Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt TWIST pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

witam

Prosze o ocene tego projektu:

http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/twist/default.asp?id=375

Zakupilem niedawno dzialke 1200 m2 (24x49) w okolicach Dawid Bankowych na dzialce jest prad gaz i woda.Ten projekt najbardziej mi sie

spodobal rozkład jest w miarę ok, na plus zaliczylem prosty dach oraz obrys budynku relatywnie male skosy i standardowe okna. Wjazd na dzialke jest z wezszego boku od zachodu dlatego aby miec taras od południowo-wschodniej strony wybralem odbicie lustrzane. Drugie pytanie dotyczy ceny za wykonawstwo. Wstepnie zarezerwowalem sobie ekipe ktora jest najsolidniejsza w gminie moich rodzicow stawiaja tam dużo nowych budynkow i wszystko jest ok pierwszy wolny termin mieli termin na lipiec 2007 za wykonanie tego projektu bez wiezby dachowej oraz wykopow zaspiewali ok 20 tys, duzo czy malo?

Proszę o opinnię

Pozdrawiam

Darek

• 3 weeks później...

Dziękuję wszystkim bardzo za odpowiedzi... :)

Mam pytanko do KOLA1 i nie tylko- jakim kosztem zamknęły się poszczególne etapy?

Ja zaklepałem sobie termin na lipiec 2007 u ekipy, która cieszy się największą renomą w miejscowości gdzie mieszkają moi rodzice (60 km od Warszawy). Bez wykopów oraz wykonanią więźby dachowej zaśpiewali 20 tys. dużo to czy mało za taki projekt ?

Pozdrawiam

Darek

Witam My budowe rozpoczelismy w maju 2004

Murarz wzial okolo 9000tys za mury, schody wewn. i zewn.

Dach mamy z blachy -robocizna 6500tys,material okolo 18000tys.

Elektryka 4000tysOkna koszt okolo 14000tys.brama garazowa 3000tys

tynki cem-wap. robocizna 6200

W sumie do obecnego stanu wydalismy okolo 130000tys bez dzialki

Dom jest ocieplony steropianem i zagruntoway nie ma jeszcze tynku zewn

w poniedzialek ma przyjsc hydraulik .Czyli powolutku posuwamy sie do przodu.

pozdrowienia R.K. : 8)