Plento 20.02.2007 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witaj, tak wczoraj własnie podpisaliśmy umowe. Za wszystko od sciagnięcia humusu, aż po dach wraz z całym sprzętem (koparki, gruchy itp.) za robocizne zapłacimy 48 tyś. Dużo? Mało? Nie wiem ale nie moglismy juz dłużej czekac, bo sama wiesz ,że fachowcy nie będa czekać. Dzisiaj dowiedziałam się ,że realny termin złożenia papierów na pozwolenie na budowę to 10 kwietnia, czyli wychodzi na to ,że godzina zero w czerwcu, przy wielkim szczęsciu. Ale praca idzie do przodu u Ciebie, tylko pozazdrościć. Oby tak dalej i żeby pogoda dopisywała i słoneczko grzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 20.02.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Po dach czyli bez dachu? Ile dach? Cena nie najmniejsza, ale przynajmniej macie zagwarantowane, że będzie kim robić . I nie z łapanki - to ważne. Trzymam kciuki za pozwolenie . Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 20.02.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Razem z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 No proszę, dzisiaj jest dzień na dzienniki budowy Pistacji. Tylko dziennik Tabalugi gdzieś przepadł. Plento, życzę szybkiego załatwienia wszystkich papierków na budowę, pogody i do dzieła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 20.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Plento - to całkiem przyzwoita cena , jak na szaleństwo, które się zapowiada w 2007r. . Ciesze się, że już to macie za sobą teraz tylko budowa . Aniu - nadchodzi nasz czas. Jestem ciekawa, ile Pistacji pod naszym wpływem zacznie się budować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 20.02.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dzięki dziewczyny za dobre słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 17.04.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witamja wraz z moim Misiem tez budujemy pod pistacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.04.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Plento - gratuluję złożenia dokumentów - trzymam kciuki za szybkie uzyskanie pozwolenia na budowę. Kupujecie już materiały ? Jaką dachówkę wybierzecie. Na razie Pistacje mają ciemnobrązowe dachy . Pozdrawiam serdecznie Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Plento Gratuluję pozwolenia na budowę. A to znaczy, że niebawem ruszacie. Cieszę się, że wkrótce kolejne pistacje wyrosną z ziemi. Swoją drogą- jak ten czas szybko leci...Już prawie rok, jak byliście w moim domku. Ja kończę, Ty zaczynasz- super.Życzę powodzenia i trzymam kciuki za dobre warunki w banku.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 31.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 PLENTO, moje gratulacje jak na Kraków to błyskawicznie.!!! Czyżby coś drgnęło w urzędzie czy p. Małgorzata ma dobre dojście?. Rozumiem ,że współpraca z biurem OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 31.05.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Piotrek, Tabalugo bardzo dziekuję, nie- nie było zadnych dojśc, sprawa sama szła swoim tokiem, tyle tylko , ze często dzwonilismy do urzedu i do biura i gnębilismy, chyba tego nie lubia i pozbyli sie nas szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 01.06.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 GRATULUJE POZWOLENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 26.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Plento - ale super, prace pełną parą. Już nie moge się doczekać jak będa rosły mury. To dziwne patrzeć na swój-nieswój domek. Ten wykop pod wykusz jakoś taki znajomy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 11.07.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Faktycznie- zaczynaliśmy w podobnym czasie. Wynika z tego, że za rok możecie już mieszkać- jeśli się postaracie. Ja w każdym razie trzymam za to kciuki. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 11.07.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam sympatyków Pistacji. Aż miło patrzeć jak Wasze domki rosną. Moja pistacja czeka jeszcze na pozwolenie ale pod koniec lipca ma już mieć i bedę mógł zacząć coś robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 No to niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 17.07.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Póki co rośnie płot i szopa na graty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 21.07.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Super, że Wasza Pistacja już ma fundamenty. Co do zmian, to wtrącę trzy grosze od starszej siostry : okna w gabinecie nie radzę zmniejszać - może być za mało - bo chyba nie macie okna od drugiej strony? Ja to widzę po naszym gabinecie. Jest wystarczająco jasny, ale zmniejszenie okna stanowczo to pogorszy. Mam okno 120*150 w kuchni więc mam porównanie. Zastanówcie się. Zmiana okna w salonie - 180 na 150 nie robi różnicy. Drzwi balkonowe też zmniejszyłam w projekcie, ale jak zobaczyłam w realu u Tabalugi to zostawiłam też u siebie. Po pierwsze chyba wyglądałyby za małe na elewacji frontowej, po drugie to główne doświetlenie w sypialni obok łazienki. I to jest ważne. Buziaki i powodzenia Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 21.07.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 To ja też (jako ta najstarsza siostra) wtrącę swoje trzy grosze. Popieram dabell- jeśli chodzi o okno gabinetowe- nie zmieniaj, bo będzie za ciemno. A tego pomieszczenia nad garażem baaaardzo Co zazdroszczę. Jak rozwiązałaś sprawę komina w kuchni? W projekcie są rury spiro i kominki wentylacyjne ponad dachem, których nie zaakceptował mój kominiarz (zresztą czytałam już na tym forum, że nie tylko mój). Widzę, że wszystkie forumowe pistacje będą patrzeć na świat przez Oknoplast. Pozdrawiam i życzę pogody odpowiedniej na murowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 14.08.2007 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Wszystkim dziękuję za miłe słowa oraz rady. Dabell, Tabalugo, jednak nie zmniejszamy szerokości okna i balkonu, pozostają na 100cm. Co do komina w kuchni, muszę zapytac mężulka , co w koncu wykombinował. Ja byłam teraz pochłnięta wymyslaniem schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts