JoShi 12.06.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Co do reszty - wybacz, moze Cię nie rozumiemy, ale to co piszesz jest jednoznaczne. Z tego powodu, ze ktoś użył psa do walk czy innych niecnych celów ma cierpieć cała rasa i grono miłosników. Wydaje mi się to jakoś wyjatkowo nielogiczne. Naprawde ? Ze niby kto bedzie cierpial i dlaczego ? Beda cierpialy te psy, ktore sie jeszcze nie urodzily ? Czy te, ktore juz sie urodzily beda cierpialy z powodu widna zaglady rasy ? To jest logiczne ? Czy masz jakiekolwiek pojęcie o powstawaniu ras?? Z Twoich postów wynika że nie. Nigdy nie lansowalam sie na wielkiego znawce krynologii, ale nie rozumiem co to ma do rzeczy. A pisanie o trafianiu w niewłaściwe ręce - wiele zwierząt trafia w niewłasciwe ręce, psy, koty, fretki, wymieniać godzinami. To ludziom juz nie wystarczaja walki psow ? Rzecz w tym by poprawić sytuację, nie ponosząc wyrzeczeń, by na siłę nie czynić z siebie cierpiętników!! Ja nie robie z siebie cierpietnika. Jednak nie rozumiem dlaczego milosnicy psow nie mogliby sobie niektorych ras odpuscic. Ja nie rozumiem, a ty nie chcesz mi podac rzeczowych argumentow i jedyne na czym sie skupiasz to cierpienir nienarodzonych szczeniat i jakies mgliste wizje ograniczenia demokracji. Ja naprawde chce, zebys mnie przekonal. idąc dalej, daj mi psa a zrobię odpowiednim treningiem z niego mordercę. Myślę, że nawet york mógłby Cię dobrze pogryźć, jeśli tylko się z nim potrenuje. Albo nie rozumiesz naprawde albo udajesz. Doskonale wiesz, ze to co podnieca tych zwyrodnialcow to sa wlasnie charakterystyczne dla niktorych ras cechy takie jak budowa szczeki, muskulatura i takie tam. Patrząc na punkty w Twoim poście - rasa do likwidacji. I znow, albo nie rozumiesz, albo celowo wypaczasz sens mojej wypowiedzi. Tylko dlaczego ? Dlatego, ze brak Ci argumentow ? Jednak mam nadzieje, ze je znajdzesz i bedziesz potrafil mnie przekonac, bo agresja i ironia na pewno tego nie zdzialasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 12.06.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Jeśli nie rozumiesz, dlaczego trzeba znać historię ras by kontynować wątek,to jest mi bardzo przykro. CIerpienia rasy - wybacz, nie zastosowałem cudzysłowu. Cierpienia miłośników rasy - to chyba nie musi być komentowane. Nie rozumiem, dlaczego przez to, że ktoś używa danego psa do walk, ja nie moge go mieć. Nie jestem w stanie rozumieć. Ktoś zabił mercedesem ludzi , czy to znaczy że kończymy produkcję merolków?? Rozumiem, ze niewłasciwe ręce i niewłasciwi ludzie, to dla Ciebie tylko zwyrodnialcy od walk psów. A już człowiek, który nie karmi fretki jest OK?? Czy w związku z tym, ze wiele fretek(na przykład) trafia w złe warunki, do osób nieprzygotowanych zupełnie, mamy zakazac ich hodowli?? Fretki te potem miesiącami czekają na adopcję, bądź sa wypuszczane w lesie. Robisz z siebie cierpiętnika. Możesz cierpieć w zamian za dobro rasy:) Hmm, moze w czasach niewolnictwa należało wykończyć murzynów w Afryce - wtedy podłe białasy nie mogłyby ich wykorzystywać. Przperaszam Cie, ale Twoje argumenty sa dla mnie, eee, dziwne i niezrozumiałe, kłocą się z moim sposobem pojmowania swiata. Żądasz powodów, dal których nie można sobie odpuścić: otóż ja hoduję fila i jestem w tej rasie, powiedzmy, zakochany, ponieważ: -jest wspaniałym towrzyszem-przyjacielem -jest wspaniałym towarzyszem moich dzieci, cechuje je wielka cierpliwość, ustepliwość, czego nie obserwowałem u innych ras. -fizycznie jest dla mnie ideałem piekna psa -uwielbiam wpatrzone we mnie oczy, uwielbiam file w biegu w słoneczny dzień na sniegu -fila jest doskonałym psem pracujacym. Takiego psa szukałem - psa który doskonale rozróżni niebezpieczeństwo od sytuacji zwyczjanych.Jednoczesnie sam jej wygląd odstrasza ew. intruzów/napastników, co jest dla mnie wielka zaletą. -mało szczeka, a jej szczk jest piekny niezwykle głęboki. 4 lata hodowli fila przyniosło dowody, świadczące o słuszności wyboru rasy. Banalnie mówiąc- niektórzy (proponuję wycieczkę np. do hodowli Amstaffów "Z Wiślanego Portu",z wieloma zdanymi PT1 i IPO1) sa zakochani w tej rasie, uważając ją, jak ja file, za najwspanialszą. Idac w jeszcze większy banał-czy jak ktoś każe rozstać Ci sie z czymś, na czym bardzo Ci zalezy, bo nie lezy to sąsiadowi z 10 piętra, zrobisz to?? Rasy psów sa historią ludzkości, nalezy dążyc do tego by je zachować. Grupki zboczonych zbirów, wykorzystujacych psy do walk nie moga zaprzepaszczać dokonań wielu pokoleń. Nie jest wina psa, że ktoś używa go do walk i nie jest to też winą hodowców legalnych, że istnieja psie mordownie!!. Nie każ normalnych za nienormalnych!! Czy fakt, ze wiele żółwi nadal dostaje sie do Polski w drodze przemytu, gdzie cierpią niewyobrażalne meki (wiesz jak sie odławia stepówki??) znaczy, ze masz swojego oddać a cały gatunek wyciać w pień??? Winni są ludzie LUDZIE nie psy i czas bys wreszcie ten punkt zrozumiała, inaczej jakakolwiek wymiana zdań pomiędzy nami nie ma sensu. Usłyszałaś jakieś hasło, nie masz większego pojęcia o czym piszesz, ale... piszesz. Dorabiasz do tego tanią ideologię męczeńską - "jestem w stanie ponieśc wyrzeczenia". Jakie wyrzeczenia ponosisz???? Czy jesteś hodowca którejkolwiek z tych ras?? Wiec dlaczego decydujesz za mnie, za wiślany port czy innych??? Czujesz się "więcej oświecona"??("Tyle, ze w przeciwienstwie do niektorych rozumiem.... ") Ja nie - nie rozumiem i nie jestem skłonny odpowiadać za bandytów. Jak nie przyjmujesz innych tłumaczeń, moze to: niech za winy odpowiadają winni a nie ogół. Chcesz zrozumieć hodowców psów?? W tej chwili weź swoje gady, które często (bardzo często, dobrze wiesz ile jest hodowli) są z nielagalnego odłowu, iżeby przyczynić sie do odbra nastepnych, by ukrócić ten niecny proceder, wyrzuć je. Koniec Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.06.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Jeśli nie rozumiesz, dlaczego trzeba znać historię ras by kontynować wątek,to jest mi bardzo przykro. Rozumiem, ze w swojej wyzszosci nie wytlumaczysz mi ? Nie rozumiem, dlaczego przez to, że ktoś używa danego psa do walk, ja nie moge go mieć. Ale wyjasnij mi dlaczego musisz miec akurat taka rase ? Przperaszam Cie, ale Twoje argumenty sa dla mnie, eee, dziwne i niezrozumiałe, kłocą się z moim sposobem pojmowania swiata. To juz mowiles ja czekam teraz na Twoje argumenty. A Ty ciagle zamiast o psach to o samochodach. Poczekam az sie wyspisz, uspokoisz, przestaniesz bryzgac jadem i zaczniesz argumentowac spokojnie i rzeczowo. Moze nie uwierzysz, ale ja naprawde chcialabym, zebys mnie przekonal czyms wiecej niz ludzkim egoizmem milosnikow rasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 13.06.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Wyjaśnił Ci to genialnie. PO PROSTU KOCHA TE PSY. (masz nawet wypunktowane za co). Po śmierci mojej suki zastanawialiśmy sie nad zakupem innej rasy niż rottek (konkretnie owczarka niemieckiego). I nie chodziło tu o listę, czy o obawy o agresję. I wzystko było ok ale dalej nie było tego na czym nam zależało. Jest takie powiedzenie - raz rottweiler - zawsze rottweiler - i chyba coś w tym jest. Decyzja zapadła - pojechaliśmy do hodowli i jest mała rottka, a za jakiś czas weżmiemy gdzieś ze schronu kundelka - też pewnie rottka. Zamień swoje ukochane gady - decyzją odgórną - OD DZIŚ KOCHAMY RYBKI A co do ludzkiego egoizmu miłosników..... czegokolwiek to jest podstawa naszego postępowania dlaczego jeżdzisz nad morze a nie w góry - mimo że tak dużo ludzi robi inaczej, dlaczego w oknach masz rolety a nie firanki(lub odwrotnie), dlaczego masz telewizor czy inny sprzęt z funkcjami z których nigdy nie skorzystasz, ulubioną firmę czy markę ciuchów itd. na pewno masz coś co uwielbiasz i na czym Ci zalezy więc WITAJ W GRONIE LUDZKIEGO EGOIZMU MIŁOSNIKÓW(..........)wpisz co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 13.06.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Joshi - jezeli nie zauważyłaś, to ja skończyłem. To jest dla mnie kolejny dowód, ze nie rozumiesz słowa pisanego. Oxa - dzięki, chylę czoła:) Chciałem tylko dodać, że istnieje powiedzenie:raz fila- zawsze filaoraz sprawdzona prawda:Kto ma jedną filę, zaraz ma dwie:)PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.06.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Joshi - jezeli nie zauważyłaś, to ja skończyłem. To jest dla mnie kolejny dowód, ze nie rozumiesz słowa pisanego. Oxa - dzięki, chylę czoła:) Chciałem tylko dodać, że istnieje powiedzenie: raz fila- zawsze fila oraz sprawdzona prawda: Kto ma jedną filę, zaraz ma dwie:) Pozdrawiam Paweł a ja mialam wczesniej boksera, teraz tez chcielismy ale ostatecznie zdecydowalismy sie na file ( i nie wiem czy nie bede zalowac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 13.06.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 A ja wychowalam sie wsrod owczarkow niemieckich. Teraz mam kundelka ze schronu i jest on najfajniejszym psem jakiego znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.06.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Wyjaśnił Ci to genialnie. PO PROSTU KOCHA TE PSY. Czyli znow. Nie chodzi o psy i o rase, ktora bedzie cierpiala tylko o ludzi. Aja prosilam o argumenty i ich nie dostalam. Zamień swoje ukochane gady - decyzją odgórną - OD DZIŚ KOCHAMY RYBKI Nie trafilas. Akurat wsrod gadow jest wiele gatunkow ktorych nie moge miec. Nie twiedze, ze cierpi na tym dany gatunek, czy tez ze ograniczane sa moje demokratyczne prawa. Poprostu takie jest prawo i juz. A co do ludzkiego egoizmu miłosników..... czegokolwiek to jest podstawa naszego postępowania Owszem, ale sa jakies granice takiego postepowania. Sasiad mi sienie podoba, ale go przeciez nie zabijae tylko dlatego, ze mi sie nie podoba... Wlasnie po to jest prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 13.06.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mialem się nie odzywać ale Joshi rozkłada mnie z tym cierpieniem rasy na kolana.Nie umiem klarowniej wyjasnić, dlaczego mimo dzialania grupki bandytów należy dbać o zachowanie ras. nie umiem juz inaczej wyjaśnić podejścia hodowców.Nie umiem zbijac nielogicznej zatwardziałej na jednym punkcie argumentacji miłośniczki-cierpiętniczki (a pisz, ze Cię obrażam).Nie rozumiem, dlaczego Joshi nie odpowiedziała na żadne z moich pytań.Oxa trafiła, Ty Joshi, nie zrozumialaś. Rozwijając, konsekwencją szerokiego zakazu hodowli pewnych ras, będzie wykorzystywanie innych. Właśnie tu procentuje Twj brak wykształćenia w dziedzinie kynologii. I nie będę Ci tego tłumaczył, bo to jest kilka książek do wyjaśnienia, a to forum, nie uniwersytet.Pamiętaj, o starym tekście - nastepna wojna po atomowej będzie na kije i kamienie.Oxa trafiła - juz Ci pisałem, gady w wiekszości pochodza z odłowu; tak sie głupio składa, ze dostarczałem szczury dość sporemu importerowi z okolic Białegostoku. I 99% było z odłowu!!! Także żółwie stepowe, węże mahoniowe, constrictory, wiele gatunków gekonów itp, itp. Popyt na swiecie jest potęzny, większy niż wydolnosci hodowli - ten rynek jest kilkukrotnie wiekszy niż narkobiznes. Zakaż hodowli ptaków - zwierzęta przystosowane do życia na swobodzie, jak zadne inne, trzymane sa milionami w klatkach, bez wypuszczania. To jest okrutne!!(np. w hipermarketach budowlanych z działami ogrodowymi)Jeżeli uwazasz ze metodą zakazów uczynisz świat pieknym i wolnym od zła, to jesteś na bakier z historią ogólną. Dla przykładu proponuję lekki sposób zaznajomienia się z nią - "Pól żartem, pół serio" Taki film, czarno biały. Jezeli uważasz, ze zakazujac hodowli, uratujesz psy od cierpienia to się po raz kolejny mylisz. Przyczynisz sie tylko do zubozenia kultury światowej. Popatrz sobie na narkomanów - jeżeli zakazesz palenia trawki można wypalić herbatę. efekt w zasadzie ten sam, tylko trzeba sie wiecej napalić. Kiedyś pół jednego z czołowych !!liceów w warszawie sie o tym przekonało, a jak nie było alkoholu to wykupili zapas amolu w aptece!!.A rozmawiamy o bandytach, nie o "przyszłości" narodu. Przestań czytywać Fakt i SE, zacznij myśleć!! Przestań próbowac naprawiać świat na siłę, nie decyduj za innych w kategoriach, o których nie masz najmniejszego pojecia a jedynie coś Ci sie wydaje.Aha - Joshi, pisałaś o zarejestrowanej hodowli - czy masz numer od powiatowego weta i stały jego nadzór?? wyznaczone miejsce kwarantanny?Teraz już koniec na serio.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.06.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 No co Ty JoShi naprawde sadzisz ze jesli ktos kupuje psa z ras agresywnych z hodowli za niemala kase, to na stowe po to zeby na nim zarobic, wystawiac do walk? Nie bierzesz pod uwage tego ze ktos moze poprostu kochac ta rase? Pozatym kazda rasa ma w sobie pewna agresje. A kundle ktore gryza po kostkach? A te male sarenki ( nie pamietam nazwy fachowej) ty wiesz jak kiedys taka sarenka zalatwila dziecku nozke? a nie sa te psy na liscie ras agresywnych Ja mialam kiedys bokserke ( nie jest na liscie ras agresywnych) ale raz pijanemu gosciowi wyrwala z kroku spodnie Ja mysle ze nie zakaz hodowli ale kazdy kto chce miec psa z rasy agresywnych powinien przejsc ( tak hodowca/wlasciciel jak i pies) jakies testy psychologiczne przymusowe szkolenie. A moze i zakaz hodowli .... kto to tam wie A czy waz boa powinien byc zakazany do hodowli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 13.06.2006 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ukazując ten film chciałam co poniektórym uświadomić wlaśnie ze to ludzie są winni wszystkiemu a nie zwierzęta .do mnie 14 lat temu trafił przepiekny rotwailler ktorego nikt nie chiał właśnie ze strachu ( a mial juz rok) i pomimo pierwszych dni nieufności z jego strony był on moim najlepszym przyjacielem psim jakiegokiedykolwiek miałam do ostatnich swoich dni ( rok temu mi zdechł)przezył wiele cierpień zanim do mnie trafił -wyrzucono go z okna z 1-go pietra, bito i maltretowano i chciano wykorzystać do walk i powiem jedno mimo tych zlych doświadczeń potrafił sie przelamać do ludzi z powrotem dzieki mojej sile spokoju i miłości do niego a dowodem na to moze byc np.to ze mi wpuscił zlodzieji do domu....ja uważam ze cało zło na ziemi to wina tylko i wyłącznie ludzijestem rownież miłośniczką koni i raz widziałam w telewizji jak to chyba w Chinach sie zabawiają dla kasy biorą dwa ogiery i jedną klacz ktora akurat ma ruję i puszczają oba naraz wiec chyba mozecie sobie wyobrazić co dalej sie dzieje....a koń taki potem jest jeszcze gorszy niż niejeden pies "morderca" ze tak to nazwe....w filmie chyba jasno było napisane ze w ciągu 7 lat badań wszystkich pogryżień przez tę rase bylo tylko 1,89% a wiecej miały np. labradory..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.06.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mialem się nie odzywać ale Joshi rozkłada mnie z tym cierpieniem rasy na kolana. O cierpieniu rasy to byl Twoj tekst, ja go nie rozumiem i cierpliwie czekam na wyjasnienia. Nie umiem zbijac nielogicznej zatwardziałej na jednym punkcie argumentacji Jesli naprwde jest nielogiczna, to nie powinna stanowic dla ciebie problemu. Nie rozumiem, dlaczego Joshi nie odpowiedziała na żadne z moich pytań. Pytales o samochody a to troche inna bajka. Rozwijając, konsekwencją szerokiego zakazu hodowli pewnych ras, będzie wykorzystywanie innych. Właśnie tu procentuje Twj brak wykształćenia w dziedzinie kynologii. Pominales moje argumenty, ktore wkazuja dlaczego inne rasy nie sa pociagajace dla takich zwyrodnialcow. I nie będę Ci tego tłumaczył, bo to jest kilka książek do wyjaśnienia, a to forum, nie uniwersytet. Ale moze bys chociaz napisal dlaczego znajomosc krynologii ma tak fundamentalne znaczenie w tejkwestii ? Juz Ci pisałem, gady w wiekszości pochodza z odłowu; Owszem, ale nie stanowia dla nikogo zagrozenia bez wzgledu na to czy sa w dobrych rekach czy nie. Te natomiast, ktore moglyby stanowic zagrozenie sa zabronione. Rozumiesz analogie ? Jezeli uważasz, ze zakazujac hodowli, uratujesz psy od cierpienia to się po raz kolejny mylisz. Ciagle czekam na argumenty... Przestań czytywać Fakt i SE Nie czytuje i nie wiem na jakiej podstawie tak sadzisz. zacznij myśleć!! Doskonale sobie zdaje sprawe z tego, ze obrazanie dyskutanta zaczyna sie w chwili braku rzeczowych i merytorycznych argumentow. Aha - Joshi, pisałaś o zarejestrowanej hodowli - czy masz numer od powiatowego weta i stały jego nadzór?? wyznaczone miejsce kwarantanny? A jak Ci sie wydaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.06.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 No co Ty JoShi naprawde sadzisz ze jesli ktos kupuje psa z ras agresywnych z hodowli za niemala kase, to na stowe po to zeby na nim zarobic, wystawiac do walk? Moze wreszcie zrozumiesz, ze to nie moje sady a moja wiedza na ten temat. W temacie siedze nie od dzis. Wiem kto i gdzie. Za ile kupuje sie psy. Ile kosztuje "champion", ktory wygrywa walki. Jakie kwoty sie obstawai. To nie sa moje przypuszczenia. Nie bierzesz pod uwage tego ze ktos moze poprostu kochac ta rase? No to co ? Mam azczac sprowadzac i rozmnazac zmije gabonsko ? Tez kocham ten gatunek. Ja mysle ze nie zakaz hodowli ale kazdy kto chce miec psa z rasy agresywnych powinien przejsc ( tak hodowca/wlasciciel jak i pies) jakies testy psychologiczne przymusowe szkolenie. A moze i zakaz hodowli .... kto to tam wie Nareszcze zaczynasz mowic rozsadnie. A czy waz boa powinien byc zakazany do hodowli? A z jakiego powodu ? Nie jest jadowity ani niebezpieczny dla zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.06.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ukazując ten film chciałam co poniektórym uświadomić wlaśnie ze to ludzie są winni wszystkiemu a nie zwierzęta . Nigdy nie twierdzilam inaczej. Nigdy za pogryzienie czy inna forme agresji nie winilam psa. Kocham psy, choc niektore rasy poprostu mi sie mniej podobaja. Nie jest to jednak dla mnie powod, zeby postulowac eksterminacje danej rasy. ja uważam ze cało zło na ziemi to wina tylko i wyłącznie ludzi To tak jak prawie wszyscy w tym watku. Nie mniej jednak potrzebne sa jakies dzialania. Kiwanie glowami ze smutkiem nie pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.06.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ukazując ten film chciałam co poniektórym uświadomić wlaśnie ze to ludzie są winni wszystkiemu a nie zwierzęta . Nigdy nie twierdzilam inaczej. Nigdy za pogryzienie czy inna forme agresji nie winilam psa. Kocham psy, choc niektore rasy poprostu mi sie mniej podobaja. Nie jest to jednak dla mnie powod, zeby postulowac eksterminacje danej rasy. ja uważam ze cało zło na ziemi to wina tylko i wyłącznie ludzi To tak jak prawie wszyscy w tym watku. Nie mniej jednak potrzebne sa jakies dzialania. Kiwanie glowami ze smutkiem nie pomaga... przepraszam bardzo ja tych slow nie powiedzialam, cytujesz kogos innego przypisujac mi jego slowa- przesledz posty. Agnieszka1 nigdy nie napisala tych slow . Cytuj uwazniej prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.06.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 No co Ty JoShi naprawde sadzisz ze jesli ktos kupuje psa z ras agresywnych z hodowli za niemala kase, to na stowe po to zeby na nim zarobic, wystawiac do walk? Moze wreszcie zrozumiesz, ze to nie moje sady a moja wiedza na ten temat. W temacie siedze nie od dzis. Wiem kto i gdzie. Za ile kupuje sie psy. Ile kosztuje "champion", ktory wygrywa walki. Jakie kwoty sie obstawai. To nie sa moje przypuszczenia. quote] dziwnie sie zachowujesz, conajmniej jakbysmy na ten temat dyskutowaly juz jakis czas, a to byl moj pierwszy post do ciebie na ktory ty piszesz - "moze wreszcie zrozumiesz" - a wczesniej mi cos tlumaczylas? to byl moj 1 szy post do ciebie w tym watku Nie uwazasz ze kestes agresywna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 13.06.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Joshi, jest mi niezwykle przykro, że nie czytasz moich postów(i nie tylko moich) ze zrozumieniem, to raz.Dwa - myśle, że nie masz.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.06.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ukazując ten film chciałam co poniektórym uświadomić wlaśnie ze to ludzie są winni wszystkiemu a nie zwierzęta . Nigdy nie twierdzilam inaczej. Nigdy za pogryzienie czy inna forme agresji nie winilam psa. Kocham psy, choc niektore rasy poprostu mi sie mniej podobaja. Nie jest to jednak dla mnie powod, zeby postulowac eksterminacje danej rasy. ja uważam ze cało zło na ziemi to wina tylko i wyłącznie ludzi To tak jak prawie wszyscy w tym watku. Nie mniej jednak potrzebne sa jakies dzialania. Kiwanie glowami ze smutkiem nie pomaga... przepraszam bardzo ja tych slow nie powiedzialam, cytujesz kogos innego przypisujac mi jego slowa- przesledz posty. Agnieszka1 nigdy nie napisala tych slow . Cytuj uwazniej prosze. Przepraszam masz racje. Jeszcze raz przepraszam za blad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.06.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 dziwnie sie zachowujesz, conajmniej jakbysmy na ten temat dyskutowaly juz jakis czas, a to byl moj pierwszy post do ciebie na ktory ty piszesz - "moze wreszcie zrozumiesz" - a wczesniej mi cos tlumaczylas? To nie czytalas tego co napisalam wczesniej ? Skoro nie przesledzilas watku to tlumaczy wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.06.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Joshi, jest mi niezwykle przykro, że nie czytasz moich postów(i nie tylko moich) ze zrozumieniem, to raz. Dwa - myśle, że nie masz. Paweł Rozumiem, ze latwiej jest obrazic oponenta sugerujac jego tepote niz odniesc sie do poruszonych kwestii. Po drugie nie bardzo wiem czego nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts