Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna drewniane POZBUD - czy ktoś je ma?

Recommended Posts

• 3 months później...
A odpowiedź na pytanie?

Zadałeś 3 pytania ja odpowiedziałem na te co mogłem/potrafiłem. Nie pracuję w Urzędowskim, tylko najzwyczajniej takie okna kupiłem, także to co sam kiedyś wyszperałem podałem tobie.

Z info jakie jest na necie wychodzi że 40mm jest na zestaw trzyszybowy i tak jak na rysunkach z powyższego linku najwidoczniej szyba się w tym mieści.

No dobrze. Widać jesteś umusł ścisły :wink:

W takikm razie zadam pytanie jeszcze raz ale precyzyjnie:

Jak pakiet 40mm (powołuję się na poprzedzający post) mieści się w skrzydle okna na profilu DJ68 (albo podobnym), które produkje firma PozBud?

Być może profil DJ88 a nie DJ68? Sugerowałem się samym pytaniem o trójszybowy zestaw i najzwyczajniej przeoczyłem ten POZBUD w temacie. Jak sam widzisz strona POZBUDu jest jeszcze gorsza niż Urzędowskiego jeśli chodzi o informacje techniczne. Być może jakiś pracownik się wypowie co to te 0.5 w POZBUDzie naprawdę jest.

No dobrze. Widać jesteś umysł ścisły :wink:

W takim razie zadam pytanie jeszcze raz ale precyzyjnie:

Jak pakiet 40mm (powołuję się na poprzedzający post) mieści się w skrzydle okna na profilu DJ68 (albo podobnym), które produkuje firma PozBud?

W Pozbudzie aktualnie jest dostępny pakiet szybowy o k=0,4w/m2 o budowie 4n-12-4-12-4n z ciepłš ramkš i dwiema szybami zewnętrznymi z planithermem .Montuje się je w profilu 68 dzięki głebszemu frezowi od strony zewnętrznej i zastosowaniu płytszej listwy przyszybowej.Ale osobiœcie uważam ,że lepiej montować ten wkład w profilu pogrubionym 78mm (coœ pomiędzy dj-68 a ju-88 Urzędowskiego).

Bardzo mi się podobały ich okna - byłem w ich hmm.. sklepie fabrycznym w Luboniu, ale podejście do klienta - fatalne! Nie mogłem się pomimo kliku maili ponaglających doczekać na ostateczną wycenę - jeszcze rozmawiałem z nimi na Budmie przed podjęciem ostatecznej decyzji co do okien - byli jednym z faworytów (choćby dlatego, że w pobliżu Poznania są jednym z niewielu producentów drewnianej stolarki okiennej) no i.. wybrałem Gebauera :lol:

• 4 years później...
Ja mam stolarke Pozbud okna i drzwi i jestem bardzo zadowolony. Cos co ma 4 lata gwarancji powinno sluzyc przez dzisiatki lat.Zastanawialem sie dlugo ale doszedlem do wniosku ze okna plastikowe to przeszlosc. na zachidzie juz odezsli od plastikow.Estetyka wizualna oraz w dotytyku nie do porownania a roznica w cenie minimalna.