dorota79 08.06.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam wszystkich!Mam nadzieję,że ktoś z Państwa będzie mógł udzielić jakiejś wskazówki odnośnie mojego zapytania. Mamy problem w Skarbówce.Nie chcą przyznać nam ulgi remontowej,twierdząc że nie mamy tytułu prawnego do budynku mieszkalnego tj. przekwalifikowania budynku gospodarczego na mieszkalny.Sądziliśmy,że decyzja o warunkach zabudowy uzskana w Gminie oraz pozowlenie na budowę, adekwatne jest z przekwalifikowaniem budynku. Pani ze Skarbówki mówi,że powinno być przekwalifikowanie budynku,ale nie potrafiła powiedzieć w jaki sposób. Mówiła,że odbiór budynku jest dokumentem, który mówi,że jest to budynek mieszkalny.Ale czy odbioru dokonanoby bez wykonania wszystkich prac budowalnych a tym samym kupna materiałów budowlanych.Nie rozumiemy tego,albo jesteśmy "głupi". Czy ktoś z Państwa wie o jaki dokument chodzi Skarbówce?W jaki sposób mozna rozwiazac ten problem?Z góry dziękuje za pomoc.Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frater 08.08.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Sprawdze u mnie w starostwie. OT Ulga remontowa w 2006 roku? Moge wiecej informacji proscic? Sam remontuje i zadnej ulgi nie mam. CZy moze ulga za 2005 rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 08.08.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 a mi się wydaje, że najpierw trzeba zakończyć budowę i dopiero wtedy ten budynek gospodarczy będzie budynkiem mieszkalnym. jak się zakończy budowę to wtedy ktoś z nadzowu budowlanego go odbiera, sprawdza czy jest wszystko wykonane zgodnie z powoleniem i wtedy składa się do gminy potrzebne dokumenty o wydanie numeru domowi i dopiero wtedy ten budynek będzie zaliczany do budynków mieszkalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts