kajtom 11.06.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam!Pisze bo mam problem jak poradzić sobie z remontem pokoju w starym domu. Jak to w starym pudownictwie bywa, w pokoju raczej nie uświadcze kątów prostych (wymiary w cm to: 360x440x365x470 :/ ) Dodatkowo przez pokój poprowadzono komin blisko jednego z rogów w taki sposób że nie styka sie on z żadną ścianą. Chciałbym to pomieszczenie trochę odnowić ponieważ po remoncie dachu tynk na suficie popękał, zrobiły się małe dziury (ok 1,5 cm x 1,5 cm). największą bolączką jest jednak instalacja elektryczna idąca oczywiście po wierzchu tynku. Najchętniej wymieniłbym wszystkie kable na nowe i schowal je pod tynk tylko nie jestem pewien czy w takich ścianach (pod warstwą tynku jest trzcina, na ścianach i na suficie) jest to mozliwe? Jak skutecznie pozbyć sie dziur na suficie? Bardzo proszę o pomoc!W miarę możliwości postaram się zamieścić zdjęcia żeby wszystko było jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.06.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 U mnie pirwotny drewniany strop został w jakimś momencie przysłonięty przybitymi od spodu belek stropowych nieheblowanymi deskami, nna nie porzybito trzcinowe maty które nastepnie pokryto gipsem. Ale to Mazury. Na ścianach był tylko tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts