wera29 10.03.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 spróbuję pokazać mój dom, którym jestem (nie ma co ukrywać) zachwycona.... oto on http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=6225&grupa=0&kat=2&a=kubag7 Podzielę się z Wami informacjami na temat mojego domu. Otóż zbudowany został wg projektu GLX 31 Studia Atrium z Bielska-Białej. Troszeńkę udoskonaliliśmy projekt, dostosowując go do swoich preferencji - m.in. ścięliśmy brzegi dachu, przenieśliśmy wyjście na taras, zrezygnowaliśmy z wylewanych schodów. Dom zbudowany został z suporeksu, ocieplony wełną mineralną 14 cm. Strop z płyty żerańskiej. Elewacja : tynk Ceresit + klinkier, fundament - cegła Roben.Dach opapowany i odeskowany, dachówka ceramiczna Roben. Ogrzewanie gazowe jako wspomagające, główny ciężar ogrzania budynku spoczywa na kominku, który spisuje się całkiem nieźle. To chyba tyle, ile mogę napisać od siebie, bo właściwie byłam tylko biernym obserwatorem budowy (za wyjątkiem wszystkich decyzji dot. elewacji i wykończenia wewnątrz. Budowę ciągnął na swoich barkach mąż i moja mama . Pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: wera29 dnia 2003-03-14 10:09 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: wera29 dnia 2003-03-14 14:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 10.03.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Domek jak cukierek! Czy Wy tam naprawdę już mieszkacie?A na schodach czy to czasem nie Krzych i Wasza pociecha? [ Ta wiadomość była edytowana przez: kgadzina dnia 2003-03-10 11:18 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.03.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Piękny!!! Napisz coś więcej. Kiedy zakończyliście budowę? Jaki to tynk? Co jest między oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera29 10.03.2003 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Zamieszkaliśmy późną jesienią 2001. Tynk - Ceresit, odpowiedni do położenia na wełnę mineralną, którą ocieplaliśmy dom. Między oknami i na innych częściach elewacji położone są płytki klinkierowe - takie bardzo cieniutkie i delikatne, o chropowatej strukturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.03.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Może zamieścicie też zdjęcia z innych stron domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera29 10.03.2003 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 ok, dołożyłam jeszcze jedno większą ilością w chwili obecnej nie dysponuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.03.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Pomęczę Cię jeszcze.Kiedy zakładaliście trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera29 10.03.2003 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 trawnik zakładaliśmy latem 2001 - własnymi rękami metr po metrze usuwałam wredny perz, bo żadne randoupy (tak to się pisze?) nie pomagały a byłam bardzo zdeterminowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.03.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Jeszcze raz: MOJE UZNANIE. I okolica jaka ładna. Nowe domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera29 10.03.2003 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Obejrzałam twój album, zielona (kasia?). Domek jeszcze sporo mniej zaawansowany niż mój , ale zapowiada się bardzo obiecująco. a dzieciaczki jakie urocze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.03.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Dzięki. Ale sporo jeszcze roboty. A z trawnikiem (ogrodem) jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Bardzo podoba się Twój dom. Super dobrałaś ten klinkier.I te kwiaty na parapetach-cudo. Bardzo estetyczna posesja. Gratuluję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 11.03.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 A konkretnie jaki to kolor tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 11.03.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ładny, podoba mi się.Czy ta dachówka to jesienny Liść Robena?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Brdzo mi się podoba. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 11.03.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Wszyscy piszą, że bardzo ładny dom, ale gdzie można go obejrzeć? Mój dom też jest na forum...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 11.03.2003 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Już widziałam... Naprawdę bardzo ładny i taki sympatyczny. Na pewno też wygodny:wink:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 11.03.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ślicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera29 11.03.2003 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Tynk Ceresit, faktura typu "kornik" ciągnięta poziomo, kolor - beżowy, symbolu w tej chwili nie pamiętam..... Dachówka - oczywiście najciekawsza z dostępnych w 2000 roku - jesienny liść Robena. Kominy i obłożenie fundamentu jak również słupki ogrodzenia - cegła połówka Robena - burgund.Przymierzam się do zamieszczenia kilku zdjęć z wnętrza mojego domku - czy ktoś potencjalnie jest zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera29 11.03.2003 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 I oczywiście bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie ciepłe słowa pod adresem mojego domu. Przyznaję, że wykańczanie go, tworzenie zieleni wokół - to obecnie moja pasja. Wszystkie aranżacje elewacji, dobór kolorów i materiałów oraz pomysły na urządzenie wnętrza to moje dzieło - nie korzystałam z usług żadnych dekoratorów wnętrz ani architektów zieleni - po prostu nie stać nas na to, a poza tym dobrze się mieszka tylko w takim domu, który powstawał jako realizacja marzeń inwestora - chyba wszyscy się tu ze mną zgodzą? No i oddać muszę jeszcze, że niektóre pomysły - np. co do umieszczenia luxferów na klatce schodowej, to zasługa mojej nieocenionej mamy. To najlepszy kierownik budowy, jakiego można sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts