Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za dach?

NatkaB

Recommended Posts

Robocizna mysle , ze nie powinna przekroczyc 3000 zl .

Zwroc uwage na konstrukcje , ktora musi przyjac wiekszy ciezar pokrycia -jaka dachowka zamierzasz kryc i dlaczego nie chcesz blachodachowki ?

to nie ja, to moi znajomi - kupili dom na rynku wtórnym, coś im się z tą blachodachówką dzieje

Ja będę mieć dach o takiej powierzchni ( WM01 z kolekcji Muratora ).

Najkorzystniejsze wyceny sprawdzonego dystrybutora a zarazem wykonawcy to:

ceramika Sirius Ruppa - 21k PLN

cementowa Cisar romańska Braasa - 18k PLN

Ceny te ( brutto z 7% VAT-em ) zawierają koszt dachówki ze wszystkimi akcesoriami + wszystkie materiały tzn. łaty, folia, blacha, rynny, 2 okna dachowe oraz robociznę ( ok 5,5k ).

Nie sądzę aby były to najniższe możliwe ceny ale nie są też wygórowane a wykonawca należy do najlepszych w okolicy.

Mój problem z kolei polega teraz na tym, którą dachówkę wybrać bo szczerze powiedziawszy na dachu bardziej popdoba mi się Braas ale cały czas dźwięczy mi w uszach często wygłaszana opinia "co ceramika to ceramika"... Różnica w cenie niewielka tylko ja cały czas nie wiem co niby ta ceramika...

Ja będę mieć dach o takiej powierzchni ( WM01 z kolekcji Muratora ).

Najkorzystniejsze wyceny sprawdzonego dystrybutora a zarazem wykonawcy to:

ceramika Sirius Ruppa - 21k PLN

cementowa Cisar romańska Braasa - 18k PLN

Ceny te ( brutto z 7% VAT-em ) zawierają koszt dachówki ze wszystkimi akcesoriami + wszystkie materiały tzn. łaty, folia, blacha, rynny, 2 okna dachowe oraz robociznę ( ok 5,5k ).

Nie sądzę aby były to najniższe możliwe ceny ale nie są też wygórowane a wykonawca należy do najlepszych w okolicy.

Mój problem z kolei polega teraz na tym, którą dachówkę wybrać bo szczerze powiedziawszy na dachu bardziej popdoba mi się Braas ale cały czas dźwięczy mi w uszach często wygłaszana opinia "co ceramika to ceramika"... Różnica w cenie niewielka tylko ja cały czas nie wiem co niby ta ceramika...

dziękuję za informację!