NOTO 26.11.2007 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Szyber nie może być całkowicie zamknięty. Gdzieś spaliny muszą uchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 26.11.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Hmmm.... w Byrskim chyba mógłby być. Bo szyber jest tuż nad paleniskiem, z niego wychodzi rura kominowa. Ale nie jest chyba jedyne ujście spali. Bo tyłem (tuż przed tylną ścianką) może iść do góry między półkami. Czy się mylę, bo tam jest zaślepione i nie ma ujścia spalin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 26.11.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Inka tak, tak... brykiet na szybkie uzyskanie ciepełka, a potem drewno ...... ale lepiej kupić dobre drewno, też dobrze się rozpala ( np. trochę sośniny ). J Kochani, o czym mówicie?? Ja od pół roku nie wiem co to rozpalanie, wkładam podpałkę do kominków kupioną na Allegro, wkładam pod wielkie polana (żadne tam gałązki, kopcące sosny i takie tam) i się rozpala samo!! Nie jest tajemnicą co to konkretnie za podpałka? (można na PW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 26.11.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Kochani, o czym mówicie?? Ja od pół roku nie wiem co to rozpalanie, wkładam podpałkę do kominków kupioną na Allegro, wkładam pod wielkie polana (żadne tam gałązki, kopcące sosny i takie tam) i się rozpala samo!! Nie jest tajemnicą co to konkretnie za podpałka? (można na PW) każda podpałka jest pewnie OK. Ja miałem i taką z allegro jak i z Custoramy i obie były super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.11.2007 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Pytanie ile kosztowała ? Za 1,5 zł można mieć podpałkę złożoną z 24 kawałków. W zależności jak kto potrafi można z jej pomocą rozpalić: 1 raz 2 razy .... 24 razy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 27.11.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Pytanie ile kosztowała ? Za 1,5 zł można mieć podpałkę złożoną z 24 kawałków. W zależności jak kto potrafi można z jej pomocą rozpalić: 1 raz 2 razy .... 24 razy ... ja miałem i takie za złoty coś z Custoramy i miałem takie z Allegro Generalnie można rozpalić szybko za pomocą jakiś 6-10 kostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 27.11.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 No co wy. Ja kominek od zera rozpalam 1-2 kostkami (ale najpierw kładę cieńsze szczapki) i zużywam kartkę z gazety do zrobienia cugu w kominie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.11.2007 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Ja także , ale bez gazety ... cug po wstawieniu metalowego komina mam wspniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 28.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Ja przyoszczędziłem - komin mam z samych cegieł. Możliwe, że obecnie byłby niezły (jak na dworze jest dużo zimniej), ale nie wiem, bo praktycznie nie wygaszam. Rano mam żar z wieczoru, a po pracy z rana. Wystarczy, że wrzucę 3-4 większe kloce. I nie muszę rozpalać. Ale jak było na dworze niewiele mniej niż w domu, to pomagałem sobie gazetą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.11.2007 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 A nie wygaszasz aby opróźnić z popiołu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 28.11.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No, nie ma płomienia, ale często pozostaje trochę żaru, który później jak położę suche drewno (nawet nie takie cieńkie) i pootwieram wszelkie dopływy powietrza , to się rozpali. Wygaszam całkiem do czyszczenia szyby, ale ostatnio nie czyściłem dłużej - zaciapa strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts