Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Wymarzonej Pistacji

Recommended Posts

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje za miłe przyjęcie Plento

Tez mam taką nadzieję że czas szybko minie i wkrótce zaczniemy.

My będziemy budować pod Krakowem :D

Niedaleko Kryspinowa.

Jeśli nie mielibyście nic przeciwko

odwiedzilibysmy z mężem waszą pistacje :oops: jeśli nie będzie to oczywiscie kłopot :)

Nasza pistacja będzie wersją bez garażu , mąż nie chce garażu :(

A szkoda bo pomieszczenie nad garażem jest bardzo przydatne :)

Pozdrawiam

skorpionku,

oczywiscie zapraszam na budowe. Prosze wczesniej o kontakt , bo nie zawsze jestem dyspozycyjna.

Co do garażu...hm... Mój mąż też nie chciał i długo musiałam go przekonywac. Nie chciał domku dla auta, bo to bez sensu, jak twierdził.

tylko podraża koszty budowy,a zawsze mozna wybudowac obok jakas wiate.

Ale ugiął się, bo jednak garaż to fantastyczne miejsce na przechowywanie nie tylko auta a tez rowerów i innych szpargałów oraz dodatkowe pomieszczenie na górze. Teraz jest bardzo zadowolony, ze jednak zmieniła zdanie, co wiecej wydłuzylismy nawet garaż o 1,5 m na dodatkowy schowek na meble ogrodowe, jednostke centralna odkurzacza centralnego oraz pompe ciepła.

A na gorze dzieki temu mam pralnie i suszarnie,( bardzo potrzebne)garderobe ,( bardzo potrzebne) oraz gabinecik.

Nie namawiam, ale rozwazcie to jeszcze, kazdy metr trzeba przemyslec i wyobrazic sobie jak to bedzie pod wzgledem wygody.

Zam wielu ludzi, którzy po wybudowaniu żałowali,ze jednak nie zrobili tego czy tamtego. Dom buduje sie zwykle raz i trzeba go ergonomicznie zaprojektować.

pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witaj Dabell,

wieźba, mam nadzieje bedzie robiona od poniedziałku, potem dachówki.

Planujemy rozłożyc rurki do pompy ciepła w ogrodzie, zasypac i wyrównac teren oraz wstawic okna( w przyszłym tygodniu mamy pomiary).

Poza ty mamy juz umówionego kolege, który bedzie robił kominek, elektryke oraz centralny odkurzacz.

Tym kominkiem chcemy grzac w zimie , żeby schło sobie wszystko oraz jak sie da powoli robic wylewki , tynki itp....

Uf..... tyle planów, ale czy pogoda pozwoli :roll:

Bardzo nam zależy zeby wprowadzic sie w przyszłe wakacje i robimy wszystko zeby to zrealizowac.

Witam!

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grupy Pistacowców?! :wink:

Projekt już zakupiliśmy(tę samą wersję co u Ciebie), ale czekamy teraz na warunki zabudowy i adaptację projektu. Planujemy zacząć w przyszłym roku, jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli...

Przesłałam wiadomość na "gazetowy"

Pozdrawiam

Witaj Plento cieszę sie że wasz domek ma już śliczna czapeczkę :D

A ekipa budowlana hmmmm :evil: zdenerwowałam sie jak przeczytałam o waszych problemach z nimi .

My już mamy akt notarialny i działeczka od kilku dni jest już nasza :D

wiec powoli ale, coś rusza do przodu.

Pozdrawiam :)

Skorpionku, gratulacje!!! to juz zawsze kroczek do przodu.

Mamy nadzieje za kilka dni juz pożegnać ekipe budowlaną ( o ile skończą ten dach tak jak mówili) i wreszcie troche odsapnąć od nich.

Potem budowa instalacji kominka, ale to już robi kolega, bardzo solidny więc możemy spać spokojnie :wink:

pozdrawiamy