ratkovitz 04.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Nonez, niespecjalnie mam podstawę do oceny "jakości" czy kompletności dokumentacji, bo widziałem może ze dwa projekty w życiu (w tym mój). Projekt i tak jest adaptowany do warunków lokalnych i przy okazji architekt może nanieść zmiany, na które bezpłatnie dostaniesz zgodę od Studia Projekt. Nie wiem, jak 2005, ale 1505 np. nie ma w projekcie ław fundamentowych,tylko same ściany fundamentowe (na warstwie tzw. podbetonki). Zarówno archtekt adaptujący projekt, jak kierownik budowy stwierdzili (chyba słusznie), że ławy muszą być. Z innych zmian - została "usunięta" płatew pod kalenicą - zostały dwie boczne. Jeśli jesteś zainteresowany, mogę Ci przesłać na priva rzut zmodyfikowanego parteru (o ile się dobrze zeskanuje). Co do kontaktów z pracownią, to faktycznie najlepiej uzgadniać wszystko z p. Markiem Sojką. U mnie procedura była taka: mailowa prośba o zgody na zmiany (im więcej tym lepiej, żeby potem nie było kłopotu), potwierdzenie, przelew i za 3 dni miałem projekt w domu (poczta polecona). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratkovitz 04.11.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Nonez, jeszcze jedno: nie wiem, w jakich terenach naszego kraju bytujesz, ale w Cieszynie jest całe osiedle domów wg projektu 1505.Tak naprawdę dopiero, gdy zobaczyliśmy na żywo, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że taki dom chcemy mieć.Na oko to będzie koło 40 domów, więc jeśli nie masz za daleko - napisz, podam Ci bliższe dane. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 04.11.2006 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 ratkovitz - dzięki za odpowiedź, za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny, proszę na priva przesłać. Z góry dziękuję. Będę budował w okolicy Białegostoku w przyszłym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 19.11.2006 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Uf, wystąpiłem w końcu o warunki zabudowy. Machina biurokratyczna ruszyła, po tygodniu otrzymałem pismo z gminy iż proces wydawania waunków zabudowy się rozpoczął. Chyba z miesiąc mam więc wolnego. Pozdrawiam budujących swoje wymarzone SP.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 21.11.2006 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Acha, pozdrawiam również budujących DIUNY, też mi się podobają te projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 21.11.2006 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Gorąca prośba do ESKIMOSA proszę o kilka uwag odnośnie projektu wymienionego w tytule. Czytałem wiele wypowiedzi szanownego króla forum i z wieloma z nich się zgadzam, są niezwykle trafne i dające dużą do myślenia dla wybierających projekty. W zasadzie projekt zatwierdzony przez ESKIMOSA można z czystym sumieniem budować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 26.11.2006 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Podciągam do góry. Gorąca prośba do ESKIMOSA proszę o kilka uwag odnośnie projektu wymienionego w tytule. Czytałem wiele wypowiedzi szanownego króla forum i z wieloma z nich się zgadzam, są niezwykle trafne i dające dużą do myślenia dla wybierających projekty. W zasadzie projekt zatwierdzony przez ESKIMOSA można z czystym sumieniem budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 01.12.2006 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Podciągam do góry. Cytat: Gorąca prośba do ESKIMOSA proszę o kilka uwag odnośnie projektu wymienionego w tytule. Czytałem wiele wypowiedzi szanownego króla forum i z wieloma z nich się zgadzam, są niezwykle trafne i dające dużą do myślenia dla wybierających projekty. W zasadzie projekt zatwierdzony przez ESKIMOSA można z czystym sumieniem budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 06.12.2006 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Czyżby nie było uwag do tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 13.12.2006 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Czasami nachodzą mnie wątpliwości podobne do zahir1000, podaje niniejszym za nim pewien tekst >>>12 sierpnia >>>Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu w Bieszczadach. Boże jak >>>tu pięknie! >>>Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się >>>doczekać, >>>kiedy pokryją się śniegiem. >>> >>> 14 października >>>Bieszczady są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły >> kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. >>>Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie >>>wspaniałe! Jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. >>>Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba! >>> >>>11 listopada >>>Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś >>>może chcieć zabić coś tak wspaniałego, jak jeleń! >>>Mam nadzieję, że wreszcie spadnie śnieg. >>> >>> 2 grudnia >>>Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było >>>przykryte białą kołdra. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej! >>>Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę >> dojazdową. Zrobiliśmy sobie świetną bitwę śnieżną (wygrałem), a potem >>>przyjechał pług śnieżny, zasypał to co odśnieżyliśmy i znowu >>>musieliśmy >>>odśnieżyć drogę dojazdową. >>>Kocham Bieszczady! >>> >>>12 grudnia >>>Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Jest pięknie! >>>Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z drogą dojazdową. >>>Po prostu kocham to miejsce. >>> >>>19 grudnia >>>Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę >>>dojazdową nie dojechałem do pracy. >>>Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny. >>> >>>22 grudnia >>>Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Całe dłonie mam >> w pęcherzach od łopaty. >>>Jestem przekonany, że pług śnieżny czeka tuz za rogiem, dopóki nie >>>odśnieżę drogi dojazdowej. Skurwysyn! >>> >>> 25 grudnia >>>Wesołych Pierdolonych Świąt! >>>Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten >>>skurwysyn od pługu śnieżnego... przysięgam - zabiję!! >>>Nie rozumiem, dlaczego nie posypią drogi solą, żeby rozpuściła to gówno. >>> >>>27 grudnia >>>Znowu to białe kurestwo spadło w nocy. >>>Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi >>>dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. >>>Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego >>>gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięc centymetrów tej nocy. >> Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu? >>> >>>28 grudnia >>>Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt pięć centymetrów >>>tego białego kurestwa. Teraz to nie odtaje nawet do lata! >>>Pług śnieżny ugrzązł w zaspie a ten bee przyszedł pożyczyć ode mnie >>>łopatę! Powiedziałem mu, że sześć już połamałem kiedy odgarniałem to >>>gówno z mojej drogi dojazdowej, >>>a potem ostatnią rozpierdoliłem o jego zakuty łeb. >>> >>>4 stycznia >>>Wreszcie wydostałem się z domu. >>>Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia i kiedy wracałem, pod samochód >> wpadł mi pierdolony jeleń i całkiem go rozjebał. Narobił szkód na trzy >>>tysiące. >>>Powinni powystrzelać te skurwysyńskie jelenie. Że też myśliwi nie >>>rozwalili wszystkich w sezonie! >>> >>>3 maja >>>Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał >> od tej jebanej soli, którą posypują drogi... >>> >>>18 maja >>>Przeprowadziłem się z powrotem do miasta. >>>Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku może >> zamieszkać na jakimś zadupiu w Bieszczadach??? >>> Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 03.01.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 W Nowym Roku witam wszystkich serdecznie oraz proszę o opinie odnośnie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 11.01.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam! Podciągam do góry z nadzieją o odzew? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 17.01.2007 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam następnego budowniczego SP, może w końcu coś się ruszy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 28.02.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam!Prawie 1,5 miesiąca minęło i dalej nic nowego nie ma w wątku. Podciągam więc do góry aby nie zginął w gąszczu tematów i czekam na odzew.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 07.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Hey Byłem wczoraj w biurze i jak tylko będe miał mapki od geodety to zakupuje SP-1505 z adaptacją w tymże biurze .Czekam na dobre rady pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 13.03.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Może założymy nowy temat wyłącznie na SP-1505.Co o tym myślicie budowniczy tego domku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 18.06.2007 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dla przypomnienia wątku podciągam temat do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 28.12.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 A cóż taka cisza zapadła? A może to forumowicze zapadli w sen zimowy? Budzić się, moi drodzy i wklejać jakies fotki. Bardzo uprzejmie proszę. Ja chyba też kupię 1505. Pozdrawiam i proszę o odzew - http://forum.muratordom.pl/sp-1505-podoba-wam-sie,t119960.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts