rzyraf 21.06.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Joshi, słucham, gdzie napisalem nieprawdę, chętnie poczytam:) Ciesze się ze jednak się znizyłaś i wróciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNMAR8 22.06.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 JEŻELI CHODZI O RASY NIEBEZPIECZNE TO RACZEJ LUDZIE SĄ NIEBEZPIECZNI JA MAM DOBERMANKĘ, KTÓRA WYCHOWUJE SIĘ Z MOIM SYKNKIEM 2-LATKIEM I JEST BARDZO OPIEKUŃCZA JEŻELI KTOŚ CHCE MIEC PSA MORDERCE TO MOŻE GO ZROBIĆ NAWET Z JAMNIKA TO OD NAS ZALEŻY JAK ZACHOWYWAŁ SIE BEDZIE PIESEK A NIE OD NIEGO TO MY GO WYCHOWUJEMY I SZKOLIMY TRZEBA IM DAWAĆ TWYLE MIŁOŚCI ILE SAMI CHCIELIBYŚMY MIEĆ LUDZIE PO PIERWSZE ŹLE SIE ZACHOWUJA W OBECNOŚCI PSÓW NP JAK IDĘ Z MOJĄ DOBERMANKĄ I SYNKIEM TO LUDZIE NA ULICY KRZYCZĄ UCIEKJĄ JAK BYM Z BRONIĄ SZŁA A WIDZĄ, ŻE MAŁE DZIECKA CIĄGNIE JĄ ZA USZY I SIĘ BAWI Z NIĄ. NIE POPADAJMY W SKRAJNOŚCI TRZEBA NAJPIERW TROCHE POCZYTAĆ O PSYCHOLOGI PSA A POTEM MOŻNA SIE WYPOWIUADAĆPOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.06.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 LUDZIE PO PIERWSZE ŹLE SIE ZACHOWUJA W OBECNOŚCI PSÓW NP JAK IDĘ Z MOJĄ DOBERMANKĄ I SYNKIEM TO LUDZIE NA ULICY KRZYCZĄ UCIEKJĄ JAK BYM Z BRONIĄ SZŁA A WIDZĄ, ŻE MAŁE DZIECKA CIĄGNIE JĄ ZA USZY I SIĘ BAWI Z NIĄ. NIE POPADAJMY W SKRAJNOŚCI TRZEBA NAJPIERW TROCHE POCZYTAĆ O PSYCHOLOGI PSA A POTEM MOŻNA SIE WYPOWIUADAĆ POZDRAWIAM Tu widzę podstawowy problem- pomieszanie pojęć. A mnie się wydawało, że ulice, parki i inne miejsca publiczne są przede wszystkim dla ludzi. Pies ma prawo tam przebywać ale tylko jeśli nie zagraża to w żaden sposób ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 26.06.2006 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 najpierw niech ludzie przestaną zagrażać innym ludziom a potem niech sie psow czepiają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 26.06.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 LUDZIE PO PIERWSZE ŹLE SIE ZACHOWUJA W OBECNOŚCI PSÓW NP JAK IDĘ Z MOJĄ DOBERMANKĄ I SYNKIEM TO LUDZIE NA ULICY KRZYCZĄ UCIEKJĄ JAK BYM Z BRONIĄ SZŁA A WIDZĄ, ŻE MAŁE DZIECKA CIĄGNIE JĄ ZA USZY I SIĘ BAWI Z NIĄ. NIE POPADAJMY W SKRAJNOŚCI TRZEBA NAJPIERW TROCHE POCZYTAĆ O PSYCHOLOGI PSA A POTEM MOŻNA SIE WYPOWIUADAĆ POZDRAWIAM Tu widzę podstawowy problem- pomieszanie pojęć. A mnie się wydawało, że ulice, parki i inne miejsca publiczne są przede wszystkim dla ludzi. Pies ma prawo tam przebywać ale tylko jeśli nie zagraża to w żaden sposób ludziom. Bo, jak wiadomo, ilość pogryzień w środku miasta czy w parku jest olbrzymia:) Ludzie reagują wrzaskiem na psa większego niż 15 cmw kłebie, ale koleś gnający 100 na godzinę po ulicy osiedlowej wzbudza już niekłamany podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 26.06.2006 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 i jeszcze z łokciem za oknem zeby go lepiej było widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.06.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Wasze podejście do tematu wsparte poniższym (to tylko krótki wybór z zastosowania Google): http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=16405http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12006&page=17http://wroclaw.naszemiasto.wp.pl/inne/specjalna_artykul/537109.htmla szczególnie polecam to:http://www.lukrowi.pl/forum/index.php?p=4&id_topic=766&start=1170 rzeczywiście pokazuje, że jest problem. I rzeczywiście z ludźmi a nie z psami. Szczególnie tymi "kochającymi' psy, skazującymi je na niewolnicze życie. Bo czym jak nie niewolnictwem jest męczenie psa w mieszkaniu, kojcu, skazywanie go na chodzenie w kagańcu i na smyczy. Kastrowanie, tresowanie, hodowanie dla pieniędzy (ostatnim hitem o jakim słyszałem jest wycinanie psom strun głosowych żeby nie szczekały). I wszystko to aby zaspokoić swoją egoistyczną 'miłość do zwierząt". I przy okazji tworzyć zagrożenie dla innych. A co cierpią zwierzęta hodowane dla zaspokojenia takich zachcianek to w innym wątku tego forum:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=74086Życzę dobrego samopoczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 26.06.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Bo czym jak nie niewolnictwem jest męczenie psa w mieszkaniu, kojcu, skazywanie go na chodzenie w kagańcu i na smyczy. . Bo jak ogólnie wiadomo pies jest najszczęśliwszy w stadzie na prerii a nie z jakimś tam człowiekiem który go wieki temu udomowił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 27.06.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Pawel, zakładając buty czy wcinajac szyneczkę lub kotlecik pomysl, jakie katorgi przeżywają swieni trzymane w kilkukrotnie za ciasnych pomieszczeniach, w tonach gnoju, zabijane prymitywnymi metodami.Biorąc serek z lodówki pomysl o tych krowkach, stojących w :farmach nowoczesnych godzinami w jednej pozycjina polskiej wsi - stojących w 35C upale na otwartym pastwisku, dojonych raz dziennie albo rzadziej. biorąc jajeczko pomysl o tysiącach kur przejeżdzanych na polskich drogach.Jedząc kurkę pomysl o tragicznych losach np. 20tys kurczaków tuczonych jednorazowo na przykładowej fermie.Używając plastików, jadąc samochodem pomysl o zwierzakach na wolności, które skazujemy na zagładę wskutek zatrutego srodowiska.itp, itpRzeczywiscie moim psom jest fatalnie, czuja się jak niewolnicy. Pewnie dlatego przychodzą na pieszczochy:)Jeszcze dziś wypuszczam je na wolność. Tylko - obok mnie jest las a tam lesniczy, który ma prawo je odstrzelić. Biedne pieski.......czas zamnknąć hodowlę psów. Lecę do biura PO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 27.06.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Pawel, zakładając buty czy wcinajac szyneczkę lub kotlecik pomysl, jakie katorgi przeżywają swieni trzymane w kilkukrotnie za ciasnych pomieszczeniach, w tonach gnoju, zabijane prymitywnymi metodami. Biorąc serek z lodówki pomysl o tych krowkach, stojących w : farmach nowoczesnych godzinami w jednej pozycji na polskiej wsi - stojących w 35C upale na otwartym pastwisku, dojonych raz dziennie albo rzadziej. biorąc jajeczko pomysl o tysiącach kur przejeżdzanych na polskich drogach. Jedząc kurkę pomysl o tragicznych losach np. 20tys kurczaków tuczonych jednorazowo na przykładowej fermie. Używając plastików, jadąc samochodem pomysl o zwierzakach na wolności, które skazujemy na zagładę wskutek zatrutego srodowiska. itp, itp Rzeczywiscie moim psom jest fatalnie, czuja się jak niewolnicy. Pewnie dlatego przychodzą na pieszczochy:) Jeszcze dziś wypuszczam je na wolność. Tylko - obok mnie jest las a tam lesniczy, który ma prawo je odstrzelić. Biedne pieski.......czas zamnknąć hodowlę psów. Lecę do biura PO. Coś musisz jeść. Jeśli nie mięso to roślinki. A pomyślałeś o cierpieniach roślin? Przecież to nieludzkie (nieroślinne) uprawiać np. 100ha pszenicy bez żadnych innych roślin. To jest totalitaryzm i zamordyzm. Wolność dla roślin, pozwólmy im rosnąc tam gdzie chcą. !!!!! Pytanie tylko co Ty będziesz jadł... A na poważnie: nie mówimy o świniach, krowach itp. Mówimy o psach, kotach, chomikach ... trzymanych przez ludzi "dla zabawy". Już dawno (przynajmniej w większości sytuacji) pies przestał być dla człowieka przyjacielem pomagającym człowiekowi w przeżyciu- taki był cel udomowienia (wyjątkiem są oczywiście psy ratownicze, pasterskie itp) W tej chwili pies jest dla człowieka po prostu zabawką zaspokajającą zachcianki i potrzebę kontaktu z jakimś żywym stworzeniem. A że np."posiadanie" psa jest dużo mniej zobowiązujące od "posiadania" dziecka to znam kilka młodych małżeństw które mają psa zamiast dziecka. W końcu psa zawsze można oddać do schroniska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 27.06.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 przedewszystkim ( myślę ze rzyraf jako znawca sie zgodzi ze mną) trzymanie psa np. w bloku jest dla niego o wiele lepsze niz w kojcu na podworku bo jak ktoś trochę chociaż poczytał o psiej psychice lub miał kontakt z treserami to wie ze taki pies kojcowy czy tylko podworkowy ma rozwoj psychiczny na poziomie kratek ktore tylko widzi, a pies domowy musi być wyprowadzany i tu jego uspołecznianie jest o wiele bardziej rozwinięte.Więc duzo ludzi sobie kupuje psa do ogrodka i koniec na tym bo przecież ma gdzie biegać....i tu o zgrozo wielka pomyłka...Pies musi a to absolutnie musi być zaznajoiany z otoczeniem pomimo mieszkania na hektarowych posesjach, a potem sie ludzie dziwią ze on taki spokojny dla nich a tu takie nieszczęście bo kogoś pogryzł, a jak ma nie pogryźć jak jego rozwoj zakonczył sie na etapie trawnika z hektarów...i jeszcze jedno przy malych dzieciach nie wolno psa tresować do obrony, skutki potem mogą być opłakane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 27.06.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 A że np."posiadanie" psa jest dużo mniej zobowiązujące od "posiadania" dziecka to znam kilka młodych małżeństw które mają psa zamiast dziecka. W końcu psa zawsze można oddać do schroniska.... Po pierwsze... kretyńska wypowiedź po drugie... dziecko też można oddać np. do domu dziecka jak sie znudzi Ludzie nieodpowiedzialni będą takimi zawsze, niezależnie od tego czy będzie mowa o psie, dziecku, czy chomiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 27.06.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 1. Po pierwsze... kretyńska wypowiedź 2. po drugie... dziecko też można oddać np. do domu dziecka jak sie znudzi 3. Ludzie nieodpowiedzialni będą takimi zawsze, niezależnie od tego czy będzie mowa o psie, dziecku, czy chomiku. 1. Dzięki za merytoryczną wypowiedź 2. Nie można - przynajmniej na razie. Chociaż obserwując pochód "postępu" to kto wie może juz niedługo. 3. Nie chodzi tylko o nieodpowiedzialność. Raczej o sposób myślenia o rzeczywistości w którym moje 'ja" jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNMAR8 28.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 NIE ROZUMIEM PODEJŚCIA NIEKTÓRYCH OSÓB PISZĄ ABY COŚ NAPISAĆ NIE ZASTANAWIAJĄ SIE NAD TREŚCIĄ JAK WYPOWIEDZ pawel_l , KTÓRY TWIERDZI, ŻE PSY RATOWNICZE TO OK A INNE SĄ ZŁEŚMIECHU WARTECZY ZASTANAWIAŁEŚ SIĘ JACY LUDZIE SĄ OK A JACY NA ODSTRZAŁ????CIEKAWE CZY MASZ JAKIEKOLWIEK DOŚWIADCZENIE JEŻELI CHODZI O ZWIERZĘTA BO PISAC NA FORUM TO MOŻNA WSZYSTKO BO NIKT CIEBIE NIE ROZPOZNA JESTEŚ ANIONIMOWĄ OSOBĄ I WTEDY PISZEMY ABY PISAC ABY O NAS PRZECZYTALI CZĘSTO TAKIE OSOBY TWORZĄ SOBIE SWÓJ WIZERUNEK JAKI BY CHCIELI MIEĆ A W RZECZYWISTOŚCI SĄ ZUPEŁNIE INNI ???? EGOIŚCI TO CI LUDZIE KTÓRZY MYŚLĄ O SWOICH WYGODACH I STERYLNOŚCI OD KTÓREJ POPADAJĄ W ALERGIE I RÓŻNE CHOROBYMÓJ SYNEK WYCHOWUJE SIĘ Z PIESECZKIEM I ODPUKAĆ NIE MAŻADNYCH ALERGI PRZYTULA SIE IOBŚCISKUJE NASZĄ DOBERMANKĘ!!!! PRZECIEŻ TAK AGRESYWNEGO PSA DLA NIEKTÓRYCH ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.06.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Pokaż mi gdzie napisałem, że jakiekolwiek psy są złe Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem I przede wszystkim staraj się nie obrażać innych- na forum wymieniamy poglądy i opinie (często ostro) ale ataki "ad personam" nie są raczej mile widziane. PS. Staraj się pisać bez włączonego CapsLocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 28.06.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Paweł, chciałem Ci powiedzieć, że mozesz dziecka pozbyć się tak szybko jak tylko to mozłiwe. Dzieki temu nasi znajomi już niedługo będa mieli dzidziusia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.06.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Paweł, chciałem Ci powiedzieć, że mozesz dziecka pozbyć się tak szybko jak tylko to mozłiwe. Dzieki temu nasi znajomi już niedługo będa mieli dzidziusia:) Pogratuluj ode mnie znajomym. Dziecka a także postawy. A co do tego co napisałem to doskonale, jak sądzę, wiesz o co mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts