NatkaB 11.06.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Chodzi mi właściwie o jego zmianę.. Otóż dach ma 147 m kw. Pokryty jest blachodachówką. Ile kosztowałaby zmiana pokrycia na dachówkę? Czy ktoś z Was mógłby podać mi przybliżony koszt?Z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 11.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Robocizna mysle , ze nie powinna przekroczyc 3000 zl . Zwroc uwage na konstrukcje , ktora musi przyjac wiekszy ciezar pokrycia -jaka dachowka zamierzasz kryc i dlaczego nie chcesz blachodachowki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.06.2006 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Robocizna mysle , ze nie powinna przekroczyc 3000 zl . Zwroc uwage na konstrukcje , ktora musi przyjac wiekszy ciezar pokrycia -jaka dachowka zamierzasz kryc i dlaczego nie chcesz blachodachowki ? to nie ja, to moi znajomi - kupili dom na rynku wtórnym, coś im się z tą blachodachówką dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi_2004 11.06.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja będę mieć dach o takiej powierzchni ( WM01 z kolekcji Muratora ).Najkorzystniejsze wyceny sprawdzonego dystrybutora a zarazem wykonawcy to:ceramika Sirius Ruppa - 21k PLNcementowa Cisar romańska Braasa - 18k PLN Ceny te ( brutto z 7% VAT-em ) zawierają koszt dachówki ze wszystkimi akcesoriami + wszystkie materiały tzn. łaty, folia, blacha, rynny, 2 okna dachowe oraz robociznę ( ok 5,5k ). Nie sądzę aby były to najniższe możliwe ceny ale nie są też wygórowane a wykonawca należy do najlepszych w okolicy. Mój problem z kolei polega teraz na tym, którą dachówkę wybrać bo szczerze powiedziawszy na dachu bardziej popdoba mi się Braas ale cały czas dźwięczy mi w uszach często wygłaszana opinia "co ceramika to ceramika"... Różnica w cenie niewielka tylko ja cały czas nie wiem co niby ta ceramika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.06.2006 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja będę mieć dach o takiej powierzchni ( WM01 z kolekcji Muratora ). Najkorzystniejsze wyceny sprawdzonego dystrybutora a zarazem wykonawcy to: ceramika Sirius Ruppa - 21k PLN cementowa Cisar romańska Braasa - 18k PLN Ceny te ( brutto z 7% VAT-em ) zawierają koszt dachówki ze wszystkimi akcesoriami + wszystkie materiały tzn. łaty, folia, blacha, rynny, 2 okna dachowe oraz robociznę ( ok 5,5k ). Nie sądzę aby były to najniższe możliwe ceny ale nie są też wygórowane a wykonawca należy do najlepszych w okolicy. Mój problem z kolei polega teraz na tym, którą dachówkę wybrać bo szczerze powiedziawszy na dachu bardziej popdoba mi się Braas ale cały czas dźwięczy mi w uszach często wygłaszana opinia "co ceramika to ceramika"... Różnica w cenie niewielka tylko ja cały czas nie wiem co niby ta ceramika... dziękuję za informację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts