GKacha 08.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Właśnie obejrzałam wczorajsze zdjęcia i jestem pod wrażeniem. Kopciuszek zmienił się w królewnę Domek prezentuje się ślicznie, nie mogę się napatrzeć, tym bardziej, że nasza pistacja będzie w podobnych kolorach. Ale, żeby nasz domek tak wyglądał musimy jeszcze długo poczekać Na razie mamy wylane ławy fundamentowe A jak podzieliliście pomieszczenie nad garażem? My też wydłużaliśmy garaż i zastanawiam się nad podziałem tego pomieszczenia (brakuje mi jakoś koncepcji). Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 08.09.2008 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 GKacha, pomieszczenie nad garażem podzieliśmy na 3 częsci, przy łazience jest pralnia ( w scianie wykuty otwór na zrzut brudnej bielizny), z drugiej strony garderoba, a to co zostaje po srodku wychodzi ładny pokoik- w naszym przypadku będzie to gabinet dla mężusia. Garaz ma po wydłuzeniu 7 m długosci, po ok 2 mb zajmuja pralnia i garderoba( w zasadzie obejmuja czesc ze skosami), 3mb zostaje na pokoik. ławy fundamentowe to już coś , jak tylko"wyjdziecie z ziemi" to dom bedzie rósł jak grzybek po deszczu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 23.09.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 W związku z brakiem okien w ścianie szczytowej garażu (możemy mieć tylko luksfery ze względu na odległość od granicy ) pomieszczenie to podzielimy na dwie części. Wtedy każde pomieszczenie będzie miało dostęp do okien dachowych. Jesteśmy teraz na etapie rozprowadzania rurek kanalizacyjnych i wodnych w fundamencie. Na koniec tygodnia mamy osiąnąć stan "0" Teraz mamy czas na ostateczne decyzje dotyczące okien i ścianek. No i zastanawiamy się nad wysokością ścianki kolankowej. Wiem, że u Tabalugi jest wyżej niż u Dabel. Czy Wy też podwyższaliście ściankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 23.09.2008 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tak podwyzszylismy scianke do wys. 130 cm, jest bardzo wygodnie i polecam to zrobic, chcialam nawet do 140cm ale obawialismy sie ze domek straci swoje proporcje. Nalezy pamietac zeby wydłuzyc o jakies 40 cm deski (krokwie to sie chyba nazywaja ) na dachu tak zeby zachowac proporcje. W przeciwnym razie domek bedzie mial za krótka czapeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 23.09.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości Też myślałam o podniesieniu o 30 cm ale mój kierownik budowy przekonywał mnie, że 100 cm to wystarczająca wysokość aby pokoje były funkcjonalne i że podniesienie wyżej nie jest dobrym posunięciem. Jakoś nie do końca mnie to przekonało i dlatego "przewertowałam" wszystkie pistacjowe dzienniki budowy pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Bardzo Wam współczuje przejść z dachem! mam nadzieję, że uda się Wam wyegzekwować chociaż jakieś pieniądze, bo o straconym czasie i nerwach to szkoda mówić. Trzymam kciuki, by wszystko dobrze sie skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 06.11.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Wspomnij np. Reziego i jego przeboje z dachem. Mało pocieszające, ale nie ma idealnej budowy każdy tu na coś narzeka. Masz pięknie położone płytki w łazience, a u mnie totalna porażka. Dobrze , ze tylko w pralnio-łazience najmniej reprezentacyjnej. Niemniej jednak walczyć trzeba, powoli w dobie kryzysu i braku kredytów do wszystkiego znajdzie się dobra epika. Trzymajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.11.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Proszę o fotki co zpartolili. I brawo za odwage należy takich wykonawców tepic jak ... Pozdrawiam i życze sukcesów w sądzie. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik34905.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 10.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Plento śliczny domek i piękne miejsce. Fajne kolorki u dzieciaków. Łazienki na zdjęciach wydają się starannie zrobione. Może wkleisz jakieś nowe zdjęcia Chętnie zobaczę też sufit w kuchni. Sąsiadka z drugiej strony lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 11.12.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Zdjęcia będą wkrótce, mam poważne zaniedbania fotograficzne:)Na dniach przeprowadzamy się i wszystko stoi na głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.12.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Zdjęcia będą wkrótce, mam poważne zaniedbania fotograficzne:) Na dniach przeprowadzamy się i wszystko stoi na głowie Wow, gratulacje! Plento, ile Wam zajelo od wbicia pierwszej lopaty, czy tez tam koparkowej lyzki do przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 12.12.2008 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 DorkaS, budowę zaczęlismy w czerwcu zeszłego roku, w sumie szybko doszło do przeprowadzki, ale tez duzo jest jeszcze do zrobienia w domu. Goni nas spłata kredytu i musimy wynajać nasze mieszkanie jak najszybciej Mieszkajac juz, powoli bedzięmy wykończać domek i juz nie bedziemy musieli dzielic zycia miedzy dwoma domami i dzieci beda bardziej dopilnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.12.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Szczęśliwych, kojących, wartych pamięci,przeżytych w zgodzie ze światemi z sobą samym, pełnych życiai miłości Świąt Bożego Narodzeniaoraz niesamowitego, niezapomnianego,niepowtarzalnego Sylwestra!!! Wszystkiego dobrego dla całej Rodziny życzy Ula z rodziną http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/273.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcia83o 18.03.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 hmmm no i gdzie te obiecane fotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 15.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Co tu taki spokój ,miały być zdjęcia i ni ma.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rainbow_123 23.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam, buduję dom wg tego samego projektu. Mam w związku z tym pytanie. Na poddaszu zaplanowano ścianki z płyt g-k natomiast na zdjęciach widzę, ze ścianki działowe na poddaszu budowane są z pustaków. Czy trzeba wcześniej dostosować projekt albo wzmocnić stropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rainbow_123 25.07.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Chodzi oczywiście o pistacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts