Lakme 10.03.2003 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Jestem posiadaczką domu drewnianego STOLBUD JUNIOR II, pomimo, że dom nie jest stary - około 8-9 lat to niestety wszystko w nim nadaje się do wymiany /budował go amator/. Prosze mi poradzić czy powinnam zatrudnić projektanta , czy też warto domowymi sposobami remontować, ale od czego tu zacząć. Wokół domu mam dosyć sporą działkę /niecałe 20 arów/. Może powinnam dobudować się do starego domu i później wyburzyć. Ile kosztuje projektant i czy powinny to być projekty też wszystkich instalacji?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.03.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Zalezy jakie sa Twoje zalozenia i potrzeby egzystecjalno-rodzinne (potrzebujesz rzobudowy, czy poprawy stanu technicznego?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lakme 07.04.2003 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 W ZASADZIE POTZREBUJĘ DOMU DLA 2 OSÓBI NIE MAM SPECJALNYCH WYMAGAŃ, BARDZIEJ POTRZEBUJĘ PORAWY STANU TECHNICZNEGO. nIE MAM DZIECI, WIĘC NIE POTZREBUJĘ BUDOWAĆ DOMU NA POKOLEŃ, ALE NIE CHCIAŁABYM JAKO STARUSZKA /ZA 40 LAT/ MARTWIĆ SIĘ O STAN TECHNICZNY I REMONTOWAĆ.Wyobrażam sobie, że jeśli w tej chwili wyremontuję np. dach czy też instalacje to chciałabym już nigdy do tego problemu nie wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.04.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Czyli musisz zrobic generalny remont. Potrzebujesz wykonawce z doswiadczeniem lub fachowca typu kierownik budowy lub inspektor nadzoru ktory oceni stan techniczny budynku oraz zakres prac (w porozumieniu z Toba) niezbedny dla osiagniecia Twoich celow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lakme 16.04.2003 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 A jakie są to koszty takiego kierownika budowy i czy powinnam zatrudniać go przez cały okres przeróbek? Ile może kosztować teki projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.04.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Aby móc ocenic stan techniczny domu,trzeba go dokładnie obejrzeć.Wowczas mozna mówic o czym kolwiek.Gdzie mieszkasz Lakme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lakme 18.04.2003 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Mieszkam pod Wrocławiem, ale chyba są jakieś widełki cenowe, żeby wiedzieć jakiego rzędu są to pieniądze. Czy to jest 1000 zł czy 10 000 zł a moze więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts