Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont tarasu pomocy!!

Neli

Recommended Posts

Witam! Jestem nieszczęśliwą posiadaczką cieknącego tarasu nad garażem. Czy Ktoś może ma jakieś doświadczenia? Poszukuje już od jakiegoś czasu wykonawcy. Nikt mi tego nie chce zrobić, a jeśli chce to za jakieś astronomiczne wynagrodzenie i/lub nie ma doświadczenia. Wszelkie rady będą bardzo mile widziane no i ewentualne namiery na wykonawców.

Witam,

Mialem ten sam problem i juz pare lat i po bolu.

Woda sie lala ciurkiem do garazu z cieknacego tarasu obozonego klinkierem ale zle uszczelnionego.

Wiec wycialem cala balustrade i zamowilem geomembrane EPDM wycieta na wymiar i tak mi przyklejono specjalnym klejem,pozniej z powrotem przyspawano balustrade.NIE CIEKNIE.Gwarancja min.10 lat.

Poszukaj na necie haslo geomembrana EPDM. np.http://www.resinex.com.pl/mb/technologie.htm

Ja mam z innej firmy ale to ogolnie podobna technologia.

Zycze powodzenia

Pytanie co jest teraz na tarasie płytki, żywica czy też sama wylewka.

Jest bardzo dużo rozwiązań, które można zastosować zależy też co chcesz zastosować potem na tarasie.

Pracuje akurat w firmie budowlanej i specjalizujemy się w uszczelnianiach tarasów, jeśli napiszesz coś więcej o obecnym stanie tarasu to postaram się Ci pomóc i dobrać odpowiedni wariant. Z wykonawcą będzie gorzej, lecz może uda mi się podać jakiś wykonawców.

Dzięki, tak patrząc po tych opisach i słuchając co mówią pseudo fachowcy to chyba sama muszę najpierw dobrze przygotować się do tematu. A jeśli chodzi o fachowców to tylko jedno jest ciekawe, jak pytam czy robili już coś podobnego to znikają :(.

Miałam kłopot z tarasem, pod nim garaż i ciekło niesamowicie. Rozglądałam sie w różnych sklepach budowlanych i owszem widziałam cudowne systemy izolacyjne za cudowną cenę :)

Zrobiłam inaczej , przeczytałam w Mutatorze jak powinna wyglądać prawidłowo wykonana posadzka tarasu, zapisałam to sobie, wziełam zwykłą ekipę remontową.

Skuli wszystkie warstwy tarasu aż do metalowych legarów, położyli styropian, folie , wylewki i siatke zbrojeniową i znowu wylewka itd.

Nie mam płytek jeszcze tylko sama wylewka a taras od 2 sezonów nie przecieka a co najważniejsze za małe pieniądze to zrobiłam.

Na wylewkę położe folie w płynie i płytki nie ma mocnych nie przecieknie , ważne myśle żeby wszystkie kolejne warstwy były położone dokładnie tak jak opisano to w Muratorze i tego warto przypilnować.

Pozdrawiam :)