Senser 09.06.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Pęka dlatego, że nie ma włókien a to nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.06.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 wykonawca pytał mnie co chce dać jako zbrojenie , siatki czy włókna , pytałem jaka róznica, to stwierdził że żadna, bo ogólna funkcja taka sama ale namawiał na włókna i tak też dałem , wyszło taniej i nic nie popekało wylewki mają już prawie 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.06.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Włókna są lepsze - mankamentem siatki jest to,że będzie działać wtedy kiedy wywoła się w niej naprężania czyli przejmą je od betonu a przejmą dopiero wtedy kiedy ten osiagnie "pewną" wytrzymałość tak aby była wywołana odpowiednia przyczepność między stalą a betonem więc siatka nie bierze od poczatku udziału w przejmowaniu naprężeń wywoływanych przez skurcz. Inna sprawa też,że umiesjcowienie siatki tez ma znaczenie w zależności od elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.06.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Włókna są lepsze - mankamentem jest to,że będą działąć wtedy kiedy wywołą się w nich naprężania czyli przejmą je od beton a przejmą dopiero wtedy kiedy ten osiagnie "pewną" wytrzymałość tak aby była wywołana odpowiednia przyczepność między stalą a betonem więc siatka nie bierze od poczatku udziału w przejmowaniu naprężeń wywoływanych przez skurcz. Inna sprawa też,że umiesjcowienie siatki tez ma znaczenie w zależności od elementu. mój wykonawca argumentował za włóknami też w taki sposób , ze siatka zbroi w jednej płaszczyżnie , a włókna w całej objetości betonu i w różnych kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 09.06.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 U mnie pękło mimo siatki, więc pewnie włókna są lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.06.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Poprawiłem posta bo miało być,że mankamentem siatki jest.......itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.06.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Czy wasza dyskusja rozwiała w końcu wątpliwosci i mogę zostać przy przekonaniu że plastyfikator uplastycznia zaprawę a nie już suchy beton ??Rozumiem że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogii 09.06.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Nie strzelajcie do mnie jesli to kosmiczna pomyłka, ale słyszałem że zamiast plastyfikatora można dać płyn do mycia naczyń, czy to prawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 prawda pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.06.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Zamiast cementu - mąke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 10.06.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A zamiast wody mozna sikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.06.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A zamiast wody mozna sikać A zamiast grubego kruszywa , grube.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.06.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 A zamiast wody mozna sikać A zamiast grubego kruszywa , grube.... No to już sobie polecieliście widzę... Ale ogólnie jestem w szoku z tym płynem...pachnie to później ludwikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 12.06.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Nie ale się pieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 20.06.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 ja też się pienię. okazało się, ze wylewka dodatkowo klawiszuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 20.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 To położysz grubszy dywan i nie będzie czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.06.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 To położysz grubszy dywan i nie będzie czuć Dokładnie, albo chodź po garbach wtedy nie będzie klawiszować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts