Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Wymarzonej Pistacji

Recommended Posts

Witaj,

tak wczoraj własnie podpisaliśmy umowe.

Za wszystko od sciagnięcia humusu, aż po dach wraz z całym sprzętem (koparki, gruchy itp.) za robocizne zapłacimy 48 tyś.

Dużo? Mało? Nie wiem ale nie moglismy juz dłużej czekac, bo sama wiesz ,że fachowcy nie będa czekać.

Dzisiaj dowiedziałam się ,że realny termin złożenia papierów na pozwolenie na budowę to 10 kwietnia, czyli wychodzi na to ,że godzina zero w czerwcu, przy wielkim szczęsciu. :roll:

Ale praca idzie do przodu u Ciebie, tylko pozazdrościć. Oby tak dalej i żeby pogoda dopisywała i słoneczko grzało :D

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 1 month później...

Plento

Gratuluję pozwolenia na budowę. A to znaczy, że niebawem ruszacie. Cieszę się, że wkrótce kolejne pistacje wyrosną z ziemi.

Swoją drogą- jak ten czas szybko leci...

Już prawie rok, jak byliście w moim domku. Ja kończę, Ty zaczynasz- super.

Życzę powodzenia i trzymam kciuki za dobre warunki w banku.

pozdrowienia

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Super, że Wasza Pistacja już ma fundamenty.

Co do zmian, to wtrącę trzy grosze od starszej siostry :-) :

okna w gabinecie nie radzę zmniejszać - może być za mało - bo chyba nie macie okna od drugiej strony? Ja to widzę po naszym gabinecie. Jest wystarczająco jasny, ale zmniejszenie okna stanowczo to pogorszy. Mam okno 120*150 w kuchni więc mam porównanie. Zastanówcie się.

Zmiana okna w salonie - 180 na 150 nie robi różnicy.

Drzwi balkonowe też zmniejszyłam w projekcie, ale jak zobaczyłam w realu u Tabalugi to zostawiłam też u siebie. Po pierwsze chyba wyglądałyby za małe na elewacji frontowej, po drugie to główne doświetlenie w sypialni obok łazienki. I to jest ważne.

Buziaki i powodzenia

Dabell

To ja też (jako ta najstarsza :wink: :lol: siostra) wtrącę swoje trzy grosze.

Popieram dabell- jeśli chodzi o okno gabinetowe- nie zmieniaj, bo będzie za ciemno.

A tego pomieszczenia nad garażem baaaardzo Co zazdroszczę.

Jak rozwiązałaś sprawę komina w kuchni? W projekcie są rury spiro i kominki wentylacyjne ponad dachem, których nie zaakceptował mój kominiarz (zresztą czytałam już na tym forum, że nie tylko mój).

Widzę, że wszystkie forumowe pistacje będą patrzeć na świat przez Oknoplast. :p :wink:

Pozdrawiam i życzę pogody odpowiedniej na murowanie

• 4 weeks później...