Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"zmasowany atak" chwastów

Recommended Posts

Nie było mnie kilka dni w domu - i po powrocie (po kilku deszczowych dniach) mój trawnik jest cały w chwastach :( Pamiętacie jak pisałam o "ściernisku"? Z tego "ścierniska" wyrósł perz, a poza tym - pełno mniszka, koniczyny, babki. Nie dam rady wyrywać pojedynczo. Zastanawiam się nad opryskiem. Starane pomoże? Punktowo chyba nie zadziała, bo tych chwastów jest na prawdę sporo. Może jakiś "globalny" oprysk? Co poradzicie?

Nie było mnie kilka dni w domu - i po powrocie (po kilku deszczowych dniach) mój trawnik jest cały w chwastach :( Pamiętacie jak pisałam o "ściernisku"? Z tego "ścierniska" wyrósł perz, a poza tym - pełno mniszka, koniczyny, babki. Nie dam rady wyrywać pojedynczo. Zastanawiam się nad opryskiem. Starane pomoże? Punktowo chyba nie zadziała, bo tych chwastów jest na prawdę sporo. Może jakiś "globalny" oprysk? Co poradzicie?

Natka ja jak opryskalam trawnik to go malo szlag nie trafił......

ja juz sama nie wiem..wczoraj zobaczylam trawnik sasidow - był mocno gorszy od mojego...a eyglada super!!! pytam jak to zrobili...a oni ze sypia nawoz azotowy - trawa rosnie na potege..co 2 dni kosza( ja zreszta tez) i chwasciory nie maja szansy...a trawnik piekny!!!

z ta chemia to jest roznie...ja odpusciłam...

Natka ja jak opryskalam trawnik to go malo szlag nie trafił......

ja juz sama nie wiem..wczoraj zobaczylam trawnik sasidow - był mocno gorszy od mojego...a eyglada super!!! pytam jak to zrobili...a oni ze sypia nawoz azotowy - trawa rosnie na potege..co 2 dni kosza( ja zreszta tez) i chwasciory nie maja szansy...a trawnik piekny!!!

z ta chemia to jest roznie...ja odpusciłam...

zamierzam dzisiaj podsypac nawozem. Zauwazyłam tez, ze po tych opadach deszczu godzieniegdzie trawa jest brazowa - jakby gnila przy korzeniach. To dotyczy "starej" części trawnika. Młody trawnik radzi sobie dobrze :)

Witam,

Natka ja bez zmian,jak sa chwasty to Starane i koszenie.

Jak pare dni temu podsypalem nawozem Substral 100 dni trawa rosnie bardzo dobrze,tylko nie zdazylem piaskiem podsypac tam gdzie byla prawie gola ziemia...a majowe deszcze zrobily swoje i ogolnie trawnik wraca do siebie...

a ja odłożyłam starane - albo ulewy, albo upał - nie mam kiedy tego użyć. Narazie posypałam nawozem i będę częściej kosić. Koniczyna moco mi się rozkrzewia :(