darek_wy 09.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Dostałem ofertę na trójszybowe softline z U=0,5W/m2K.Czy ktoś ma coś takiego? Jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wood 30.09.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Znam te okna i firmę mają bardzo dobre ceny i wysoką jakość.Widziałem je u mojego kuzyna są o.k.Firma w której pracuję wprowadza je do oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.09.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 A co to za wkład szybowy o współczynniku 0,5? Znasz może budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 30.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 A co to za wkład szybowy o współczynniku 0,5? Znasz może budowę? http://www.urzedowski.com.pl/oferta-okna.php?prod_id=203&opis_id=324 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.09.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Za dużo tam nie ma... 3 szyby i krypton... A odległości? No i teraz pytanie... Jak to się mieści w profilu DJ68 albo podobnym??? Bo chyba galux to produkt wyłącznie firmy Urzędowski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 30.09.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Za dużo tam nie ma... 3 szyby i krypton... A odległości? No i teraz pytanie... Jak to się mieści w profilu DJ68 albo podobnym??? Bo chyba galux to produkt wyłącznie firmy Urzędowski... Galux to profil 88. Z szybą 0,5 zwie się to Galux ORO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.09.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 A odpowiedź na pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 30.09.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 A odpowiedź na pytanie? Zadałeś 3 pytania ja odpowiedziałem na te co mogłem/potrafiłem. Nie pracuję w Urzędowskim, tylko najzwyczajniej takie okna kupiłem, także to co sam kiedyś wyszperałem podałem tobie. Z info jakie jest na necie wychodzi że 40mm jest na zestaw trzyszybowy i tak jak na rysunkach z powyższego linku najwidoczniej szyba się w tym mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 No dobrze. Widać jesteś umysł ścisły W takim razie zadam pytanie jeszcze raz ale precyzyjnie: Jak pakiet 40mm (powołuję się na poprzedzający post) mieści się w skrzydle okna na profilu DJ68 (albo podobnym), które produkuje firma PozBud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 30.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 No dobrze. Widać jesteś umusł ścisły W takikm razie zadam pytanie jeszcze raz ale precyzyjnie: Jak pakiet 40mm (powołuję się na poprzedzający post) mieści się w skrzydle okna na profilu DJ68 (albo podobnym), które produkje firma PozBud? Być może profil DJ88 a nie DJ68? Sugerowałem się samym pytaniem o trójszybowy zestaw i najzwyczajniej przeoczyłem ten POZBUD w temacie. Jak sam widzisz strona POZBUDu jest jeszcze gorsza niż Urzędowskiego jeśli chodzi o informacje techniczne. Być może jakiś pracownik się wypowie co to te 0.5 w POZBUDzie naprawdę jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.09.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wood 02.10.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 No dobrze. Widać jesteś umysł ścisły W takim razie zadam pytanie jeszcze raz ale precyzyjnie: Jak pakiet 40mm (powołuję się na poprzedzający post) mieści się w skrzydle okna na profilu DJ68 (albo podobnym), które produkuje firma PozBud? W Pozbudzie aktualnie jest dostępny pakiet szybowy o k=0,4w/m2 o budowie 4n-12-4-12-4n z ciepłš ramkš i dwiema szybami zewnętrznymi z planithermem .Montuje się je w profilu 68 dzięki głebszemu frezowi od strony zewnętrznej i zastosowaniu płytszej listwy przyszybowej.Ale osobicie uważam ,że lepiej montować ten wkład w profilu pogrubionym 78mm (co pomiędzy dj-68 a ju-88 Urzędowskiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.10.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Taki wkład 4n-12-4-12-4n ma na pewno 0,4W/m2K? Coś zaniżona mi się ta wartość wydaje... No a "głębsze frezowanie" niestety wg mnie osłabia konstrukcję okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 02.10.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 to jeszcze moje pytanie, ile takie cudo kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 02.10.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 to jeszcze moje pytanie, ile takie cudo kosztuje? POZBUD - nie wiem, ale na Urzędowskiego są oficjalne cenniki więc możesz popatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wood 02.10.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Średnio ceny są bardzo podobne Urzędowski jest tąńszy w oknach tzw typowych ,a POZBUD w nietypowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.10.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 znam Pozbud od strony kuchni polecam co do jakości i podejscia do klienta - cen nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 02.10.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Bardzo mi się podobały ich okna - byłem w ich hmm.. sklepie fabrycznym w Luboniu, ale podejście do klienta - fatalne! Nie mogłem się pomimo kliku maili ponaglających doczekać na ostateczną wycenę - jeszcze rozmawiałem z nimi na Budmie przed podjęciem ostatecznej decyzji co do okien - byli jednym z faworytów (choćby dlatego, że w pobliżu Poznania są jednym z niewielu producentów drewnianej stolarki okiennej) no i.. wybrałem Gebauera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wood 04.10.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Stara handlowa zasada się potwierdza Producenci produkują a handlowcy sprzedają.Mi też jest nieraz bardzo ciężko rozmawiać z ludżmi z fabryk .I tak pomimo fajnego i ciekawego wyrobu wybrałeś inny towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anba 28.09.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ja mam stolarke Pozbud okna i drzwi i jestem bardzo zadowolony. Cos co ma 4 lata gwarancji powinno sluzyc przez dzisiatki lat.Zastanawialem sie dlugo ale doszedlem do wniosku ze okna plastikowe to przeszlosc. na zachidzie juz odezsli od plastikow.Estetyka wizualna oraz w dotytyku nie do porownania a roznica w cenie minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts