wacława 08.06.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Czy ktoś zrobił podobnie? Czekam na słowa pocieszenia............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 08.06.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 bedziesz sie lepiej czuć jak ktoś zrobił podobnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 08.06.2006 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Lepiej bym się czuła gdyby okazało się, że ktoś zrobił podobnie i nie pociągnęło to za sobą następstw. Łudziłabym się wtedy,że może mi też się uda nie ponosić konsekwencji błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 możesz zminimalizować skutki tego niedopatrzenia, przez porządne wygrzanie podłogówki przez 28 dni, tak, żeby to co miało popękać,, popękało,ewentualne pęknięcia należy wyżyłować i ubytki wpełnić plastyczną zaprawą, najlepiej dobrym klejem do plytek, na podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 09.06.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 możesz zminimalizować skutki tego niedopatrzenia, przez porządne wygrzanie podłogówki przez 28 dni, tak, żeby to co miało popękać,, popękało, ewentualne pęknięcia należy wyżyłować i ubytki wpełnić plastyczną zaprawą, najlepiej dobrym klejem do plytek, na podłogówkę 1950ma zupełnš rację, trzeba to wygrzać (po czasie zwišzania betonu oczywicie) przed dalszymi pracami i dopiero po usunięciu ewentualnych niespodzianek układać okładziny. Co za fachowcy Ci to zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 09.06.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Ja też nie dawałem plastyfikatora. Wszystko jest całe po sezonie grzewczym. Przed położeniem płytek też nie było żadnych pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 09.06.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A ja dodałem i miałem dwa solidne pęknięcia, które trzeba było zalepić przed płytkami. Widocznie za mało dylatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.06.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A ja dodałem i miałem dwa solidne pęknięcia, które trzeba było zalepić przed płytkami. Widocznie za mało dylatacji Albo bez włókna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.06.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Faktycznie dobrze by było w takim razie dobrze ją wygrzać...28 dni to może przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.06.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A plastyfikator nie działa tylko uplastyczniająco na zaprawę mokra ?? Tzn jest pomocny przy wylewaniu czy też "lepkosci" tak jak kiedys wapno ?? A później podczas schnięcia decydują juz włókna czy siatka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A plastyfikator nie działa tylko uplastyczniająco na zaprawę mokra ?? Tzn jest pomocny przy wylewaniu czy też "lepkosci" tak jak kiedys wapno ?? A później podczas schnięcia decydują juz włókna czy siatka ?? Uplastycznia już wyschniętą płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.06.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A taki plastyfikator do zaprawy do murowania który sypie się zamiast wapna też uplastycznia wyschniętą już zaprawę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.06.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A taki plastyfikator do zaprawy do murowania który sypie się zamiast wapna też uplastycznia wyschniętą już zaprawę ?? A czy taki dodatek to faktycznie plastyfikator a nie jakiś zamiennika wapna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.06.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Wapno w płynie to tez przeciez palstyfikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.06.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A plastyfikator nie działa tylko uplastyczniająco na zaprawę mokra ?? Tzn jest pomocny przy wylewaniu czy też "lepkosci" tak jak kiedys wapno ?? A później podczas schnięcia decydują juz włókna czy siatka ?? Uplastycznia już wyschniętą płytę. Jak? Chciałbym zobaczyć kartę producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 plastyfikator daje się chyba po to aby uniknąć dawania dużej ilości wody i żeby mieszanka przy układaniu była sucha i jednocześnie plastyczna, jak beton zwiąże to chyba nie ma to już znaczenia czy plastyfikator byl czy nie ...ważne żeby było zbrojenie przeciwskurczowe ( siatki lub włókna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.06.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 ...ważne żeby było zbrojenie przeciwskurczowe ( siatki lub włókna ) A od kiedy siatka jest przeciwskórczowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.06.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 ...ważne żeby było zbrojenie przeciwskurczowe ( siatki lub włókna ) A od kiedy siatka jest przeciwskórczowa?? a jaka? przecież chyba funkcji konstrukcyjnej takiej jak zbrojenie nie pełni i jest stosowana zamiennie z włóknami..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.06.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Odsyłam do twórczości Janzara:nie dosłownie: "Siatka nie zapobiega skurczą betonu, jedynie chroni przed większymi pęknieciami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.06.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Odsyłam do twórczości Janzara: nie dosłownie: "Siatka nie zapobiega skurczą betonu, jedynie chroni przed większymi pęknieciami". a pęka dlatego że sie kurczy , wiec wychodzi na to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts