Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile może kosztoać robocizna za stan surowy otwart domu ...

secam

Recommended Posts

Prosze o informacje ile nalezy sie spodziewac za robocizne domu (stan surowy otwarty bez dachu, fundament sciany i stropy) Dom z Archonu POD GRABAMI

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f019feba75eb

185m pow uzytkowej + garaz 2 stanowska . Techologia purotherm + strop typu teriva budowa kolo wroclawia. Jeśli macie informacje ile w rozbicu za fundamenty i osobno za sciany i strop - z góry dziękuję ewentualnie mój email [email protected]

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

My za robociznę domu o pow. użytk. 203m2 budowanego z Maxa płacimy 12 000 (fundamenty + mury + strop). Robocizna dachu o pow. 381 m2 (więźba + pokrycie) 20zl/m2.

Na razie skończyli fundamenty, ale zarzutów co do ich pracy nie mamy żadnych (tfu tfu nie zapeszając) :D :D

Na razie skończyli fundamenty, ale zarzutów co do ich pracy nie mamy żadnych (tfu tfu nie zapeszając) :D :D

No to zapeszyłam :x

Wczoraj murarze krzyknęli dodatkowo jeszcze 6-7 tys. :o :o :x :evil:

O rany, OBUDŹCIE MNIE, bo chyba śnię .

Amor

hmmm

wg mnie to po doliczeniu tej kasy wyjdzie 18 tys za 200 m2 to tanio ale juz w normie to co pisalas wczesniej to było tak mało że od razu bym ich pogonił bo bym się bał ...

hmmm

wg mnie to po doliczeniu tej kasy wyjdzie 18 tys za 200 m2 to tanio ale juz w normie to co pisalas wczesniej to było tak mało że od razu bym ich pogonił bo bym się bał ...

Pawson,

z tymi murarzami było tak, że ich szef dostał na kilka dni projekt i nie obchodziło nas w jaki sposób dokona wyliczeń, chcieliśmy wiedZieć ile za całość (fundamenty, mury, strop). Decyzja była 12k. "Pseudo-umowa" została spisana (na kolanie na kartce w kratkę), cena uzgodniona i zaklepana, aż do momentu kiedy się obudził, że krzyknął za mało, gdy zobaczyl wielkość fundamentów. Nowa cena była 22k :o Ostatecznie po negocjacjach jest 19,5k (i mam nadzieję, ze tak już zostanie). Pocieszające jest to, że to normalna cena, ale przekonaliśmy się o tym dopiero dzwoniąć do innych murarzy z prośbą o wycenę robót w momencie, kiedy byliśmy gotowi na zmianę ekipy.

Oby więcej takich niespopdziewajek nie było :roll:

PZdr

amor

• 3 weeks później...

U mnie dom bez piwnic użytkowej 166 m2, dach 245 m2 z deskowaniem dachu papą i balkonem i tarasem drewnianym 20.000,-

Sąsiad z podpiwniczeniem ok.180 m2 uzytkowej 18.000,-

U nas wychodzi drożej, ale mam nadzieję, że też będzie dobrze i wierze w zdolności artystyczne majstra- cieśli i dobry komin, który będzie jednocześnie akumulacyjny z cegły rozbiórkowej.

Jestem umówiona na 25 tys. - roboty ziemne, ławy, sciany fundamentowe, izolacje, mury (jednowarstwowe), podłoga na gruncie, strop zelbetowy, kominy, scianki kolankowe, dach (więźba, pokrycie, podbitka, orynnowanie). Pow. uzytkowa 91 m2, ki. Torunia. Jutro mamy podpisywac umowę, ale mam pewien niedosyt negocjacyjny:-) Ekipa jest dobra i terminowa - tak mówią inni (u mnie ta firma robiła jakieś dwa lata temu remont, było OK, co do terminów i jakości, ale remont to nie budowa).