Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Royal Canin Giant Junior - fila brasileiro

Agnieszka1

Recommended Posts

Agnieszka ja tak prawde mowiac jestem bardzo skeptyczna w podchodzeniu do karm Junior dla gigantow.... one jak dla mnie maja za duza ilosc bialka, szczeniak rosnie za szybko... przy duzej rasie to jest strasznie niebiezpieczne. Kosci zamiast sie stabilizowac ida w gore i w gore, a duzy pies musi wolno rosnac.

Agnieszka ja tak prawde mowiac jestem bardzo skeptyczna w podchodzeniu do karm Junior dla gigantow.... one jak dla mnie maja za duza ilosc bialka, szczeniak rosnie za szybko... przy duzej rasie to jest strasznie niebiezpieczne. Kosci zamiast sie stabilizowac ida w gore i w gore, a duzy pies musi wolno rosnac.

To jaka powinnam dac ? wyczytalam na stronie RC ze do 5 miesiecy jest babydog - taką?

Ja bym nie polegala na opini "sklepu" czy opini producenta karmy

(czy nawet - bez urazy :wink: - doswiadczenia forumowiczów)

tylko najnormalniej w swiecie poszla do dobrego weterynarza zeby wytłumaczył co i jak ;) (I najlepiej z psem )

Weterynarz jes fachowcem a chyba zbyt duze ryzyko zeby pozwolic sobie na nie posłuchanie fachowca w tej dziedzinie ;)

tylko najnormalniej w swiecie poszla do dobrego weterynarza zeby wytłumaczył co i jak ;) (I najlepiej z psem )

Weterynarz jes fachowcem a chyba zbyt duze ryzyko zeby pozwolic sobie na nie posłuchanie fachowca w tej dziedzinie ;)

ale ja do weterynarza ide w poniedzialek a juz teraz mnie meczy czy ten junior moze byc dla psa 3 miechy :wink:

Agnieszka ja mam prawie 5 miesięczną szwajcarkę( czyli podobna wagowo ) i pani ze sklepu chciała mi koniecznie wciśnać GIanta ale hodowca doradzał Maxi i kupujemy Maxi.

Abra wcina Royal canin Maxi baby dog, teraz kupiłam RC Maxi Junior.

Dodatkowo daje jej puszki Eucanuby dla szczeniaków ( mieszam z warzywami i ryżem albo białym serkiem ).

Fajne sa też ciasteczka Eucanuby dla szczeniąt - moja juz na otwarcie szafki z pudełkiem slicznie siada - super na spacery jako nagroda gdy czegos uczysz.

Z witamin dajemy Caniviton|( na stawy i kości ) i can vit - wapn z dodatkami.

dlaczego nie Giant - ma za dużo białka i jest dla psów osiagajacych powyżej 45kg - moja ma mieć w granicach 40-45.

ps. moja przyjaciólka jest wetem, wszystko jest przekonsultowane, mała rosnie super

Pozdrawiam

jak wczytałam sie w temat i popatrzyłam na File rzyrafa to stwierdzam ,że moja to maleństwo przy twojej 8) i chyba dla CIebie lepszy bedzie GIANT

dziękuję Ci bardzo za odpowiedz :)

Z witamin mamy Fitmin ( na stawy).

Wyczytalam na stronie RC ze giant to rodzaj karmy na stawy.

Z tym ze doczytalam sie ze przed juniorem jest jeszcze babydog i puppy.

W poniedzialek wypytam o wszystko weterynarza.

Masz fajnie z tą przyjaciółką - szkoda, że nie jest ze Szczecina.

zielonooka, pamiętaj jednak o tym, ze wielu wetów sprzedaje ultra drogie karmy weterynaryjne (koniecznośc ich stosowania to prawdopodbnie często wynik stosowania zwyklych karm suchych:):)). Do tego wielu z nich korzysta z przyjemności fundowanych przez producentów:(

pozdrawiam