Wilk 10.03.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Czy ktoś "zbudowany" może się pochwalić w jaki sposób buduje się dom w jeden sezon? Kiedy zaczął, jakie prace kolejno i w jakich terminach? Coś na zasadzie harmonogramu. Budowa przy pomocy firmy, czy samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martines 10.03.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Nie udało mi się postawić domu w jeden sezon, mimo, że miałem takie zamiary. Wykonawcy wchodzili jeden po drugim bez żadnych przestojów.Budowę rozpocząłem co prawda dopiero na początku maja i miałem zamiar doprowadzić budowę do stanu zamkniętego z tynkami i wylewkami. Jednak temperatura w październiku i listopadzie zmusiła mnie do zaniechania tynkowania i robienia wylewek.Do końca października udał się zrobić stan surowy zamknięty i instalacje wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 11.03.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 A jak duży to był dom? I jak długo trwały poszczególne etapy?Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martines 11.03.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Domek jest spory bo ma 300 m2.Zaczłąem po długim weekendzie majowym. Wykopy, fundamenty murowane z bloczka zajęły ponad miesiąc, w czerwcu i lipcu został wymurowany parter, zaszalowany i wylanu strop oraz rozpoczęto wymurowywanie poddasza, kótre kontynuowano w sierpniu. Poza tym w sierpniu została założona więźba dachowa. Ponieważ była skomplikowana to trochę to trwało. We wrześniu ułożona została membrana i dachówka, a w październiku zostały wykonane instalacje: elektryczna i wodno-kanalizacyjna.Na tym musiałem poprzestać bo potem spadła temperatura i odradzono mi robienie tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilk 11.03.2003 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 W zasadzie zastanawiam się, czy zdążę. Mam poziom "zero" i pustaki na budowie do rozpoczęcia kolejnego etapu. A tu ciągle zima... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 11.03.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Możesz zdążyć ale może Ci zabraknąć czasu, tak czy inaczej życzę powodzenia.Wprowadzający się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts