Merida 09.06.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Proszę o informację czy wiecie w jaki sposób usunąć plamy z kostki betonowej - pozostałości po tynkowaniu. Zastosowanie szopa firmy Atlas spowodowało, że dotychczasowe plamy "rozlazły się". Znalazłam nazwy jakichś środków z internecie np. Rivas, ale podobno jest to bardzo żrący środek więc nie wiem czy stosowanie go we własnym zakresie to dobry pomysł. Profesjonalna firma życzy sobie 20zł/m2 - to trochę drogo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lee 09.06.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Pare razy w tygodniu usuwamy takie plamy po tynku,wapnie na kostce.Stosujemy do tego kwas solny 33% rozcienczony w 1/10 czyli litr kwasu na 10 litrów wody, Polewasz kostke jesli to tylko plamy to pare sekund i ejdzie jesli jest jeszcze zaprawa to mietla ryżowa i potrzec, jak juz wszystki zlejesz to zmyj kostke czysta wodą Używamy kwasu solnego do mycia tynków zwirowo- tarasowych, po takim kwaszeniu kamyczki sie swieca jak psu ... Mamy go w beczkach 25 litrowych po 70 zeta beczka. Jesli gdzies go kupisz to napewno wyczyscisz kostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 12.04.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 witam:) Podepnę się pod ten temat i zapytam czym mozna oświeżyć kilkunastoletnia kostkę? Chodzi mi o zabrudzenia powstałe w trakcie użytkowania. Próbowałem ciśnieniowo ale niewiele pomaga. Dlatego potrzebna będzie chyba jakaś chemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 12.04.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 To moze macie pomysł jak wczyścic wiekowa kostke granitową ,mam taka z odzysku za niewielkie pieniadze i coś z tym trzeba będzie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 15.04.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Możesz ją wyczyścić karcherem po ułożeniu, albo szczotkowani )) Po za tym jeśli to jest "wiekowa" kostka to na pewno ma dosyć ciemny odcień którego się już nie pozbędziesz To moze macie pomysł jak wczyścic wiekowa kostke granitową ,mam taka z odzysku za niewielkie pieniadze i coś z tym trzeba będzie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 15.04.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Po za tym jeśli to jest "wiekowa" kostka to na pewno ma dosyć ciemny odcień którego się już nie pozbędziesz dzieki, nie ma to jak pocieszająca informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts