Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom wery 29

Recommended Posts

spróbuję pokazać mój dom, którym jestem (nie ma co ukrywać) zachwycona....:smile:

oto on

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=6225&grupa=0&kat=2&a=kubag7

Podzielę się z Wami informacjami na temat mojego domu. Otóż zbudowany został wg projektu GLX 31 Studia Atrium z Bielska-Białej. Troszeńkę udoskonaliliśmy projekt, dostosowując go do swoich preferencji - m.in. ścięliśmy brzegi dachu, przenieśliśmy wyjście na taras, zrezygnowaliśmy z wylewanych schodów. Dom zbudowany został z suporeksu, ocieplony wełną mineralną 14 cm. Strop z płyty żerańskiej. Elewacja : tynk Ceresit + klinkier, fundament - cegła Roben.Dach opapowany i odeskowany, dachówka ceramiczna Roben. Ogrzewanie gazowe jako wspomagające, główny ciężar ogrzania budynku spoczywa na kominku, który spisuje się całkiem nieźle. To chyba tyle, ile mogę napisać od siebie, bo właściwie byłam tylko biernym obserwatorem budowy (za wyjątkiem wszystkich decyzji dot. elewacji i wykończenia wewnątrz. Budowę ciągnął na swoich barkach mąż i moja mama :smile:. Pozdrawiam

[ Ta wiadomość była edytowana przez: wera29 dnia 2003-03-14 10:09 ]

[ Ta wiadomość była edytowana przez: wera29 dnia 2003-03-14 14:30 ]

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tynk Ceresit, faktura typu "kornik" ciągnięta poziomo, kolor - beżowy, symbolu w tej chwili nie pamiętam.....

Dachówka - oczywiście najciekawsza z dostępnych w 2000 roku - jesienny liść Robena. Kominy i obłożenie fundamentu jak również słupki ogrodzenia - cegła połówka Robena - burgund.

Przymierzam się do zamieszczenia kilku zdjęć z wnętrza mojego domku - czy ktoś potencjalnie jest zainteresowany?

I oczywiście bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie ciepłe słowa pod adresem mojego domu. Przyznaję, że wykańczanie go, tworzenie zieleni wokół - to obecnie moja pasja. Wszystkie aranżacje elewacji, dobór kolorów i materiałów oraz pomysły na urządzenie wnętrza to moje dzieło - nie korzystałam z usług żadnych dekoratorów wnętrz ani architektów zieleni - po prostu nie stać nas na to, a poza tym dobrze się mieszka tylko w takim domu, który powstawał jako realizacja marzeń inwestora - chyba wszyscy się tu ze mną zgodzą?

No i oddać muszę jeszcze, że niektóre pomysły - np. co do umieszczenia luxferów na klatce schodowej, to zasługa mojej nieocenionej mamy. To najlepszy kierownik budowy, jakiego można sobie wyobrazić:smile: