach dwuspadowy.Owocem moich skromnych poszukiwań jest projekt wymieniony w tytule. Podobnym projektem jest Feniks z Domusa. Proszę o opinie osób które budują ww. projekt lub poszukują podobnego projektu jak ja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 08.06.2006 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam! Aby było łatwiej dotrzeć do projektu wklejam adres strony. http://studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-2005&idk=4&strona=&str=projekty.php Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 09.06.2006 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Czyżby nikt jeszcze nie budował domu wg tego projektu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.06.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 http://studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-2005&idk=4&strona=&str=projekty.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 09.06.2006 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Aniu, dzięki za link, a teraz proszę o opnię. Pozdrawiam Zenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 13.06.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Czyżby nadal nie ma osób które zakupiły ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 14.06.2006 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Jakieś dziwne jest to forum, zero zainteresowania, czyżby strzał jest chybiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.06.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Hej Domek mi sie podoba Czy planujesz jakieś zmiany Plusem napewno jest garaż i pom gosp oraz strych i dodatkowe pom gosp ( zawsze mozna taką powierzchnię wykorzystac). Jak dla mnie to mały jest wiatrołap. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.06.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mi się też podoba, tylko nie wiem - pora póżna, czy wzrok już nie ten... ale nie widzę rzutów tego domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.06.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ave! chyba pózna pora, bo rzuty napewno są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.06.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 chyba pózna pora, bo rzuty napewno są faktycznie! na moment wyostrzył mi się wzrok i... ujrzałam! Duzo pomieszczeń gospodarczych, chociaż żadnej garderoby, i taaaaki duży strych - do zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 15.06.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Witam!Coś wreszcie drgnęło w tym temacie. Odnośnie zmian w projekcie to na dziś nasunęły mi się następujące: 1. Zmiana konstrukcji ścian na trójwarstwowe (cegła ceramiczna+styropian+cegła klinkierowa) - to po wizycie u znajomych, którzy mają ścianę dwuwarstwową (siporex+stryropian) - efekt na zewnątrz dziury w ścianie po grze w piłkę i rączkach od rowerów. 2. Przesunięcie ściany między gabinetem i pokojem dziennym aby zrobić miejsce na kominek. 3. Poszerzenie garażu do 6 m, aby bez stresów otwierać drzwi w samochodzie. 4. Zamknięcie połączenia kuchni z pokojem dziennym - to życzenie żony "aby nie rozchodziły się zapachy jej działalności kulinarnej po całym domu oraz żeby nie trzeba było ciągle zmywać garów", a w zamian rezygnacja z drzwi miedzy pokojem dziennym a holem. Pozdrawiam Zenon Ps. Poniżej przedstawiam rzuty parteru i poddaszahttp://studioprojekt.pl/projekty/SP-2005/2005_parter.gif http://studioprojekt.pl/projekty/SP-2005/2005_poddasze.gif http://studioprojekt.pl/projekty/SP-2005/2005c.jpghttp://studioprojekt.pl/projekty/SP-2005/2005e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 20.06.2006 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witam! Czyżby szanowni forumowicze już na wakacjach?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 25.06.2006 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam!Wszystkim Janom życzę sukcesów życiowych i zdrowia w procesie realizacji swoich marzeń budowlanych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 28.06.2006 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Domek funkcjonalny, szkoda że się nikomu nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 01.07.2006 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Witam!Jakie poprawki należałoby zrobić w tym projekcie.Proszę o propozycję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 06.07.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Witam!Może ktoś wybudował dom wg tego projektu, chętnie zobaczę osobiście lub na foto. Proszę o kontakt,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 12.07.2006 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam!Czy u Was jest również tak ciepło i parnie bo na podlasiu pogoda taka jak nad jeziorami w AP.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 28.08.2006 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam!Po wakacjach spędzonych z przygodami nad morzem m.in. udar słoneczny pora przystapić do dyskusji na forum. Dalej chcę drążyć temat tego projektu.Zapraszam serdecznie wszystkich do dyskusji, do pisania wszelkich uwag, szczególnie tych krytycznych. PozdrawiamZenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 12.09.2006 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam! Niestety wciąż tylko sam jestem w tym temacie, najwyraźniej brak zainteresowania w budowaniu wg projektów podobnych do stodoły. Niemniej na zachód od naszej granicy przeważają formy raczej skromne zewnętrznie bez udziwnień typu lukarny, bawole oczka, kolumny z przodu i z tyłu budynku. Coś więc chyba rozsądnego w tym jest. My staramy się budować "pałace" chociaż krew niebieska w naszych żyłach przez chwilę płynie po wypiciu denaturatu. Po co więc się silymy na te różne ekstrawagancje, czy po to aby odreagować swoje kompleksy. Czy nie rozsądniej jest bardziej dopracować dom od środka? Oczywiście każdy ma różne gusta i o tym nie zamierzam dyskutować, natomiast chciałbym rozpocząć dyskusję na temat projektów prostych zewnętrznie i wewnętrznie i jednocześnie funkcjonalych.Szczególnie proszę o zabranie głosu przez "zielonooką" - komentarze ww. są niezwykle celne i wyważone- przesyłam szczere słowa uznania.Pozdrawiam szanownych forumowiczówZenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts