Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO WSZYSTKICH PRZECIWNIKÓW NIEBEZPIECZNYCH RAS!!!

hos

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Film zrobil na mnie spore wrazenie. Zreszta jak kazde swiadectwo ludzkiego okrucienstwa. Moze znow ktos na mnie naskoczy, ale czasem mysle ze, gdyby nie bylo niektorych ras to moze nie byloby rowniez ludzi, ktorzy te rasy wykorzystuja do walk psow ? Jakos nie wierze, ze wszyscy (poza kilkoma bestiami) kupuja i hoduja te psy wylacznie z powodu ich nieodpartego uroku.

Moze znow ktos na mnie naskoczy, ale czasem mysle ze, gdyby nie bylo niektorych ras to moze nie byloby rowniez ludzi, ktorzy te rasy wykorzystuja do walk psow ?

Ja myślę, że w takim wypadku "ludzie" znaleźliby sobie jakieś inne rasy i tak hodowali, żeby spełaniały ich chore oczekiwania :(

Te niektóre rasy o których piszesz to skutek ludzkiego okrucieństwa, a nie przyczyna.

Ja myślę, że w takim wypadku "ludzie" znaleźliby sobie jakieś inne rasy i tak hodowali, żeby spełaniały ich chore oczekiwania :(

Te niektóre rasy o których piszesz to skutek ludzkiego okrucieństwa, a nie przyczyna.

No wlasnie. Ale gdyby byl zakaz hodowania takich ras to latwiej by bylo scigac takich ludzi. Mi tylko o to chodzi.

Moze znow ktos na mnie naskoczy, ale czasem mysle ze, gdyby nie bylo niektorych ras to moze nie byloby rowniez ludzi, ktorzy te rasy wykorzystuja do walk psow ?

Zgadzam się w pełni. Chociaż wskutek tego okrucieństwa powstały wspaniałe rasy, takie jak bullterier czy amstaff. Trzeba tu pamiętać, że nikt nie kupuje za ciężkie pienišdze psa z hodowli po to, żeby go wystawiać do walk. Zacznijcie więc rozróżniać "psy niektórych ras" i dziwaczne mieszańce, które wystawia się na ringu. Widziałam kiedyœ takie coœ na giełdzie samochodowej: potwory dwa razy większe od amstaffa, których młode sprzedawano jako amstaffy lub pitbulle -zależy co kto chciał.

A poza tym nie życzę sobie, żeby ktoœ mi zabraniał chodować mojego ukochanego psa. Może jeszcze mam iœć i uœpić to moje małe szczęœcie, bo komuœ się nie podoba jego uœmiechnięta morda? Mnie denerwujš pałętajšce się wszędzie jamniki, może zabrońmy je chodować, dla odmiany.

Trzeba tu pamiętać, że nikt nie kupuje za ciężkie pienišdze psa z hodowli po to, żeby go wystawiać do walk.

No i tu sie wlasnie mylisz. Nawet nie wiesz o jakie pieniadze chodzi jesli juz o tej kwestii mowimy. To nie totolotek, tylko walki psow. Tam ida naprawde niezle sumy.

Witam :)

To nie totolotek, tylko walki psow. Tam ida naprawde niezle sumy.

Tak dla przykładu? Nigdy tym sie nie interesowałem.

Czasami, nie mowie, ze zawsze, w gre wchodza kwoty za ktore mozna sobie hodowle zalozyc a nie tylko kupic psa. To sa dziesiatki tysiacy, tylko zalezy kto wystawia psy. Dosc powiedziec, ze Romowie weszli w "branze".

Witam :)

To nie totolotek, tylko walki psow. Tam ida naprawde niezle sumy.

Tak dla przykładu? Nigdy tym sie nie interesowałem.

Czasami, nie mowie, ze zawsze, w gre wchodza kwoty za ktore mozna sobie hodowle zalozyc a nie tylko kupic psa. To sa dziesiatki tysiacy, tylko zalezy kto wystawia psy. Dosc powiedziec, ze Romowie weszli w "branze".

Joshi, jestem szczerze przekonany, ze nikt nie kupuje psa za 2000-3000PLN 9tyle kosztuje porzadny amstaff) zeby go ew. stracić. Wystarczy pogadać z hodowcami, którzy z reguły utrzymują kontakt z włascicielami swoich podopiecznych:):) jakoś nie notuja uzycia ich do walk.

inną sprawą sa dzikie hodowle, ale umówmy się, ze nie nazywamy tego hodowlą, a co najwyżej produkcją.

Częsciowym odpadem jest tzw. amstaff gocławski, czyli coś co ew. ma przypominac amstaffa, a jego rodowodowi przodkowie skończyli się ok. 2-6 pokoleń wstecz.

Twoje porównanie do totolotka niezwykle mnie ubawiło:).

I co jeszcze po raz kolejny podkreslę: w Polsce nie ma zagryzień ani większych pogryzień spowodowanych przez psy rasowe(rasowy=rodowodowy). Czas by wreszcie o tym mówiono.

No, chyba, że poranek zaczynacie od lektury Faktu czy SE

POzdrawiam

A ja mam kolejną rottweilerkę.Pierwsza pomagała w nauce chodzenia wszystkim moim dzieciom ( i nie tylko moim). Mimo opinii o tej rasie daej uważam, że to pies idealny dla (normalnej) rodzinki, uwielbiający dzieci i potrafiący byc w stosunku do nich baaardzo delikatny. Pamiętam powszechne oburzenie (nie będę cytowac) na widok 2 dorosłych rottków i mojej rocznej wówczas córci. A i teraz wysłuchuję "rad" na spacerkach z 4 mies. psicą i moim własnym stadkiem.

Rotki super, szkoda ze kolesie od szybkiego zysku i łysej pały tak zniszczyli wizerunek tej rasy.

Oczywiście, zeby było jasne - filka to filka:)

Ja ostatnio usłuszałem taki text:

Pani od gryzącego kundla rasy parówkowej:

Jaka to rasa??

ja:Fila brasileiro

Pani: O, fiba, tak, ja slyszałam, one zagryzają dzieci(akurat 2letni synek tuli szczeniaka).

ja: tak oczywiście..

Darowałem tłumaczenia.

Choć znam człowieka, który po komentarzu pod adresem mastifa angielskiego: kiedy Pan uśpi tego mordercę, dał ostro w zęby.

Kto groźniejszy??