aneea 10.06.2006 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 witam przymierzam sie do zakupu domu z rynku wtornego. Wlasciciele domu zmarli, dom beda sprzedawac dzieci/wnuki.28 czerwca ma byc decyzja sadu (postepowanie spadkowe). Jestem zdecydowana na zakup domu. Zastanawiam sie jak moge do tego czasu zabezpieczyc sie umowa, zeby sprzedajacy juz teraz zobowiazal sie sprzedac dom mnie.Czy mozna umowe przedwstepna sformulowac w ten sposob, ze Sprzedajacy zobowiazuja sie sprzedac dom po zakonczeniu spraw spadkowych? Bank pewnie takiej umowy do wyplaty kredytu nie uzna, ale przynajmniej ja bede miec pewnosc, ze nikt nie kupi mi domu sprzed nosa, bo cena jest b. okazyjna. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djan 11.06.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 notariusz prawdę ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 12.06.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Na tym etapie chyba nie warto pisać umowy notarialnie, chyba że chcesz kupić cały spadek, a nie tylko dom, albo masz 100% pewność jakie będzie postanowienie sądu. Ja bym podpisał umowę zobowiązującą do sprzedaży, określająca cenę i termin sprzedaży, z klauzulą zadatku lub kary umownej (na to drugie pewnie się nie zgodzą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts