skorpionek1975 04.04.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witaj Plento , Gratuluje postępów , cieszą oczy takie widoki , i postępy na jesień przeprowadzka ??? Fajne to ogrzewanie aż mnie zatkało jak to zobaczyłam, pierwsza myśl to że nie można wbić gwoździa w ścianę Kiedyś się do Was wybierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 04.04.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Skorpionku, zapraszamy serdecznie. Co do gwoździ, nie jest tak źle, ponoć są takie specjalne maty, ktore przykłada sie do sciany i owa mata wskazuje miejsce gdzie jest rurka, a poza tym porobilismy mase zdjęć przed tynkowaniemi mamy jakis obraz rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Odnośnie naszeg niekonwencjonalnego ogrzewania. Wszystkie pomieszczenia gdzie nie ma podłogówki mają te rurki w scianach. Pompa ciepła najlepiej pracuje w terenie połozonym blisko wody lub na glebie wilgotnej, czego w w naszej okolicy nie brakuje. Dzięki za wyjaśnienie, przyszedł mi do głowy taki mały pomysł: gdyby taka pompa zabierała mi wode z mojego bagienka, to nie dość, że miałabym ciepło w domu, to jeszcze mogłabym mieć moje wymarzone piwnice. I wcale ochłodzonej wody nie musiałaby dla mnie z powrotem pakować do ziemi. A tak już na serio, to bardzo ładny macie domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcia83o 11.05.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam!! Bedziemy budowac taki sam domek jak wy Śledze Wasz dziennik od dawna, ale cos ostatnio nas zaniedbujesz:( Poprosimy o jakies fotki, jakies wpisy.Co tam u was się dzieje?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 12.05.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Rzeczywiscie ostatnio słabo z tymi wpisami, ale czekamy na rozszeżenie kredytu-niestety zabrakło pieniędzy oraz na podłączenie rurek z ogrzewaniem do skrzynek i w zasadzie niewiele sie dzieje. W tym tygodniu maja byc wreszcie wylewki i zacznie sie robota dalejpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcia83o 12.05.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No to więc pozostało nam tylko czekać na jakies fajne foteczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 28.05.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witaj z dużym zainteresownie przeczytałam Wasz dziennik - domek pięknie rośnie A najbardziej podobają mi sią fotki z okna...bo za nim buduje się dom taki jak mój - Dom w Groszku Prosze o więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 29.05.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Dziękuję za miłę słowa. Domek w groszku właśnie teraz sie tynkuje w środku. Wasz domek juz wybudowany czy w budowie? Mogę zrobic kilka zdjęc u sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 02.06.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Plento, dziękuję tak troche nieładnie w Twoich komentarzach prosić o zdjęcia domu sąsiadów ale jak możesz to mi bardzo się przydała fotka drzwi tarasowych na dole i na górze . Nasz domek w tym tygodniu dostaje dopiero strop i właśnie musimy zamówić okna. pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 03.06.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Agakz zdjecia groszku, czy o to ci chodziło? Jeśli nie to sie poprawię http://i199.photobucket.com/albums/aa76/plento2/t3.jpg http://i199.photobucket.com/albums/aa76/plento2/t1.jpg http://i199.photobucket.com/albums/aa76/plento2/t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.06.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 o to dokładnie, dzięki Zastanawiam się nad tymi poprzeczkami w oknach... Może zaproś kolegę do wątku Groszkowców przy okazji, tam kazdy Groszkowiec jest mile widziany http://forum.muratordom.pl/dom-w-groszku-z-archonu,t49358-1680.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Ooo, nie zauważyłam wcześniej, że macie takie drzwi tarasowe jak proponuje nam wykonawca zamiast poprzeczki - z zaślepką na dole. Jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 23.06.2008 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Drzwi z zaślepką wygladaja wg nas super i tak jak twierdziła Pani w oknoplaście są praktyczniejsze w uzytkowaniu, a raczej w utrzymaniu czystości niz z pełnej szyby. Zawsze od deszczu szyba sie chlapie i sa potem bruden zacieki , w tych oknach tego nie widac przynajmniej od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Plento, tak myślałam z tymi oknami Dziś jechalismy do Chyżnego to myślałam o Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 03.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Plento czu możesz napisać coś bliżej o pompie ciepła? Z jakiej firmy będziecie zakładać? Ile wam wycenili? Jaką macie kubature domku? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 20.07.2008 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Przepraszam za duza zwloke w odpowiedzi. Sprawa u nas wyglada tak, ze pompe bedzie nam robił mój brat , który takie rzeczy robi. Dlatego wycena nie bedzie na pewno miarodajna. Jesli chodzi o pompę to do naszego domu (ok. 180 m2) będzie pompa 8-9 kW. Wszystko jednak zalezy od ocieplenia, od tego czy pompa będzie też grzała wodę itd itp. Do tej pompy zdecydowalismy się na odwierty pionowe (80 zł/mb). Wyszło 130 mb tych odwietów w trzech otworach. MOżna znależć taniej te odwierty ok. 70 zł, ale znaleźliśmy po fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 23.07.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 WitamOd dłuższego czasu śledzę budowę Waszego domu. Piszę gdyż będziemy z żoną budować identyczny dom tylko w lustrzanym odbiciu również z Ytonga i również zdecydujemy się na pompę ciepła. Na razie jesteśmy na etapie czekania na geodetę który ma zrobić mapki do celów proj. i myślę że ruszymy na wiosnę 2009. Czy możemy liczyć na jakieś przyszłościowe porady z Waszej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 25.07.2008 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam, jak najbardziej słuzę pomocą i swoimi spostrzeżeniami , zapraszam do nas na zobaczenie Pistacji w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 18.08.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Jaką zakładacie pompę ciepła wodna czy gruntowa , jakiej firmy i czy w trakcie występowania o pozwol. na bud. zgłaszaliście że robicie p.c . Czy ogrzewanie podłogowe robicie w całym domu czy są jakieś pomieszczenia ze ściennymi grzejnikami.Co do zaproszenia to bardzo dziękujemy pewnie będziemy chcieli skorzystać ale dopiero jak będziemy mieli mapki do c.proj. i oddamy projekt do "adopcji" cioci mojej żonki.Przewiduję że to jeszcze ok miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 19.08.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Zakładamy pompę gruntową, co do firmy to wyjaśni sie na dniach, albo bedzie gotowa , albo składana przez mojego brata.Przy pozwoleniu na budowę nic nie zgłaszaliśmy.Ogrzewanie podłogowe jest w łazienkach, kuchni, salonie ( w częsci bez kominka), pomieszczeniu nad garażem oraz w wiatrołapie i pom.gospod., dodatkowo są kaloryfery w łazienkach. Reszta rurek jest w ścianach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts