Lee 10.06.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Pytanie tyczy sie zbrojenia przypodporowego, chodzi o to czy dawaliscie siatki czy moze stosował ktos tak zwane koszyki na belkach długości od 120 d0 150cm. Róznie pisza raz czytam ze koszyczki stosuje sie przy rozpietosciach powyzej 6m zas inne źródła piszą ze siatki i sam niewiem,Mam strop rozpietosci 5,7m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lee 11.06.2006 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Co nikt nie ma terivy ? Chyba ktos pamieta czy robiono zbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lee 11.06.2006 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 co jest , nic sie juz nie idzie od was dowiedziec, geno tys chyba najwiekszy fachowic na forum, doradz cos i niepisz mi ze robie uprawnienia bo mnie h..strzeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.06.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 co jest , nic sie juz nie idzie od was dowiedziec, geno tys chyba najwiekszy fachowic na forum, doradz cos i niepisz mi ze robie uprawnienia bo mnie h..strzeli. Lee nie denerwuj sie - napisze coś tylko dzisiaj akurat trochę zajęty jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 12.06.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 http://www.karpaty.pl/sima/nowa_strona/strop_teriva.htm tam stoi, że do Terrivy II o rozpiętości 7,8m i III 6,6 i 7,2mczyli Twój się nie kwalifikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.06.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Mimo,że producent podaje od 6.0 ma dałbym "koszyki" na tych 5,7 - zawsze będzie pracować jako częściow utwierdzony, po co ma pękać. Belki dołem też się dozbraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 12.06.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Dałem siatkę na całej powierzchni stropu i po 2 latach jest wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lee 12.06.2006 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 no spoko dzieki za odpowiedz juz wiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 13.06.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mimo,że producent podaje od 6.0 ma dałbym "koszyki" na tych 5,7 - zawsze będzie pracować jako częściow utwierdzony, po co ma pękać. Belki dołem też się dozbraja. Wszystko zależy od konkretnej sytuacji, tzn. co znajduje się nad podporą (w przypadku podpory skrajnej). Jeśli nic lub tylko ścianka działowa to zbrojenie nic nie da. Warto natomiast dać zbrojenie w podporowe (oczywiście na górze belki) nad podporami pośrednimi w belkach dwuprzęsłowych oraz w miejscach gdzie nad podporami mamy dodatkowe, duże obciążenia np. od dachu lub ścian konstrukcyjnych. Zbrojenie podporowe daje się przede wszystkim ze względu na ograniczenie ugięć (zmiana schematu statycznego). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts